måndag 31 augusti 2015

Skolstart!

Svenska Skolans emblem
Idag var det skolstart här för barnen i Svenska Skolan. Stor dag! Lite pirrigt i magen var det hos sonen som nu börjar fjärde skolåret:
- Jag ska ta väl hand om de nya barnen. I alla fall om det är killar.

Ja, vad säger man? Tror inte han lär vara (medvetet) dum mot tjejerna så det är väl bara att låta det passera.

Några barn har slutat i klassen men det har å andra sidan kommit desto fler nya så de är nu 23 barn i åk 3-4. Förra året var de ca 16 i åk 2-3 när höstterminen började men intresset för att flytta hit och sätta barnen i en svenskspråkig skola har bara ökat så vid skolavslutningen var de några till.

Det har ökat så pass att skolan under sommaren har fått byggas om och till! Ca 259 barn går det nu här och rektor Per sa under morgonens välkomsttal att hälften av dem är gymnasieelever och ungefär hälften av dem är gäststudenter, dvs vanliga svenska gymnasielever som bor hos varsin spansk familj under ett av gymnasieåren och får på så sätt lära sig spanska.

För vår lilla familj blev det dessutom premiärtur på att åka från Caza Feliz till skolan. Mannen min körde, vi hade attans tur med trafiken och jag tror det tog 13 min i bilen så det är inte många minuter fler än från radhuset. Sedan är det någon minuts promenad från feriaplatsen (där det är lämpligast att parkera om man inte bara släpper av ungarna i närheten av skolan).

Appropå feriaplatsen så tog vi en kaffe vid det nyrenoverade caféet nere på hörnet. Där blev vi varmt välkomnade tillbaka av den alltid så trevlige kyparen, han frågade hur sommaren varit. Roligt att bli ihågkommen. Men vad jag skulle komma till var att när vi satt där så började vi prata om ferian i Fuengirola och kom på att vi inte visste när den går av stapeln i år. Nu vet jag det: 6-12 oktober 2015. Skriv in det i kalendern, det är en stor grej här!

I år ska vi ta med öronproppar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar