torsdag 25 december 2014

En udda jul!

Juldagen... den lite sega dagen. I alla fall om man har haft en helg som min.

Jag skulle ju vara tyst. Hur ska det vara möjligt?! Jag tyst? Nä... Det har varit oerhört påfrestande för alla - för mig som kraxar och tappar andan och för de andra som inte hör vad jag försöker kraxa fram. Och sedan på natten får man sota för att man inte varit tyst. Host-host!

I tisdags drog jag i alla fall med mamma och pappa till marknaden i Fuengirola där de köpte lite smått att lägga under granen. Därpå åkte vi till Mercacentro så pappa kunde få sin nymalda köttfärs till köttbullarna. Sedan begav vi oss till Carrefour och storhandlade. Mycket blev det! Pappa sa lite avvaktande när mamma betalat "Jaha, och hur mycket gick det här kalaset på, tro!?
Mamma konstaterade att vi hade köpt massor med gott, mååånga flaskor med bubbel och annat så hon blev glatt överraskad, ungefär hälften av vad hon trott det skulle gå på. Puh!

Igår gick det hela av stapeln! Hela familjen kom hit hem till oss och fick se hur vi nu bor. Som alltid blir man stående och tittar på utsikten. Vädret beslöt ju dessutom att slå på stort! Den första cavan öppnades och avnjöts på terrassen där det var solglasögon på och jackor av!

Ja, den står lite snett i sin kruka!
Men julgranar ska väl stå snett, ska de inte?
Vi avnjöt årets fruktkaka som inte smakade som den brukar men å så gott det var! Huset doftade av nybakade pepparkakor, en röd duk låg på bordet och lite juligt var det inomhus. Sonen och de yngsta brorsbarnen tittade på Kalle - alla traditioner ska inte brytas.
Presenterna under rumsgranen delades ut och flamencoklänningarna med solfjädrar och hårklämmor till de två yngsta brorsdöttrarna (drygt 2 och nästan 4 år) var klockrena presenter! De poserade sedan vant så det har förevigats från alla håll och kanter.

På julbordet var det Sverige möter Spanien! Storebror fick till sin glädje dra igång den sk grillen för att tillaga gambas (han sken som en sol när vi insåg att de inte alls var kokta som vi trott utan var råa), vi skivade upp korvar och skinkor, Janssons stod där intill pappas inlagda sill. Mat i överflöd, som vanligt. Överflödet avnjöts förövrigt idag med så som traditionen bjuder.

Idag hade vi en lugn dag. Vi tog en promenad utmed strandkanten, drack lite kaffe medan vi njöt av solen och värmen.

I Sverige är man vad vid att julen ska vara mysig. Mysighetsfaktorn är ju inte direkt hög när det är varmt och soligt men det var en bra julafton ändå! Bara udda...

Lite i efterhand, GOD JUL allihop!

4 kommentarer:

 1. Hej

  Vad roligt att läsa om din jul. Kan tänka mig att tjejerna blev lyckliga för sina klänningar. Tycker att skorna som tillhör är såå sööta.

  En liten fråga, gamabas vad är det?

  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jisses vilka söta bilder det finns på de små Carmencitorna (som mamma kallade dem).

   Haha! Gambas, ska det ju vara! Jag rättar till... Avskyr stavfel så tack för hjälpen!

   Radera
 2. Underbaaaar sned gran :-) Love it!

  SvaraRadera
 3. Då skulle du se hur sned den var när jag köpte den... Rumsgranar är mjuka rackare så den är uppstöttad med en bambupinne.
  Vacker är den i sin kruka nu när den är "naken"!

  SvaraRadera