lördag 14 januari 2017

Lördagsgodis vecka 2 2017

Julen är över, skolan har börjat precis som vardagen. Jag tror det är många som nu sitter lite urvridna och pustar ut.

Godisbit nummer 1
I mitt förra inlägg blev nog BP allt lite nyfiken på min mobiltelefon! Med all rätt! En Lumia 735, en illgrön Windows-telefon! Att ha en Windowstelefon var för mig som att hitta hem, plötsligt föll allt på plats i mobilvärlden och jag började använda mobiltelefonen som den lilla dator den faktiskt är. Detta skedde egentligen redan med min första Windowstelefon, den illröda Lumia 725, men tydligen var den åtråvärd.

Godisbit nummer 2
Solen! Den skiner och värmer! Det var många som under julen varit hemma i Sverige och konstaterat att "vad mörkt det är!". Solljuset är en riktig godisbit samt den värme som då sprids, extra härligt efter två ruggiga månader. Tyvärr vankas det lägre temperaturer enligt de som spår i väder. Ned till tre grader på nätterna och elva på dagen ska det bli, men med solen som skiner blir det nog ändå OK om fuktigheten håller sig borta. Jag tror vi måste kontakta Nacho, vedkillen.

Godisbit nummer 3
Positiva WhatsApp-meddelanden! I dag plingade det i min telefon om att äntligen har ett papper skrivits under, något som vi är flera som väntat på i över en månad! Jag ska berätta mer om det i kommande inlägg.

12 kommentarer:

 1. Hahaha! Visst blev jag nyfiken. Och jag förstår varför. Har aldrig hört talas om Lumia 735, har aldrig sett den i Sverige heller. Här har ju 65 procent av befolkningen iPhones och resten Samsung. Nu har jag googlat mobilen och förstår att det är Microsoft som köpte upp Nokia 2014 och skapade Lumia. Å den är inte illgrön, den är LIMEGRÖN:-)))

  Solljus hade vi både igår och idag i några få timmar/minuter...

  Å godisbiten nummer 3 tror jag nog handlar om det äckliga trädet eller?!

  Stort tack för länken och bild på Lumia - en riktig läckerbit:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, limegrön räknas det som men den är i alla fall illgrön! Den första Lumian, den illröda, den köpte jag i Sverige så visst finns den där med.

   Radera
 2. Nu läste jag länken till ditt tidigare inlägg också. Då vi råkade ut för ett rån i hissen till "vår" lägenhet i Benidorm den 23 december 2014 känner jag igen mig. Blev av med rubbet i min plånbok. Och inte en enda polis pratade engelska. (http://bp-computerart.blogspot.se/2015/01/spanien-del-3.html) Och detta på en ort som består till två tredjedelar av turister - liksom i Torremolinos.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så att jag förväntar mig att alla ska kunna prata engelska men de som tar emot anmälan borde ju kunna lite i alla fall el att en tolk alltid finns tillgänglig. Undrar hur det språkmässigt är i Sverige att vara invandrare? Nu inbillar jag mig att merparten av det svenska folket har en hyfsad engelska, så även poliser. Men många invandrare är ju mer åt arabiska och fransktalande världen. Finns det tolkar 24 h om dygnet i Sverige? El i alla fall under kontorstid?

   Radera
 3. Testar! Har skrivit om kommentaren fem gånger och den ville inte tas emot...
  Jättesnygg telefon men en modell jag fick Googla på. Viktigt att man trivs med sin "fån" och jag gillar min Iphone som är kompatibel med min MacBookAir.
  Skönt med solen och de längre dagarna och de blir längre här men det går sakta.
  Tredje godisbiten låter spännande. Väntar på att åf höra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det på min sida det krånglar eller för dig med datorn eller? Bökigt!

   Haha, Iphone... När vi såg köerna utanför Rota manzanas, en Iphoneservicebutik, skrattade jag högt och var glad över att jag inte har en Iphone!

   Radera
 4. En telefonmodell som var helt ny för mig! Nu är det inte så konstigt kanske eftersom jag är totalt ointresserad av tekniska prylar. jag har de jag har och hoppas att de fungerar och bryr mig inte om så mycket mer... Häftig färg var det i alla fall ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fyller de sitt syfte och man är bekväm i användandet då är det jättebra, så som det ska vara!
   Lumia har funnits i flera år nu faktiskt.

   Radera
 5. Gomorron!!
  Även idag en vacker och solig morgon här i Elviria. Verkligen en lite godbit.
  Jag har gjort något helt fantastiskt, vandrat Caminito del Rey. Har du gjort den?
  Ha en riktigt skön söndag i solen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gomorron Lena,
   Jag såg det i min läslista! Har inte hunnit läsa än men ska det. Jag pratade med min storebror om den leden, han lär vara rätt avundsjuk på dig nu! Jag har inte varit där men det står på listan.
   Solen skiner men det blåser i dag med. Suck. Fast det är lugnare. Dags att ta tag i dagens att göra-lista!

   Radera
 6. Himla klatschig telefon! Fast jag förstår att den röda var åtråvärd... ;-) Usch och fy för inbrott - läste inlägget, fy vad jobbigt!

  Åsså avslutar du med en cliffhanger... Jag gillar INTE cliffhangers. Seså, pinna på med det där inlägget nu!
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, klatschig är rätta ordet!

   Du får hålla dig lite. Och du har förresten ingen talan vad gäller cliffhangers! Vem tror du jag har lärt mig det av, va!

   Radera