fredag 27 maj 2016

Spoiler: Mjöl som mjöl? - del 2

Jag stod och diskade och funderade över mina bullar. Ja, de som jag bakade i söndags alltså för att jämföra de olika mjölsorterna i Spanien. Bullarna som vi vräkt i oss, givit till grannar hit och dit samt slängt in i frysen. Goda bullar, blev det om än inte så söta.

Känner mig rätt nöjd! Jag gjorde det trots min förbenade axel som vägrar ge med sig. Kul med de positiva kommentarerna, stod och njöt av dem när jag diskade och så slog det mig en sak. Mjöl fungerar ganska annorlunda med jäst mot med bakpulver.

Jaha ja. Jag har alltså bara gjort halva jobbet ...

Den här var ju kul. Och avlång.
Bild lånad från emp-shop.com
Men hur ska jag lösa detta nu då? Sockerkakor är ju det självklara valet. Sex sockerkakor ... Det kommer ta tid det med. Jäklans vispande eftersom jag inte har någon elvisp och den som tillhör mixerstaven är lite sisådär. Och så behöver jag nog i alla fall två formar som är lika, det funkar inte att jämföra med olika slags formar.

Jag måste köpa fler sockerkaksformar, alltså! Två avlånga blir nog bra, då kan jag ha dem om jag bakar bröd också. Samt att två får plats samtidigt i ugnen. Eller ska man ta tre ...? Måste kanske kolla ugnsbredden först.

Men först tror jag nog att vi ska smälta dessa bullar först. Jag ber att få återkomma med bakpulverbakningen.

15 kommentarer:

  1. Spännande fortsättning alltså! Men kom ihåg mitt tips - ingen olja i bakpulvret... ;-)

    Haha! Trodde väl ALDRIG att jag skulle kunna komma med tips när det gäller bakning :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där blir jag ju väldigt nyfiken på att prova! Har en massa olja som inte lämpar sig för bättre än som smörjmedel av gångjärn. Funkar det med olivolja? Extra Virgin?

      Radera
    2. Nu är jag ju ingen expert, även om man kanske kan tro det, men jag tror nog att vilken olja som helst går bra.
      Lycka till! :-)

      Radera
  2. Alla kan vi fastna i djuplodande funderingar.
    Är det en ny långkörare på gång tro?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, det tror jag inte. Ingen fara.

      Såvida inte någon kommer på andra vettiga sätt att testa mjölet på. :D

      Radera
    2. Du borde kanske testa att det verkligen är rent mjöl i påsen? ;-)

      Radera
  3. Jag får väl erkänna att just att undersöka olika mjölsorter är inget jag skulle komma på...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä... Kanske inte det första man tänker på. :D Men som sagt, jag hörde redan innan vi flyttade att det spanska mjölet betedde sig "konstigt" och jag som gillar att baka blev ju lite orolig, konfunderad och nyfiken.

      Radera
  4. Hahaha! Då ser jag med glädje fram emot ytterligare ett vetenskapligt test då. Nästa projekt kan ju bli bröd - typ surdegsbröd alltså;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Njae... Mannen min suckade väldigt när han läste det här inlägget! Vi får väl se vad jag hittar på och vad familjen står ut med. Det är ju så jobbigt att äta sockerkaka. :D

      Radera
  5. Hej har du provat att göra sockerkaka hälften potatis mjöl hälften vetemjöl blir mer porösare erkki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det brukar man ha i tårtbotten.

      Potatismjöl, det finns dessutom knappt i Spanien:
      http://solsomsol.blogspot.com.es/2015/04/pa-tork.html

      Radera
    2. hej jag vet att det är svårt att få tag på potatismjöl .Jag tänkte att då har du något att göra för det kan man göra själv erkki

      Radera
  6. Så bra att det funkade bra! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk om man skulle ta ut en påse ur frysen... Härligt att ha dem där!

      Radera