fredag 30 januari 2015

Att parkera sin bil - del 2

Jag skrev ju tidigare om de olika parkeringsreglerna här i Spanien. Nåväl, vi är ju i Spanien och där tycker populationen att regler är till för att efterföljas - i undantagsfall.

Arlanda-parkering utmed tåggatan i Fuengirola
Det finns ju de där parkeringarna som är sneda, som pekar lite i färdriktningen, inte 90 grader mot vägen som det brukar vara. Sonen kallar dessa för Arlanda-parkering då det på den lilla besöksparkeringen på Arlanda är just dessa sneda parkeringsrutor. Alltså den mycket passande och beskrivande benämningen Arlanda-parkering.

Jag hade ett underbart kort på en Arlanda-parkerad bil, typiskt spanskt parkerad på en allmän parkering. Grejen är bara att de två rutorna som upptogs är inte sneda, bara bilen... Kortet var i mobiltelefonen som omhändertogs av de ovälkomna så jag har inte tillgång till det längre (backup är bra när det görs...) men att hitta ett nytt objekt borde inte vara någon större svårighet.

Parkerad i en parkeringsrundel
Ett annat val av plats är parkeringsrundeln (se avsnittet Rondell). Oftast brukar det vara varubilar som nyttjar dessa parkeringsplatser men igår var det en som tyckte att det var lämpligt att i högerfilen stanna bilen för att sträcka på benen och prata lite i telefon. Jag har en del att säga om den lämpligheten...

Varför jag skriver om parkering idag är för att mannen min och jag var och handlade i morse. Mannen min körde (det brukar faktiskt vara jag annars) och han tyckte det var lämpligt att vid skolavlämningen parkera bilen med däcken i två rutor vilken jag påpekade. Så den lämpligheten hade vi en trevlig diskussion om under promenaden mot skolan...

När vi sedan kom till Carrefour fick jag lite halvspel, jag har ju lite Sheldon-varning hängandes över mig emellanåt. Mannen min tänkte nämligen inte parkera bilen där jag brukar.
SMART!
Det är alltså en fickparkeringsplats,
man skymtar den andra bilen genom rutan.
- HÄR BRUKAR JAG INTE PARKERA! säger jag lite desperat. Jag hör hur jag låter och fnissar lite.
Mannen min går mig lite till mötes och kör fram en ruta så vi parkerar i "rätt" länga men med nosen framåt. Ställer det sig en bil bakom oss blir det svårt att lasta i. Vilket jag så klart påpekar.
- Äh, det blir inga problem! tycker mannen min.
- Okeeey..., tyckte jag avvaktande.

Om det är något som jag gillar så är det att få vatten på min kvarn. När vi handlat och kom till bilen med shoppingvagnen full hade en stor rackarns bil backat upp mot vår i parkeringsrutan bakom. Jag fick helt enkelt köra ut vår bil för att vi ens skulle kunna öppna bakluckan.

Oj, så hjulet snurrade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar