måndag 19 januari 2015

Man tager vad man haver

Jag gillar det där med att ta vad man har och göra något annat av det, inte alltid det som det egentligen var ämnat för. Eller egentligen gillar jag det nog ännu mer när man kan tänka utanför ramarna och se möjligheterna! Därför gillar jag ju PET-flaskor, det har jag ju skrivit om tidigare.

Kan i det ämnet tillägga att på nyårsafton fick jag en blombukett, den står ännu vacker på bordet - om än decimerad efter två veckor - i sin PET-vas! Jag har inte en endaste vas så då gäller det att snabbt komma på något. Häpp!

Men det var inte det jag egentligen skulle skriva om. Jag påmindes idag när jag skulle kolla brevlådan och slänga sopor om kreativitet, finurlighet, att lösa ett problem med de medel man har till hands.

Vid gatukorsningen där vi bor står det precis i hörnet ett... ruckel... eller i alla fall ett renoveringsobjekt. Jag TROR att de håller på invändigt, det låter lite därifrån ibland. Utvändigt - på tomten - ser det ut som en avfallsanläggning! Där har de slängt ut gamla sängramar, blomkrukor (med blommorna kvar i), betongblandare, tegelstenar, bord... Allt huller om buller. Som sagt, soptipp... Som tur är har de satt igen ett av de större hålen i den höga muren så man slipper se eländet fullt så mycket.

Vad lustigt det ser ut, det där som de har satt igen hålet med. Det ser ut som... Nä, det kan det väl ändå inte vara? Öh, jo... det är det.

De har satt fast (med stålrör så det är stadigt och bra, kan jag tillägga) RESÅRMADRSSER! Dessa har sedan putsats och målats! Lite puts har nu börjat rasa av på den nedre men jag tror faktiskt att de har suttit där ett tag.

Det här tror jag inte någon ens skulle fundera på i Sverige... Men det har kanske med klimatet att göra.

Alltså. Det är inte vackert. Det är riktigt j-a fult! Men ändå kan jag inte låta bli att beundra det, eller kanske mer förundras över lösningen. Hade gärna velat höra tankegångarna.


- Pedro Manuel, det kan inte se ut så där! Alla ser ju rakt in!
- Jamen, Maria Gabriela, vi har inte råd att köpa mer lecablock, vi måste måla väggarna. Och dessutom så kanske jag vill ha infarten där sedan. Man vet aldrig.
- Bygg ett plank då!
- Kära Maria Gabriela, du VET hur dyrt det är med virke här i Spanien. Skulle ju kunna fråga grannen Antonio om han har något vi kan få eller köpa billigt, han har ju en hel del lägenheter, hela garaget är fullt med saker och NÅGOT borde ju funka ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar