torsdag 13 november 2014

Maten som blev RIKTIGT god!

Återanvändning av gammal plockmatsbild
Ibland blir man så där lite extra nöjd med sig själv!
- Jamen, så kan du väl inte säga! tänker du som är svensk.

Jo, det är precis det man kan och dessutom ska! Det är jätteviktigt att faktiskt känna sig glad, nöjd och stolt över något som man själv har gjort om det så är att man har snickrat en pinne eller kokat lite extra gott vatten.

Igår klappade jag mig lite extra på axeln för middagsmaten blev så supergod! De hade extrapris på fläskkotlett på Mercadona (3,90 €/kg!) så jag grillade den i skivor, la den i lite marinad innan.

På Mercadona köpte jag även en burk med kikärtor så jag gjorde en egen variant av hummus (har ju inte allt hemma som man "ska" ha i en riktig hummus). Den nya stavmixern med liten hacktillsats fick verkligen visa vad den dög till!

Och så köpte jag två aubergine som jag grillade och gjorde Baba ghanouch á la mig av.

En röra till slängde jag ihop med tomat som bas, supergod att bre ut på baguetten vi hade till.

Idag kom mycket av det som repris men då i form av plockmat. Kotletterna skar jag i strimlor och vi åt dem kalla tillsammans med lufttorkad skinka, oststavar, grönsaker, korv och rörorna. Och brödet!

En överslagsräkning på kostnaden för råvaror och grillkol: ca 7-8 € för två middagar för tre personer! Snål som jag är så känns det bra - jättebra!

2 kommentarer:

 1. Hej

  Det lät riktigt gott! Grillat är ju aldrig fel. Du skrev för ett tag sedan om ost. Jag hittade en på Mercadona som har formen av en "lökkupol". Den rekommenderar jag. Den är hård utanpå och mjuk inuti dessutom är den mild så den passar även de yngre. Kommer inte ihåg namnet men den går inte att missa.

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta, kul att höra ifrån dig igen!

   Jag har sett den där osten men inte köpt, queso tetilla heter den. Sonen såg den igår på Mercadona och skrattade åt den, den ser verkligen skoj ut!
   Den måste införskaffas vid tillfälle - vi gillar ost här hemma!

   Radera