måndag 12 december 2016

Hotel Nuevo Boston Madrid


Minns inte hur, man trycker runt lite här och lite där men jag hittade och bokade ett familjerum för tre nätter på Hotel Nuevo Boston Madrid. Frukostbuffé? Självklart! Det är ju en höjdpunkt med att bo på hotell tycker både sonen och jag. Ja, mannen min med men vi är nog snäppet värre, har svårt att hejda oss när vi ser allt att välja ifrån.



I och med att vi bokade direkt via hotellets hemsida (istället för att använda oss av Booking.com och liknande tjänster) fick vi även kostnadsfri parkering för bilen (annars kostar det ca 16 € per dag) och så skulle vi få en bricka med té och kaffe på rummet varje dag! Och om vi ville kunde vi checka ut senare än kl 12.


En rolig sak är att de har en kuddbuffé! Japp, du läste rätt! I sängarna låg det en vanlig spansk avlång kuddkorv men man kunde be om att få andra alternativ. Visa av erfarenhet så vet vi att bäst är ändå den egna kudden så vi hade därför plockat med oss en var av våra hemifrån.

Det är ett jättefint hotell! Fyrstjärnigt! De har en kostnadsfri transferbuss till och från Puerta de Alcalá i Madrids centrum, till flygplatsen samt till mässhallarna IFEMA. Man får i receptionen boka in sig på de utsatta tiderna för respektive rutt.


Här finns kostnadsfri WiFi på rummen, kylskåp, airconditioning, kassaskåp och room service.


Och så finns här en restaurang och bar, swimmingpool under den varmare delen av året, trädgård, träningslokaler, konferensmöjligheter. Det är en kilometers promenad till ett jättestort och fint köpcentrum, Plenilunio, med 180 butiker, restauranger och biograf.



Trots att hotellet ligger vid en av de större vägarna så hördes det knappt i vårt rum, det var tyst när man stängde dörren till sovrummet. Utsikten från vårt rum var visserligen inget att skryta om, en ödslig tomt och BIMBO-fabriken bortom den.


Men med gardinerna för så störs man ju inte av det. Normalt är man ju dessutom bara där i rummet när det är mörkt ändå. Jag kom på att jag tog tyvärr inga bilder från rummet men vi hade ett familjerum och där var det två sängar 100x190 cm samt en extrasäng till sonen. På spanskt manér så har de ingen bäddmadrass på resårmadrassen men sängen var ändå bekväm, lakanen lena och rena. Rummet var behagligt varmt och fräscht precis som toaletten med badkar/dusch, bidé och hårtork.


Frukostbuffén är väldigt bra, det är lite olika upplägg från dag till dag med olika slags bröd att rosta i de roliga brödrostarna, frallor, skinka av olika slag, ost, korvar, ägg, bacon, marmelader, Nutella, honung, flingor, yoghurt, kaffe, téer, juicer, massor med färsk frukt, churros och andra sötsaker ... Jag önskar jag hade haft en förbjuden medhavd påse eller större mage!



Sista kvällen åt vi middag vid deras middagsbuffé. Det var tyvärr en mycket sorglig historia för nästan 50 €. Grönsakerna var jättegoda men jag undrar fortfarande vad det var som de kallade för kött i de stora silverterrinerna. Förlåt, jag är faktiskt inte kräsen, men det var inte gott! Tvärtom! Men det var nog egentligen det enda riktigt negativa med hotellvistelsen.


Fast sparrisen, paellan och tortillan var mumsig!

Vi bodde på andra våningen och det innebar att vi fick ta hissen. Sonen avskyr hissar! Tar hellre trappor. Men denna hiss bjöd på ett oerhört lustigt Plioing!!! i tre olika toner varje gång det öppnades en dörr samt att rösten i hissen var underhållande när den informerade oss till exempel om att las puertas cierren (dörrarna stängs), bajado (bottenvåningen) och segunda planta (andra våningen). Jag sa hela tiden att jag skulle spela in det men gjorde jag det...? Nä.


Tyckte jag om denna dekorationen? Njaäe...
- PACMAN! sa både mannen min och sonen glatt.
Pacman-blommor, alltså.

