torsdag 2 oktober 2014

Jakten på det lägsta drivmedelspriset

Det är billigare att köpa drivmedel i Spanien än i Sverige. Men jag vill i alla fall inte betala hur mycket som helst. Och det verkar som att vi har lite tur, bensinmacken nedanför oss har riktigt bra pris på diesel som vår bil gillar!

Hittade en sida där man kan jämföra de olika bensinstationernas priser! Ja, de i Spanien, alltså.
Jag har för mig det finns en svensk motsvarighet. Det fanns förr, i alla fall.

Om man vill ha de stationer som endast ligger i ens närhet var det lätt att efter snedstrecket i url:en (ni vet, www-adressen) skriva in sin stads namn och voilá! Jag tror den skriver km-sträckan från något slags centrum.

Och så en sak till när jag ändå skriver om drivmedel.

Varför kan de inte kalla det för diesel här i Spanien? Jag blir totalförvirrad varje gång jag ska tanka! Dessutom finns det två varianter av diesel, en som är lite "finare", tror jag - i alla fall är den dyrare. Alltså får min bil den billigare. Ja, jag är snål!

I Spanien heter bensin gasolina och dieseln, den heter gasoil. Eller gasóleo.
Gasolina, gasoil, gasóleo. Jag tycker jag har rätt i att känna viss förvirring!

För tänk när man står där och har stuckit in munstycket och börjat tanka och man börjar fundera: "Har jag tagit rätt nu? Herrejisses, tänk om jag fyller min dieselbil med bensin! Då kommer jag inte så långt. Och jag som ska hämta sonen vid skolan. Vem kan ta honom så länge medan vi fixar bilen till verkstan?"

Men sedan rullar bilen fint och man pustar ut. Till nästa gång man letar efter pumpen med svart handtag. För det SKA vara diesel då. Men å andra sidan är vi ju i Spanien...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar