söndag 27 november 2016

Skyltsöndag nr 37 - Tecknat, inför jul

- Vad har du där?
- Va?
- Har du en serietidning i jackan?!
- Va?!
Fru Higuerón öppnade sin täckjacka.
- Nämen! Den har jag aldrig sett! Haha!
- Vad är det för något?
- Det står på franska, säger Fru Higuerón och börjar läsa.
- Haha, det är ju tvättinstruktioner! Vänta, jag måste fota! hojtar jag och rotar efter mobilen i handväskan.


Det här var definitivt ett av de bäst skyltade skötselråden jag någonsin sett!

~ ☺ ~

För läääänge sedan, nästan exakt två år sedan på bara några dagar när, skrev jag om mitt möte med en smurf. Väldigt konfunderad var jag. Sedan dess har jag ju sett pitufo på andra ställen, och ätit det flera gånger. Caféerna som samarbetar med Carrefour har nyligen uppdaterat sina menyer, i alla fall de engelska. Jag vet just inte om det blev till det bättre:

Förklaring för den som inte hänger med:
det finns ett litet bröd som på spanska heter pitufo.
Pitufo betyder smurf på engelska, de där små blå figurerna som är tre äpplen höga,
och figurerna kallas i Spanien för pitufo.
Men det har inget med brödet i göra. I alla fall inte på engelska.

Vi blev serverade den engelska menyn, egentligen föredrar vi den spanska. Fru Higuerón som var med blev helt vilse när hon tittade i den engelska och till min egen stora glädje kände jag lite samma sak.

~ ☺ ~

Nu byter jag helt och tvärt ämne för i dag har det skyltats här hemma om den kommande händelsen.


Hmmm...  jag har visst varit ute och fotat regnet också, det syns på fotot. Det ser för övrigt ut som förra året, ser jag!  Medan det har öst ned där utanför så har det tredje Första Advent-baket i Spanien satt igång:


Lussebullar! Skurna pepparkakor med lite stjärnströssel på samt rykande varm glögg! Med nytvättade golv, regnet där utanför, brasan som brinner, bullar, kakor och glögg så kan ni ju tänka er doften här hemma!

Det är för tidigt att säga God Jul, va?
~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

16 kommentarer:

  1. Hahaha! Älskade tvätt-/skötselråden! Allt blir så mycket enklare och roligare med sådana anvisningar:- Tack Fru Higuerón!

    Åsså smurfsmörgåsarna. Kunde ju inte låta bli att googla och kom fram till att de bara kallas pitufos i Málaga. (https://es.wikipedia.org/wiki/Pitufo_(M%C3%A1laga) Sån't tycker jag är så himla roligt - att lära sig de lokala "specialiteterna" alltså.

    Å du verkar ha tajmat vädret perfekt till första advent med en otroligt hög mysfaktor hos dig med (sparsamt) julpynt och baket. Å doften kan jag mycket väl föreställa mig:-) Du är så himla duktig!

    Antar att du har köpt glöggen på Lidl där den tyska varianten (med alkohol i alltså) finns att köpa. Ja, inte här i Sverige då, men väl i Spanien:-)

    Du har regn, vi har en snöstorm (den andra på 2 1/2 veckor därute. Skicka gärna upp regnet;-)

    Tusen tack för toppen skyltning och länkarna! Ha en fortsatt mysig första advent!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är tvättråden bra! Det gör ju att man faktiskt till och med tittar på dem och inte bara "Jaha... inte 60, bara 30... ajdå...".

      Pitufo och Málaga visste jag inte så tack för informationen.

      Jag köpa glögg?! Du vet väl vem du skriver med?! Varför skulle jag köpa något när jag är fullt kapabel till att göra det själv? Och länken går till mitt alldeles egna recept. Det är ju nästan så jag känner mig lite förnärmad, nu när jag tänker efter. Tror jag behåller regnet, bara för att. Fast jag börjar allt bli trött på't.

