måndag 2 maj 2016

Poolen - akt 13

Nr 13... Otursnummer? Och fredag dessutom. Fast det är ju inte fredagen den 13:e och i Spanien är det dessutom tisdagen den 13:e som man ska akta sig för. Den som vet varför får gärna berätta!  Både om tisdagar och fredagar.

Reparationsdags! Fredag - dag 3

Titta så snyggt de har sopat upp och
så prydligt de placerat alla påsar med skräp och annat!
I alla fall vaknade jag kl 5 på morgonen med en djävulsk nackspärr, antagligen sviterna efter hinkandet. Av poolvattnet i akt 10, alltså. Ipren och hästbalsam gjorde sitatuationen lite mer uthärdligt, först på kvällen kom jag på att jamen jag har ju sytt en riskudde (hittade inte hela vetekorn) just för liknande situationer, det var egentligen det jag först använde min fina symaskin till!

Poolen, då. Först var bara Glader här, lite senare dök även Den Äldre upp. De fortsatte med att fylla igen det som de tidigare brutit upp. Efter ett tag åkte Glader på andra uppdrag efter att ha fyllt bilen med skräpsäckar. Ordning och reda. Jag såg den ordnade röran och frågade skrattande Den Äldre om de skulle bli klara idag (människan lever ju som bekant på hoppet) och han skrattade bara tillbaka. Nej, de kommer tillbaka sedan på tisdag (på måndag är det Röd dag här i Spanien) och de räknar med att bli klara på onsdag.

Senare under dagen kom även Naira, hon som vi hyr av, och hennes man för att kolla läget.
- Madre Mía! sa Naira när hon gick runt hörnet och såg poolen.

Men de var egentligen rätt lugna och pratade med Den Äldre om vad som gjorts och vad som skulle göras. Jag visade dem även den farliga mursektionen och troligen kunde poolgubbarna fixa den även om det inte var de som var orsaken till det.
- No tocar, var det enda som de sa. Och nä, jag ska inte röra. Även om sprickan bara är 1-2 mm på vår sida så är den på andra sidan läskiga 1-2 cm. ¡No tocar!

Gillar den här muren -
trots att den håller på att rasa ned till grannen!
Fredagens arbete var i alla fall att sätta igen alla håligheter med cement. De nya rören är på plats precis som skimmern, bottenavloppet och de två nya jetmunstyckena, de gamla hålen är igengeggade. Högst upp utmed hela kanten har Den Äldre även börjat skruva fast någon slags metallist, antar att den hänger ihop med fäste av linern.

Vad händer nu då? Lördag, söndag och måndag - inte mycket. På tisdag kommer poolgubbarna tillbaka och på onsdag ska det vara färdigt! Naira skulle även försöka komma tillbaka då. Jag förstår henne! Om man betalar mellan 4 000 och 5 000 € i reparationer vill man gärna se resultatet.

Och vet ni, så som de jobbar så tror jag dem om att de är klara på onsdag! De är så otroligt duktiga och trevliga, de gör så fint efter sig varje dag, ställer skräppåsarna och annat material snyggt och prydligt i ordning, sopar upp och undan skräpet så förutom själva poolen och en meter runt den så märks det inte alls.

Jag är verkligen imponerad!

6 kommentarer:

 1. Håller en tumme, eller förresten jag håller båda! för att det blir klart till onsdag då :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar vad jag ska skriva om sedan...?

   Radera
 2. Det blir nog bra det här. Inte ofta man kan skriva din slutkläm när hantverkare varit på besök, men desto roligare när det finns anledning att ge beröm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr alltför sant. Och det är ju så himla tråkigt att det är så, förstår inte riktigt varför.

   Radera
 3. Får väl säga att jag ser framemot akt 14 då! Att Naira inte fått en hjärtinfarkt än är dock ett mirakel. Men spanjorer tar det kanske lugnt, även om man inte kan tro det;-)

  PS. Har märkt att hantverkare från öststater gör rent efter sig när de är klara här i Sverige. Svenska hantverkare gör det inte kan jag säga. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är precis våra erfarenheter också!

   Radera