fredag 14 oktober 2016

Från sol till regn och kanske tillbaka igen?

Varje år väljs det två klassföräldrar. Det är normalt inte ett så betungande jobb, mest kring julmarknaden. Men i år valde två systrar fram varandra och de verkar vara riktiga dra-igångare! Så de drog igång en liten picknick på stranden i tisdags och vi som kom hade några väldigt trevliga timmar! Sonen låg mest i vågorna och plaskade runt med någon kompis medan de flesta av barnen roade sig med att hoppa på en nedgrävd pilatesboll. Så himla enkelt!


Som sagt, vi hade en riktigt njutbar stund där i de sista värmande solstrålarna! Sedan kom onsdagen den 12 oktober, Fiesta Nacional de España dvs Spaniens nationaldag ...
 

Vi vaknade till en vacker soluppgång och vackra moln.


De där molnen blev dock tätare ganska fort. Prognosen hade sagt att kl 10 skulle det regna. Kl 9 började det splatta lite till och från.


Och sedan vreds kranen på. Inte fullt men likväl mycket! Och konstant. Temperaturen sjönk från tisdagens 26 grader till 17. Det var inte ett dugg skönt ute så jag ägnade dagen till att storstäda (gick inte att skjuta upp det längre) och sedan njuta av en film. Eller om det var två. Sonen hade en kompis här och mannen min satt med sitt. Typisk innesittardag och de tjocka lurviga filtarna har tagits fram som komplement till mina älskade frottétäcken.


När torsdagen kom gick jag runt för att se vad regnet åstadkommit. Tisdagens tankar på att fylla på lite mer vatten i poolen var inte längre relevanta. Det fyllde upp ca 11 cm och det var 8-9 cm mer än vad jag hade tänkt hälla i. Det är ju bara att tacka och ta emot. Men lite kanske borde tömmas ut, så att skimmern fungerar som den ska. Hu, det tar emot, snål som jag är! Påfyllningen sänkte dessutom vattentemperaturen med fyra grader ned till drygt 20. Undrar om poolsäsongen är över? Det vore trist.


Den strålande klarblå himlen i tisdags byttes ut mot den helt täckta himlen på onsdagen och på torsdagen var det stora molnsvep men med en klar himmel ovanför.


Med regnet brukar det ju komma en massa röd sand som vi alla svär över, den skitar ned något så enormt! Men onsdagen tvättade rent! Bilen behöver inte längre tvättas! Och bordets glasskiva på utegruppen är så vackert ren att himlen speglar sig. Och jalapeñon.


Växterna har verkligen fått en välbehövlig och uppfriskande rotblöta. Vissa växter har dock blivit lite för uppfriskade, många krukor och fat att tippa ur.


 Ännu en strålande soluppgång, denna från i morse.


Vi stod och undrade om  det var en spegling i grannens pool men nej, det ligger faktiskt ett parasoll där i. Undrar hur det gick till, ingen har ju varit där på några dagar och det låg inte där i tisdags när jag tittade på kissemissarna. Det var förresten den där poolen som jag plockade upp dem ur. Skärvorna i fotots högerkant är dock fissemissarna skyldiga till - jag hörde kraschen!


Den där stolpen driver mig till vansinne! Den är såååå i vägen! Men fåglarna gillar den, sitter ofta en duva eller tre och njuter av utsikten. Så även nu.

Mannen min sa nyss att så här många väderbilder har jag aldrig fotat och det stämmer. Det är annars han som är den väderintresserade (hänger väl ihop med pilotandet och flygandet) och alltid tar bilder på himlen och molnformationer. Men det är ju så sagolikt vackert här!

17 kommentarer:

 1. Vackert har ni det och du lyckas ju fånga de mest varierande väderleksförhållanden.
  Visst vore det bra med en regnkran så att vattennivån i poolen enkelt kunde regleras. Man kan inte få allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller en stoooor tunna (cistern) att förvara överflödet i tills det behövs (vilket faktiskt många har!). Nästa vecka måste jag väl hälla på nytt och dessutom vattna krukor osv. Nä, kanske jag åter poolen vara och tar därifrån vid behov. Det är inte så hög klorhalt ändå.

   Radera

 2. Så fina olika väder bilder. Det lät så härligt med stranden och plaskade i vattnet, men sen så nämnde du den röda sanden och då blev jag tacksam att jag är där jag är. :)

  Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktiga är ju trots allt att vara glad över det man har och tycka om sin plats i tillvaron!

   Det är inte alltid det regnar sand och det regnar ju heller inte varje dag. Inte ens varje månad...

   Radera
 3. Din man har helt rätt - många fantastiska himlar som du har tagit. Vacckert!
  Bra att du även passade på att ta ett foto med hotande regnmoln, för sådana är ju ganska sällsynta hos dig. Bra att ha det dokumenterat i bloggen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, regn är ju ofta en bristvara här!

   Radera
 4. Bilden på den strålande soluppgången är verkligen läcker och du har dessutom fått med hela väderskalan på bild. Bra jobbat där med kameran.
  Och regnet behövdes verkligen! Trösterikt att slippa vattna och att regnet denna gång inte hade röd sand med sig.
  Kanske poolsäsongenhåller till slutet av oktober utan att ni måste värma upp för mycket. Håller tummarna! Men annars har äl havet fortfarande +20 för de hugade. Jag vill nog ha +25 för att bada.
  Trevligt initiativ att klassföräldrarna att genast ordna picknick! Bra sättt för både barn och föräldrar att knyta kontakter.
  Önskar er en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mannen min och sonen hoppade frustande i och ur poolen idag! Knappt 21 grader. Jag avstod.

   Radera
 5. Jättefina bilder på vädergudarnas framfart. Vilken himla kul - och enkel - idé att gräva ner en pilatesboll i sanden för att sedan hoppa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hade jäättekul med bollen! Vissa bara studsade medan de mer viga gjorde volter - allt medan föräldrarna höll andan.

   Radera
 6. Fina väderbilder.
  Hoppas ni får behålla värmen ett litet tag till.
  Oktober brukar väl vara en rätt skön månad, vädermässigt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå! Det är eg en bra månad om man vill göra annat än bara svettas i solen. Solen värmer ju bra, man kan sola sig men utflykter är inte jobbiga.

   Radera
 7. Här har vi också haft regn - skönt! Jag har sluppit tvätta... Men idag snurrar tvättmaskinen och solen är tillbaka. Det är det som är så bra här - dåligt väder blir sällan långvarigt.

  Det är bra när det regnar rejält. Då har sandregnet inte en chans, allt spolas bort. När det fjösregnar, däremot... FY vad skitigt det kan bli!

  Visst är det irriterande med såna där grejer som bara står ivägen för fina bilder...

  Härliga väderbilder ändå - trots dumstolpen!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dumstolpen! Bra namn! Får lust att såga ned den men då blir det kanske liv på grannarna... de vill nog gärna ha det som trådarna där ger dem - vad det nu är.

   Radera
 8. Ja, vilket regnväder vi hade! Men sedan dess har det varit strålande här, underbart!
  Jag tänkte maila dej, hittade där det står email,men kommer inte fram till någon adress. Högst upp till höger på min blogg står min email adress, kan du sända ett mail till mej så vi får kontakt? Om du har lust.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej Lena!
   Va konstigt... min mailadress är annars solsomsol@outlook.com.

   Idag har det varit jättefint här!

   Radera
 9. Haha, känner igen mig i din man. Jag kan ta hur mycket bilder som helst på vackra moln, solnedgångar och vår vackra strand. Jättefina bilder!

  SvaraRadera