måndag 6 juni 2016

Jåttamittemoj! ♪♫

I bilen är det i stort sett två kanaler som vi växlar mellan, lite beroende på vem som kör och vem eller vilka som sitter med. Mest är det nog Europa FM, på spanska uttalar de det [errrråppa effe emme] för på den kanalen pratar de mellan musiken och det är bra, jag försöker lyssna och snappa upp lite här och där. Reklamsnuttar är bra, där är de ofta ganska tydliga.

Vad det också innebär är att man hör en hel del spansk populärmusik och samma sak där, man försöker förstå vad de sjunger om. Banne mig inte lätt.

Senaste tiden är det en låt som mannen min och jag sitter och skrattar åt - eller kanske åt oss själva. Vi kan nämligen inte höra vad sjutton det är han sjunger men i refrängen låter det för oss så här:

(Nånting-nånting) Jåttamittemoj
(Nånting-nånting) Jåttamittedoj

Ganska medryckande låt är det han sjunger, vem det nu är. Men vad är det han sjunger? Jag kan ju knappast googla på jåttamittemoj och hoppas få en träff!

Men med några väl valda tangenttryckningar har jag hittat den!Haha, Enrique Iglesias! Nästan pinsamt... Jaja, men det är rätt bra ändå! Skutta fram till 1:02 för att höra refrängen. Kan ni höra vad han sjunger? Ja, kan man spanska är det säkert inte så svårt. Eller? (Ni som kan, hör ni klart och tydligt vad han sjunger?)

Här är även en video med sångtexten.


Si te vas, yo también me voy
Si te das, yo también me doy


Inte i närheten! Si te vas hade jag klarat ut om jag lyssnade ordentligt men Jåttamittemoj tänkte jag kanske skulle vara Yo ta mité hoy eller något liknande - vad nu det skulle betyda. Goggle Translate stod rätt handfallen - precis som jag.

Fast om jag ska skylla på något - och det måste jag ju - så är det inte så lätt att höra i bilen!

Frågan är om jag någonsin kommer höra también där i texten? Jag kommar i alla fall alltid att fnissa och sjunga med högt i bilen:

♫ Si te vas, jåttamittemoj!
♪ Si te vas, jåttamittedoj!

Oj, så sonen kommer klaga!

10 kommentarer:

 1. Det här måste sorteras in i kategorin "fantastiska musikupplevelser".

  Jag som inte störs av att sitta i bilen tycker att han sjunger:
  ♫ Si te vas, jåttamimmevoj! ♫
  ♪ Si me ras, jåttamitteroj! ♪

  Det är i vart fall ett väldigt engagerande inlägg du bjuder på.

  PS Jag kan inte spanska.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul att det uppskattas. Och du, jag kan inte påstå att jag kan spanska heller! :D

   Radera
 2. Hur enkelt som helst ju! Jag förstod redan vid rubriken!

  Sen kaaan det tänkas att jag far med osanning här... :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kaaaaan ju tänkas att det är vi vana vid! :D

   Radera
 3. Hej Emma ja fortsätt med musik bra låt .Jag sitter ofta och lyssnar på musik påYou Tube alla mina barn är musiker och barnbarnen för jag är en allätare .Har du lyssnat på Bengt Sänds visor han bor väl där nere erkki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet vem han är men att han skulle bo här visste jag inte. I Mijas, tydligen.

   Radera
 4. Hej!
  Älskar Enrique Iglesias! Jo jag tycker det hörs bra att han sjunger si te vas,yo tambíen me voy :-)Det går snabbt att säga ordet därför är det lite otydligt :)Jag är van vid otydligt spansk i 8 år liksom. Bra låt! Kram P ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mäh! Vad ska jag nu skylla på då?!?! Och han kommer tydligen från Madrid, där pratar de väl tydligare än den gröten de pratar här.

   Radera
 5. Hahaha! Skrattade nästan ihjäl mig när jag läste ditt inlägg. Har nämligen aldrig kunnat memorera låttexter och alltid gjort upp - precis som du - mina egna "tolkningar". Åsså gör du samma sak. Love it:-)

  Enrique Iglesis är väl son till DENNA Iglesias - Julio - eller? Båda är väl nationalikoner i Spanien eller!!?

  Åsså kunde jag inte låta bli att göra precis det du gjorde och slänga

  Si te vas, yo también me voy
  Si te das, yo también me doy

  i Google translate:

  If you go, I'm leaving too
  If you give, I also give me.


  Errmmhhhh. Lika bra att fortsätta med egna tolkningar alltså:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har oftast inte svårt att lära mig texter, men spanska texter gör det ju mer ... klurigt. Jag satt i unga tonåren och skrev ned teexterna för hand genom att spola kassettbandet fram och tillbaka, pausa, spela LP:n, lyfta pick-upen. Min familj måste ha blivit tokig på mig! Men man lär sig att lyssna på språket också. Jag gillar ju inte att inte förstå, driver mig till vansinne!

   Och jodå, visst är det sonen till Julio. En av dem, i alla fall.

   Underbart att höra att du roades! Vi lättroade har det nog roligare än de andra!

   Radera