söndag 26 oktober 2014

Benalmádena Puerto Marina

Vi har nu bott i Benalmádena i en dryg månad men vi har egentligen inte varit i Benalmádena! Vi bor i utkanten, Fuengirola ligger bokstavligen några få 100 meter bort. Eftersom sonen går i skolan i Fuengirola har det blivit att vi mest varit där och hittar runt lite grann.

Vi har åkt igenom Benalmádena när vi skulle till Torremolinos och Skatteverket. Och vi klev ur bilen när vi skulle till posten också men det är en annan historia. Kanske berättar den någongång...

Vi tog taxi till marinan och där strosade vi sedan en stund utmed strandpromenaden. Lördag kväll vid 19.30-tiden i slutet av oktober så var det rätt öde... Men det var några entusiaster som badade i havet i alla fall.

Från en restaurang hördes oljudet från någon fotbollsmatch på TV varpå mannen min slog sig för pannan.
- Åh nej! Hur kunde jag glömma?! Det var ju ... (och så sa han någon match)... idag!
Han tittade längtansfullt mot sportbaren där matchen visades.

Jag sa ett bestämt NEJ! Glöm det! Jag är helt och totalt ointresserad av sport och ljudet av en match på TV får det att krypa i mig.

Vi gick vidare och kom sedan till marinan. Vilket ställe!

På fotot intill går vi på kajen och ser ut mot Medelhavet som ligger där bakom lägenheterna. Utmed kajen ligger mängder med restauranger, barer och butiker. Synd jag aldrig tog kort på det för det var riktigt häftigt, vi var liksom inne ute, på något sätt...

Jag hade ju velat äta paella men det första sonen och mannen min fick se var en pizzeria...
- Mmmmm, PIZZA! säger de unisont. Jag suckar... Pizza igen?

Jag behöver inte Google,
min fru vet ALLT!
Innan vi bestämmer oss så går vi i alla fall utmed raden av restauranger och butiker, tittar runt lite för att se vad som mer erbjuds. Här finns verkligen mycket som erbjuds, vilket restauranginkastarna gärna demonstrerar. Butikerna är mest "turistiga" vilket är lite tråkigt. Hittade dock en tröja som mannen min borde ha!

Det slutar med att vi går tillbaka till den första restaurangen, Portobello Ristorante Pizzeria, mannen min sitter så han ser en tv som visar matchen, han beställer sin calzone (standard), sonen en Hawaii (standard) och jag... vad ska jag ta? Nä, jag ska inte ta en pizza! Det blev Tagliatelle con pollo y funghi och det var jättegott! De andra smakade och såg nästan längtansfullt på min stora djupa tallrik. Men pizzorna var riktigt goda så de var inte besvikna. Varsin dricka (en Fanta, en öl, ett glas vin) till och allt för ca 30 €!

Vi kommer att åka hit igen, definitivt. Kanske vi kan prova någon annan typ av restaurang då?

2 kommentarer:

 1. "Någon match"...? Inte bara någon match utan självaste El Clásico. Men det blev ju bra ändå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, en match...

   Undrar om man kan ta en bit av sonens pizza som JAG fick bära hem i handväskan.

   Radera