onsdag 1 februari 2017

Rondell nr 10 - Nytillskott i Fuengirola

Hittills har ni fått se gamla knotiga träd och rondeller som har några år på nacken. Så är det inte med denna, den är ny. Den är så ny så den finns inte med på Google Maps (se länken nedan, den rondell som syns är inte denna). Dessutom är det den första i Fuengirola som jag visar.


Men det är ytterligare en vacker rondell, ännu ser det väldigt kargt ut. Väldigt nytt. Fotot togs i slutet av november, tror jag, kanske en vecka efter att den hade öppnats. Sedan dess har jag sett fler och fler upptäcka den och de nya vägarna som ansluter där. Själv har jag ännu inte tagit reda på vart de tar vägen, får väl göra det en vacker dag.

Kan tänka mig att de vita stenarna kommer blända lite när solen sätter igång på allvar igen. Fast det blir nog oerhört vackert på kvällen med de vita stenarna och palmerna som nu står planterade där!
Vill du själv se den? Då kan du åka hit:

Korsning: Avenid
Ort: Fuengirola
Provins: Málaga, Andalusien, Spanien
Google Maps hjälper dig till rätta.

Det här är min lilla serie med cirkulationsplatser jag har kört förbi eller genom i först och främst Spanien. Vill du ser fler vackra, roliga, konstnärliga eller helt enkelt bara udda rondeller? Klicka då på etikett Rondeller. Planen är att publicera en ny varje onsdag.

14 kommentarer:

 1. Helt sanslöst vad de lägger ner sig på sina rondeller. Fast å andra sidan tror jag det är en tendens som kommer mer och mer även i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men egentligen undrar jag hur dyrt det är i förhållande till annat. Växter är billigt i Spanien, stenar finns på stranden ...
   Jag tycker det är kul att de gör det!

   Radera
 2. Känner att det är ett par cliffhangers här i inlägget. Vart tar vägarna vägen, och den där meningen "Dessutom är det den första i Fuengirola son jag."? Den förstår jag inte alls...

  Men rondellen ser fin ut :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vart vägarna tar vägen får jag ta reda på. Vid tillfälle. Det får dingla lite.
   Den andra grejen är reviderad, och jag skyller helt på plattan, tangentbordet på den beter sig väldigt konstigt!

   Men rondellen ser fin ut, ja.

   Radera
 3. Jag har varit ett antal gånger i Fuengirola men eftersom denna rondell är ny har jag inte sett den. Har nog passerat några av dina andra rondeller men minnet är unte alltid med. Det blir nog av vad det lider kanske att se denna nya. Har bl.a bott i Torre Blanca då jag varit i Fuengirola och minns ett par rondeller där, att de finns, men inte utseendet.
  Kul är det med rondellerna och fanns de inte så är ju trafiklysen det troliga alternativet. Många rondeller har vi även i Torreviejaområdet och kustvägen till Alicante har jag räknat till 22 stycken om man då, som med bussen, kör ner i alla små byra längs havet/vägen.
  Gillar verkligen dina rondellinslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer rondeller från Fuengirola, ligger några fina där i Torreblanca!

   Jättekul att min lilla serie uppskattas!

   Radera
 4. Alltså den rondellen ser ut som en paj/tårta med maräng ovanpå. Sedan tycker jag att det är himla roligt att de satt en rondellskylt i självaste rondellen. Hahaha!
  Kul med nya fräscha cirkulationsplatser i nya bostadsområden. Å de fungerar betydligt bättre än rödljus enligt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, de brukar faktiskt sitta en rondellskylt i rondellen! Nu när du säger det ...

   Man ser till och med pajdegen titta upp där i kanten!

   Radera
 5. Jag tycker det ser ut som att rondellen bäddats in med snö.
  Den lär säkert blända, ialla fall innan den blivit lite mer lummig vilken förmodligen är tanken att den ska bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på att de satt fyra palmer där så lär det inte bli vidare lummigt. :) Jag lär väl bli varse om det kommer blända. Fast man kan tycka att de borde veta vad de gör.

   Man kan tycka det, i alla fall.

   Radera
 6. Rondellutvecklingen går vidare m a o. Jag tycker att det är en kul satsning som på olika sätt kommer många människor till del. Trafikmiljöer är ju välbesökta, men erbjuder sällan något speciellt. Förutom funktionalitet som dock inte ofta är så vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att kombinera funktionalitet och estetik kräver ofta en hel del av sin skapare. Men i rondellerna verkar det vara lättare.

   Radera
 7. Lördagsgodiset? Var är lördagsgodiset??? Jag är sugen nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, redan lördag!

   Ska se om jag hittar något i påsen ...

   Radera