måndag 9 maj 2016

Poolen - akt 16

Reparationsdags! Torsdag - dag 6

De hann ju inte riktigt klart under onsdagen så förhoppningen låg nu till torsdagen. Jag skjutsade sonen och Fröken Cuba till skolan och under tiden började det regna. Typiskt! När jag kom hem igen efter att ha köpt lite frukostbröd på Lidl, så satt Den Äldre utanför i sin bil. De kunde inte jobba medan det regnade men tydligen skulle det lätta upp om en timme eller så och då skulle de fortsätta jobbet. Sa han och hoppade in i bilen igen.

Och jodå, efter ca en timme forsatte Den Äldre och Den Glade jobbet. Och fortsatte. Och fortsatte. De limmade fast mer och mer liner, klippte och klistrade, fogar svetsades samman. Under hela dagen hörde jag Den Äldre som plötsligt fått en läskig hosta. Det måste vara det där stinkande limmet! Usch! Inte roligt ...

Men jobbet fortskred. Vid 15.30 har de normalt begett sig av hemåt men nej, de fortsatte. Jag åkte och hämtade sonen hos en kompis medan de fortsatte. Först vid 19-tiden plockade de ihop sig. De var inte klara men nu var allt så pass färdigt att det skulle klara det förväntat kommande regnovädret. Det är det översta steget samt kanten längst upp kvar att fixa. Så på fredagen kommer Den Äldre tillbaka för det sista - om det inte regnar!

Jag skickade över dagens foton också till Naira, hon som vi hyr av. Och så frågade jag henne om Roberto "The Handyman" kommer och målar den lagade muren? Eller om hon vill att vi köper lite färg och gör det? Hon tyckte det vore bra om vi kunde måla på lite.

Lite snäll är jag emellanåt ...

8 kommentarer:

 1. Pollen börjar se riktigt snygg ut. Lite färg på muren så är det som nytt.
  Att vara lite snäll emellanåt brukar betala sig i längden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer bli så fin, så! Och lite färg blir pricken över i. Frågan är om det kommer funka att bara måla det betongfärgade. Misstänker att hela muren behöver målas om annars blir det ett vitt pi där i stället.

   Radera
 2. Jag skulle nog oxå satsa på att måla hela muren.

  SvaraRadera
 3. Du är snäll Emma. Ska hela muren målas eller...Nästa vecka är det badväder ������Hoppas att poolen är redo och klar för ett dopp. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, jag tycker det är rätt kul! :D Och jag hoppas också att poolen är klar till att solen kommer fram igen!

   Radera
 4. Visst väl att det skulle komma mera ;-)

  Snällt av dig att erbjuda målarhjälp. Ser fram emot filmen från detta :-)

  SvaraRadera
 5. Det blev ju kanooooonfint! Så här långt alltså. Akt 17 ser jag dock fram emot den också;-)

  Förstår att du nästan börjar tycka synd om Naira. Å hon var säkert glad att inte nehöva anlita en målare också. Hoppas bara att du inte måste om hela muren... Akt 18 kanske;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi är faktiskt inte helt hjärtlösa. Sedan är det ju bra med lite förhandlingsutrymme vid en ev hyreshöjning. :D

   Jag kan - utan att säga för mycket i denna spännande historia - i alla fall avslöja att det inte blir målning i akt 18, i alla fall ...

   Radera