tisdag 10 maj 2016

Poolen - akt 18

Nu publicerar jag också akt 18 även om jag i morse la ut den föregående. Nu börjar jag själv tröttna på det här men jag kan ju inte bara sluta mitt i! ;)

Lördag morgon. Poolfyllningsdags! Ut med vattenslangen, ned med den i poolen, på med kran!
Äntligen!

Men så klart är det inte så enkelt som att rulla ut slangen och öppna kranen. Påfyllningen måste ske under kontroll. Vi hade fått order om att fylla på ett trappsteg i taget, stänga av vattnet, låta det stå ett tag och sedan kolla att vattennivån hålls och att det inte har bildats några bubblor i linern. Finns det bubblor så innebär det att det är hål och vatten sipprar emellan.

Ett trappsteg. Två trappsteg... Här någonstans kunde sonen och Fröken Cuba inte hålla sig längre utan plaskade hej vilt medan jag var på dem som en hök.
- Nej, ni får inte ha ned några leksaker.
- Nej, ni får inte hoppa.
- Låt bli vattenslangen!
- Ni får inte röra stegen, det måste på nya skydd där.
- Rör inte bollen!
- Nej ... nej ...

Kul morsa. Men jag var så rädd för att de skulle göra något så att ett eventuellt fel skulle bli ännu värre. Fast egentligen verkade de inte bry sig om mig, de hade helkul i vattnet som nådde dem strax ovanför knäna. 22 grader i vattnet, 20 i luften. De drack sedan huttrande och blåläppade varm choklad i soffan. Nöjda.

Bollen som visar när
det är dags att stänga av vattnet
På lördagskvällen kom det några droppar vatten ovanifrån, inte alls mycket. Men under natten till söndagen satte det äntligen igång! Påfyllnad uppifrån, som en skänk från ovan!

Men det allena fyller ju inte poolen så söndag morgon på med vattenslangen igen. Jag hade dagen innan hängt upp en boll (det var den de inte fick röra) för att jag inifrån huset skulle kunna se trappstegshöjden mot vattennivån, när det var pausdags. Tre, nästan fyra steg, dvs ca halva poolen, låg nu under vatten. I ösregnet gick jag en inspektionsrunda med paraplyet i handen. En regnrock hade varit bättre.

Och får så klart syn på ett veck i linern under vattennivån... Försökte peta lite på den uppifrån, hade ingen som helst lust att hoppa ned i det nu 19-gradiga vattnet i ösreget, 17 grader i luften. Ska det se ut så där?

Som tur var hade jag numret till poolgubben Miguel.
- Sluta fyll på, jag kommer i morgon kl 9.

Ja, vad ska man säga? Akt 19...

11 kommentarer:

 1. Men jösses... Ska det aldrig ta slut? Börjar tycka rejält synd om er nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jisses. Men det här är så typiskt oss, så du anar inte. Man kan tycka att vi borde ha vant oss men nä. Inte egentligen.

   Radera
 2. Oj det tar aldrig slut och hyresvärden har hon varit där på länge? borde ligga i hennes intresse också att få ordning på sin pool och kanske själv vara på plats och snacka med gubbarna ? Fylla på vatten kolla bubblor och nivå med paraply över skallen. Hoppas det blir klart snart. Förresten vem är Fröken Cuba?
  Tack för en bra blogg med eller utan pool.
  Hälsningar Birgitta S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ägaren av huset har inte varit här på ett tag. Skulle ha besökt oss i fredags men hon kunde sedan inte komma.

   Fröken Cuba är en klasskompis till sonen. Hennes mamma, Fru Cuba, kommer från Cuba helt enkelt. :D Och Fru Cuba är helt enkelt gift med Herr Cuba. Det är så jag döper vänner och bekanta i bloggen.

   Radera
 3. Det blir nog 20 akter iaf ska du se minst!
  Medan jag som läsare tycker att dina rinlägg är väldigt underhållande så förstår jag att du måste vara rejält trött på alla akter vid det här laget. Å att dessutom har skitväder underlätter ju inte direkt heller...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du tycker det är underhållande! Det gör jag ur vissa synvinklar också, om jag ska vara ärlig. Väldigt lärorikt, om inte annat.

   Fast nu vill vi ha värme, sol och bad!

   Radera
 4. Hoppas att detta är slutet på reparationen, så att ni kan få njuta av poolen! Till helgen ska det gråa, blöta vädret växla, nästa vecka ska det bli uppåt 30 grader (i Sevilla).Då kan ni behöva svalka er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nästa vecka ser det enl MSN ut att bli 20-23. Inte så vidare värst. Men å andra sidan vet man ju att värmen kommer.

   Radera
 5. Det brukar ses som tecken på framgång när föreställningar blir riktiga långkörare. Men, det finns ju gränser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det vill jag lova! Och gränsen närmar sig. Vissa (mannen min) tycker att den har nåtts för länge sedan.

   Radera
 6. Vilken saga! Men snart ska det nog vara slut och ni kan njuta av poolen!
  Ha det bra!

  SvaraRadera