fredag 17 oktober 2014

Sophantering

Lånat bilden från Pinesga.com.
Imorse när vi åkte till skolan såg vi något udda "to say the least"... Igen, ska man kanske tillägga.

Vi möttes av en bil som hade något som satt på sidan av bilen. När vi kom närmare såg vi att han (det måste ha varit en han!) hade hängt soppåsen på backspegeln. För jag menar,  vem vill ta in kaffesumpen och fiskrenset in i bilen!? En annan gång såg vi en som ställt på påsen på taket (en man som körde) men priset tar nog den som mannen min såg: soppåsen stod på motorhuven!

I Spanien - eller i alla fall i våra trakter - har man inte soptunnan vid huset så som man i villaområden har det i Sverige utan det står stora sopcontainrar utmed vägarna, ofta en för sopor och en eller flera för återvinning (plastförpackningar, glas och mjölkförpackningar).

Inne i Fuengirola har de rätt snygga pelare som jag stod länge och klurade på vad det kunde vara. Parkeringshinder? Konstverk?

Sedan gick jag runt och såg dem från andra hållet. Det är alltså sopsortering! De som bor i området ska slänga ned sina sopor i respektive rör och jag förutsätter att under gatan finns stora behållare. Undrar hur de töms...? Sopgubbarna måste ha åtkomst underifrån på något sätt, kan inte tänka mig att de töms ovanifrån.

Oavsett så är det en snygg lösning!

Tyvärr finns det som alltid de som inte ens kan förstå en enkel bild eller läsa en text. Eller så blir man obeslutsam: de här skorna/resväskan/kartongerna/lampan/innehållet i påsen - vilket rör ska jag trycka ned det i? Alternativt så tycker man att de tär fasligt svårt att trycka ned den där grejjen med foten så att containern öppnar sig och man kan slänga i påsen.

För inte kan det väl vara så att folk - oavsett land - är idioter och inte förstår?

2 kommentarer:

  1. Det är sopsug! Har funnits länge i Spanien och vi i Sverige har börjat ta efter!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men ar du att öppnar jag en lucka så sugs soporna ned? Borde de inte falla nedåt ändå...? :)

      Radera