Den spejsade våningsvisaren i hissen

För denna vistelse, dvs tre nätter och frukostbuffé, betalade 300 € minus några €. Inte det billigaste men långt ifrån det dyraste. Och vi var jättenöjda med vår vistelse.


Jag håller med om att det är värt fyra stjärnor av fem, det är det omdöme jag också har lämnat dem. Hade middagsmaten varit bättre och tiderna på transferbussen mer lämplig hade de kanske fått full pott. Men fyra stjärnor är inte så illa!

10 kommentarer:

  1. Vad bra att ni var nöjda med hotellet och just i storstäder tycker jag det är värt att boka ett 4* eller 5* hotell. Standarden är där oftast läger än i mindre orter. Priset på ert hotell var ju väldigt bra för ett familjerum och med frukostbuffé- älskar fina hotellfrukostar.
    Vad gäller hotellmidddagar hoppar vi alltid över dem, sällan bra enligt min erfarenhet. Men visst finns undantag...
    Att hitta ett bra hotell kan ju vara knepigt och även om detta låg en bit utanför centrum fanns ju transporter dit.
    Har ibland dock upplevt att de inte gått tillbaka lika sent som jag ibland velat åka och då har det fått bli taxi.
    Tack för en bra recension! Och att ni hade det bra det förstår jag. Och visst är det viktigt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har ju en väldigt liten erfarenhet av att bo på hotell, egentligen. Men jag kan nästan tänka mig att hotell i stora städer är som restauranger vid havet och hotell på småställen är som restaurangen utanför turiststråken. De båda sistnämnda måste kämpa lite mer till en lägre kostnad och ger bättre tillbaka.

      Ja, transferbussen var faktiskt en av orsakerna varför vi nog valde hotellet. Men ingenstans stod ju tidsschemat för den.

      Men hotellet ligger bra till mellan centrum, IFEMA och flygplatsen. Och det var rätt fullt, tror jag.

      Radera
  2. Jag ser att de har en riktigt stor bild på Custom House Tower, jag hade känt mig som hemma! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah! Var det det det var? (Nu fick jag räkna det:en!) Vi undrade vad Big Ben hade där att göra. Fast det inte var klockrent Big Ben:) Filåt!

      Snyggt var det i alla fall.

      Radera
  3. Låter som ett toppen hotell till ett löjligt billigt pris dessutom. Jag menar det är ju ändå en huvudstad vi pratar om här. I Stockholm får du knappt nå't under 1 600 kr/natt så.

    På en semesterdestination är det viktigt med utsikt, men inte i en storstad såhär års, så man ju faktiskt bara sover i rummet och ni hade ju planer ändå.

    Å jag bara älskar Pacman i korridorerna. Fräckt och roligt!

    Jag är ganska kräsen (=gnällig) vad gäller mat, så jag hoppas du sa till att huvudrätterna var oätliga. Jag menar om man inte säger till så kommer ju köket aldrig att få veta det och därmed fortsätter med samma mat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade blivit mäkta förvånad över om du inte skulle gilla PacMan-korridorerna! Jag tror att på våningen vanför var det gröna väggar i stället för blå.

      Här är en bild förresten på hur våt rum såg ut: http://www.hotelnuevoboston.com/uploads/galeriahoteles/hotel-nuevo-boston-HABITACION.jpg

      Jag gnällde inte till kocken men jag skrev det i omdömeslappen som lämnades kvar på rummet samt att jag skrev det i den undersökning de ville att jag skulle besvara på via internet. Namn och allt har de ju om de vill veta mer. De har till och med mitt kreditkortsnummer om de vill betala tillbaka! :)

      Yeah right...


      Radera
  4. Jag förstår att Madridvistelsen kom med bland ditt lördagsgodis. Trist bara det där med middagsbuffén. När annars bra hotell uppvisar brister så är det ofta på restaurangsidan. Ja, förutom frukost då som de flesta klarar bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi bor så sällan på hotell egentligen och jag undrar om vi ätit middag på en förut. Nu vet jag det! Det bör alltså undvikas. Tack.

      Radera
  5. Det låter som om ni dragit en vinstlott. Det är svårt att hitta bra hotell i storstäder till ett sådant pris du beskriver!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra att veta! Det känns ju lite extra när andra säger att det är bra också. :) Har som sagt inga större erfarenheter av hotell.

      Radera