söndag 22 mars 2015

Usch och fy och blä och... *ryyyyyys*

Sonen hade gått och lagt sig, vi var mätta efter att tryckt i oss pizza och efterrätt, vi satt i varsin soffa och tittade på The Big Bang Theory, några värmeljus stod tända på bordet för att mota bort det ruggiga vädret därutanför. Lite myspysigt, helt enkelt.

Plötsligt fullkomligt FLYGER mannen min rakt upp i luften och kastar sig åt sidan, åt mitt håll!
- Vad var det? Det sprang något över soffan! En kackerlacka?!
- VAAA?!?!
Det är då adrenalinkranarna öppnas i fullt läge. Jag avskyr kackerlackor! Vidriga kryp! Äckliga kryp! Avskyvärda, hemska... *gulp-gulp-gulp*  (Måste visst andas också.)

Och jodå, visst var det en kackerlacka som satte sig på bänken. Stor var den också! Fram med flugsmacka och insektsspray, en burk att fånga med också.
- Där springer den! Där! Pfft-pfft-pfft med sprayen!
- Vart sprang den nu då?! Dra ut soffan!
- Där! Pfft-Pfft!
- Nu är den still! Burken!
Jag lyckades ställa burken äcklet, fastpinnad mot golvet. Sedan fick mannen min ta över för att få in äcklet i burken.

Nu står burken på terrassen, i regnet. Den - eller innehållet, då - ska vi visa för Antonio, han som vi hyr av. Han vet säkert redan om det men han har ju uppvisat en tendens till att tänja på ärlighetens gränser så bevis är bra.

Imorgon ska vi nog försöka ta och hitta någon typ av fälla, kanske någon klisterremsa för att se om det där var en enstaka händelse eller om den i burken bara var lite för tidig i förhållande till resten av familjen, de kommer ju fram på natten. Ska dessutom läsa igenom några trådar på Spanienforumet om kackerlackor (nr 1, nr 2, nr 3), de som jag trodde att jag inte skulle behöva läsa.

3 kommentarer:

 1. Usch :( Bra med bevis till hyresvärdar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror nog det. Jag reagerar på minsta lilla fläck just nu... Hu!

   Radera
 2. Jodå visst var det bra med bevis i burken! Nä, de hade inte kackerlackor här, säger Antonio när jag ringer honom. Men ca 1 h senare är han här och lämnar medel emot det och jag tror INTE han har åkt iväg och köpt det, han hade det redan hemma.

  SvaraRadera