      Radera
  2. De franska tvättråden var klockrena! Bör tas efter på många språk! Skulle vilja ha en hel serie av dem.
    Letade precis som BP och fann att detta är nog mer lokalt. Men inte mindre roligt för det.
    Tänkte att du gjort glöggen själv. Och det hade du ju..Väldigt enkelt och gott tycker jag och det luktar gott i huset dessutom. Har också ett eget specialrecept som är toppen.
    Och extra gott givetvis i kombo med saffransbröd och pepparkakor.
    Här har jag haft en helg i strålande sol men Stockholm bjöd i kväll på snöblandat regn och hård blåst.
    Men vad gör det när jag har haft en väldigt fin första advent i Frödings och konstnären Lars Lerins fotspår.
    Och det julbord jag åt i går räcker för julkänsla lång tid framöver och extra mysigt var det att inta det i gammal herrgårdsmiljö.
    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, Ditte! Du börjar känna mig, märker jag. Det är skoj med egen glögg, då kan man själv reglera styrka och sötma. Måste köpa lite druvjuice så att sonen kan få, han blev lite sur i dag, jag hade helt missat till honom.

      Blä vilket väder ni har! Blä för vårt också! Men vi vet ju att det går över, snart skiner solen. Det låter underbart med julbord i herrgårdsmiljö, det är då de brukar vara som mysigast om man nu äter ute.

      Radera
  3. Tvätt och skötselråden var kul haha.
    . Nu måste jag kila vidare i din blogg. Önskar dig en fin 1:a Advent!

    Hejsvejs!

    SvaraRadera
  4. Den första (och så gott som enda) gången jag stött på "Pitufo" var när vi besökte och stannade en natt i Smurfbyn (Júzcar). Brödet hade jag inte hört talas om (förrän nu), men jag såg BP's efterforskning och det är nog förklaringen.

    Så pyssligt du hade ordnat med adventsfika! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, pyssel gillar jag ju!

      Kunde ju inte heller låta bli att kolla mer om brödbiten. Nu vet vi!

      Radera
  5. PS: Det där tvättrådet skulle till och med jag läsa. I och för sig kollar jag alltid tvättråd innan jag köper ett plagg. Om det skulle vara handtvätt får det inte hänga med hem. Har lärt mig den hårda vägen att den typen av kläder oftast inte tål maskintvätt... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Handtvätt är OK beroende på plagget. Många maskiner har ju t o m den funktionen nu. Vad som går bort är kemtvätt! Missade dock det när vi köpte våra naturfärgade/beige stolsöverdrag på IKEA. Hur 17 kan man göra matstolöverdrag som inte ska tvättas i vanligt vatten?

      Radera
  6. Svar: Julkulorna var tillverkade av en kvinna i 40-årsåldern. Styckpris: 40 kronor/styck. Å dom jag la upp var dom "mest mogna" om man säger så.

    PS. Kul att AMA läser mina efterforskningar:-))))) Är en nyfiken person som alltid måste ta reda på mera om "oviktigt vetande". DS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hela min blogg är ju fylld med sådant där som är roligt att ta reda på mer om, vissa saker kanske bara för mig, andra saker är det som kanske kan vara viktigt att veta om man tänker befinna sig här i Spanien.

      Jag har alltid varit nyfiken och slagit upp saker!

      Radera
  7. Vilket härligt tvättråd!!! Kollade på ditt glöggrecept och insåg att det var en annan variant som jag inte testat, så det kanske kan bli den i år, vi får väl se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min glögg är alldeles egenpåhittad så det vore konstigt om du hittat det någon annanstans! :)

      Den glögg vi drack där i söndags var från förra årets essence, jag hade i lite extra socker ( beror ju lite på vilket vin man använder också) när jag hettade upp vin och essence och mannen min sa att glöggen var jättegod! Och det var den.

      Om du prövar på, försök att inte ha pulver av t ex ingefära osv för det blir så grumligt.

      Radera
  8. Fint tvättråd! Jag skulle också söndagsskylta och gick min vana trogen till NK:s fönster men hade alldeles för bråttom. Blev usla bilder. Får kanske satsa på nästa söndag???

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst blir man sur när man tror att bilderna blev bra, såg ju ut så! men så är de bara skräp...

      Ja, satsa på nästa söndag! Får se om jag skyltar då för vi är bortresta över helgen.

      Radera