lördag 20 maj 2017

Lördagsgodis vecka 20 2017

*rot-rot-rot* Jo, det fanns något i påsen den här veckan med! Härliga godisbitar, minsann!

Godisbit nr 1
Upplevelser! Sonens middagseskapader frös inne denna torsdagen också för klassen var i Cordoba och sedan gick han direkt hem till en kompis.
- Jag har tagit massor med kort! sa sonen och visade dem på mobiltelefonen när han kom hem.
- Vad fint! Vad är det där. Och det där ...? frågade jag och pekade på saker i kyrkor och annat.
- Jag vet inte ..., sa sonen.
- Var det ingen som berättade då?
- Nä, vi gick själva.

Det där är ju inte direkt lördagsgodismatrial, att de åker hela vägen till Cordoba men ingen berättar om vad det är de tittar på i kyrkan osv.

Godisbiten är egentligen lite konstig. Det är att sonen upplever saker på egen hand, saker som jag inte är med och upplever med honom. Han har varit i Sierra Nevada två gånger, Cordoba, El Torcal och en hel del andra saker. Han börjar bli stor. På flera sätt. Med sina 170,5 cm är han en till två huvuden längre än klasskompisarna.

Cordoba

Godisbit nr 2
Efter regnet kom solen och värmen. Det har liksom exploderat i naturen på svenskt vårmaner. Men här är det bougainvillea, nerium oleander, ginst, jakaranda och hibiskus som sprakar. Älskar man blommor är maj en bra månad att åka hit!


Godisbit nr 3
Snart ska vi på grillfest hos vännerna Familjen Cuba! Fru Cuba har tävlat färdigt (hon kom på fjärde plats av elva tävlande i Sevilla förra helgen) och hon har hela tiden sagt att när det är över så ska vi grilla! Så det ska vi göra snart om några timmar

I förrgår

Ha en härlig lördag!

19 kommentarer:

 1. 1:an Även skolutflykter förändras med tiden.
  2:an Så det har exploderat samtidigt hos er och oss.
  3:an: Det låter trevligt med grillkväll när Fru Cuba nu tävlat färdigt, i vad det nu var hon tävlade. Surt det där med att missa pallen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det ett fyrverkeri i blomsterfärger!

   Radera
 2. Ja, barnen blir äldre - bara att börja släppa taget. Men visst känns det märkligt att de åker till Cordoba och inte får någon vägledning. Jag skulle helt klart fråga ansvariga på skolan. För vad är vitsen med att åka? Kunskap antar jag och att ha trevligt. Minns när våra döttrar som 12 åringar ensamma flög via New york, byte där och skulle vidare till Minneapolis/St Paul och det var oväder och de blev kvar på flygplatsen i New York i åtta timmar. Men det gick bra och jag är glad att de hade varit i N.Y. några gånger innan. Hem kom de också och då via Amsterdam...Men orolig var jag.
  Kan tänka mig att växterna frodas nu, så även här hemma. Lite olika arter bara...Delvis i alla fall.
  En grillkväll låter helt perfekt. Här nöjde vi oss med midddag utan grillning, men på balkongen.
  Önskar er en fin kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite mer vägledning hade de behövt tror jag. De höll dessutom på att g vilse i staden. Kändes ju sådär att höra ...

   Radera
 3. Jo då, grabben börjar bli stor!!! Å jag tycker det är toppen att han tog massvis med bilder för att visa dig. Hade han och klasskompisarna matats med massvis med info så hade besöket troligtvis blivit betydligt tråkigare för honom. (Minns liknande skolresor och jag var totalt uttråkad...)

  Oj sååååå varmt hi har haft hos er. Här var det (bara) 22-24 grader, vilket iofs är perfekt tycker jag.

  Hoppas ni har en riktigt trevlig grillkväll hos familjen Cuba, som troligen inte alls kommer därifrån;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst har man varit med om det också, rakt igenom mellan öronen. Sonen berättade om när han var på ett museum för något år sedan och guiden stod och pratade spanska i rasande fart till ett gäng svenska barn som inte förstod ett dyft. Inte vidare pedagogiskt.

   Jag tycker att liiiite guidning hade kanske varit av godo. Eller att de pratat om det innan vad de skulle få se.

   Vi hade en väldigt trevlig kväll! Och jodå, Fru Cuba kommer från Cuba (men inte Herr Cuba).

   Radera
 4. Nån liten info kunde ju sonen ha fått, men jag håller med BP också - i den åldern for infot in i ena örat och ut ur det andra många gånger (vilket det i och för sig gör även idag ;-) )

  Det gäller att passa på att njuta av alla vårblomster innan allt torkar ut... Utom i planteringarna då (fast här på terrassen brukar även planteringarna torka ut, ooops!).

  En grillkväll sitter ju aldrig fel :-D

  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger inte att de skulle få en föreläsning men liiiite hade de ju kunnat få veta. Sonen tyckte ju att Alhambra var intressant så visst funkar det att få in något i skallen även i den åldern.

   Ja, såg att jag måste gå och vattna lite i landet.

   Radera
 5. Jag tror att barnen i den åldern är mer intresserade av att ta kort än att ta reda på faktan om motivet. Tur det finns Google!!
  Mina Oleander blommar för fullt och mina bouganvilleas. Tyvärr har mina klematis blommat färdigt. Då har jag ju passionsblommorna som tar över mitt ljungstängsel🤗🤗Ska inte tala om kaktusen som förökar sig. Härligt att jämföra hur våra palmer och kaktusar har vuxit upp i bår trädgård på dessa år. Trevlig Söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske är det så. Roligare att fota.

   Såg att sonens kaktusar blommar också. Vackert!

   Radera
 6. Barn i den åldern tycker mer om att fota än att ta reda på fakta. Härligt med utflykter.
  Jag gillar även Maj månad då allt gror. Här växer allt då även palmer och kaktusar. Trevligt att kunna träffas på BBQ. Vi har grillat ofta när vi hade Sverigebesök. Trevlig Söndsg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nu tror jag det blev riktigt vajkalle! Rekord från din sida med 9 lika inlägg (jag tagit bort alla utom detta). Du - eller Blogg.se - är allt en riktig spammare!

   Radera
  2. Jag tryckte på publicera knappen och fick till svar att blogspot hade problem...
   Som sagt någon snurr på tråden var det ju😁😁

   Radera
 7. Barn i den åldern tycker mer om att fota än att ta reda på fakta. Härligt med utflykter.
  Jag gillar även Maj månad då allt gror. Här växer allt då även palmer och kaktusar. Trevligt att kunna träffas på BBQ. Vi har grillat ofta när vi hade Sverigebesök. Trevlig Söndsg

  SvaraRadera
 8. Förlåt för alla meddelanden som jag skickade. Vad hände....
  Du får plocka bort dem. Sorry!!

  SvaraRadera
 9. Härliga godisbitar! :) Utflykt, blomsterprakt och grillkväll :) vad mer kan man önska?!

  SvaraRadera
 10. Kul att sonen åker själv och kommer hem med massa bilder. Men lite märkligt att ingen väglett dem eller gett information om vad de ser.

  Underbart med allt som blommar, och grillat är ju aldrig fel. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att de inte vill mata ungarna fulla på det som de i alla fall inte lyssnar på. Men lite ...

   Blomsterprakten är enorm!

   Radera