tisdag 29 augusti 2017

En annan läxa

Tisdag med Marta. Huset är städat och jag bakade bullar medan sonen hade sin spanskalektion med Marta. Planen var att bullarna skulle bli färdiga innan lektionen var över så att Marta kunde få smaka på dessa svenska delikatesser!
- ¿Tienes prisa? frågade jag henne när klockan var någon minut i ett och lektionen i stort sett var över.
- Nej, i dag har jag inte bråttom, svarade hon.
- Om du kan vänta fyra-fem minuter så ska du få smaka svenska kanelbullar.
- Åh gärna, jag sa just att det luktar så gott!


Som tur var lyckades jag med kanelbullarna, man har ju sina mindre bra dagar emellanåt och de blir torra eller degiga. Men dessa blev supergoda! Det tyckte även Marta.
- ¡Quiero la receta!
- OK, det måste bara översättas såvida du inte vill ha receptet på svenska?
- Men det kan han göra som läxa till nästa vecka! sa Marta och tittade på sonen.

Han hade egentligen fått andra uppgifter med personliga pronomen men nu ska han få översätta mitt bullrecept till spanska. Perfekt! Praktiska övningar är bra!

Marta fick till sin glädje med sig en bullpåse hem också!

Bara någon minut senare kom Mark The Pool Guy och skötte om poolen. Som alltid bytte vi några ord om poolläget och plötsligt ringde äggklockan! Just ja, jag hade ju en plåt till i ugnen!
- Ah, now I understand, I thought I smelled something when I came! sa Mark.

Så även Mark fick med sig en påse med bullar i. Han blev överlycklig!
- I love these! My grandmother used to make them! I promise they will be gone when I stop at my next pool today!
- Men ska du inte spara till din fru och son så de får smaka?
- Nä! sa han glatt och åkte lycklig iväg.

Några minuter senare fick jag ett meddelande på WhatsApp:
- Delicious! All gone!

14 kommentarer:

  1. Jag kan tänka mig att dina bullar blev både väldans goda och uppskattade. Minns att när vi bodde i Peking och jag bakade bullar så var det en strykande åtgång. Och jag vet att svenska bullar är populära utomlands. (Har provat baka dem på några ställen)Ditt recept är väldigt likt det jag använder, men ibland tar jag kardemumma i stället för kansel. Också gott!

    Vilken bra läxa sonen fick för det är ju det praktiska som verkligen behövs-

    Kul med extra tack från poolmannen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det ändå konstigt att något så vardagligt som en bulle är för oss, att det inte bakas i Spanien till exempel!

      Jag brukar i stort sett alltid ha kardemumma i själva degen så det skulle nog bli lite väl mycket av det goda om jag skulle ha det som fyllning också. Men jag ÄLSKAR kardemumma, kan stå och bara lukta i burken!

      Och visst är det så, det praktiska är oftast det bästa!

      Radera
    2. Bakade några sockerkakor för någon vecka sedan och gjorde av en av dem en tigerkaka men i stället för kakao hade jag kardemumma - supergott!

      Radera
  2. Kul att kunna glädja dem med goda bullar.
    Vad tyckte sonen om den nya läxan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, han såg rätt misstänksam ut ... Och han kommer säkert tjata om fler bullar hela tiden om han ska göra läxan!

      Radera
  3. Hahaha! Tycker du ska börja med försäljning av kanelbullar eller låta sonen sälja dom som skolklasser gör här när de samlar in pengar till resor.
    Berättade för min man om det där med att kombinera nytta och nöje i samband att sonen nu får skriva receptet till Marta på spanska. Perfekt idé ju och så mycket roligare än personliga pronomen. Undrar förresten varför inte du också deltar i lektionerna...

    Å MarK verkar vara en härlig kille.

    PS. Kardemumma klarar jag inte av, men kanelbullar med väldigt lite kanel kan jag äta typ en gång per år när jag köper dom just från barn/ungdomar som säljer. DS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar sitta med ett öra och lyssna på lektionerna medan jag jobbar vid datorn eller något. Vi bestämde att det viktigaste är att sonen får lära sig så mycket som möjligt innan skolstarten, vi tar mannen min och mig själv sedan. Lär sig dessutom sonen mer så har vi ju en som kan sköta allt åt oss! Hehe!

      Radera
    2. Om PS:et
      Bullar kan ju göras goda med eller utan kanel och/eller kardemumma. Det är jag som ÄLSKAR kardemumma och helst med vanilj. Otrolig kombination! Fö mina smaklökar, alltså. Och när det är jag som bakar så anser jag att jag får bestämma det mesta!

      Annars är det gott med helt vanliga släta bullar utan krusiduller. Till en kopp kaffe med ansiktet vänt mot solen en tidig vårdag är det så njutbart!

      Radera
  4. Haha! Underbart :-) Svenska bullar är sååå gott! Tyvärr kan jag inte baka, men det finns ett svenskt bageri tvärs över gatan (okej, man måste gå över två gator) så jag klarar mig ändå :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det kan vara nog så jobbigt att ta sig över en gata ...

      Radera
  5. Ama sa svenskt...men det är ju norskt...Tappat minnet där ute på haven :-D Kanske bytt ägare?
    Poolkillen var lite ego tycker jag :-)
    Kram, P ♥

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du, Ama är ute på vågorna så hon har nog lite halvkoll på läget. Den är säkert fortfarande norsk!!!

      Mark sa att hans son inte gillar kanel. Bra ursäkt!!!

      Radera
  6. Bullarna ser verkligen goda ut. Mums!
    Bra lösning med sonens översättningsuppgift. Det är att förena nytta med nöje.
    Ryktet sprider sig säkert så du får nog räkna med att många ringer på dörren när du har dina bakdagar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nu måste sonen ta tag i det, det är trots allt ett ganska stort jobb om det ska bli rätt! Och man vill ju gärna som bullambassadör i Spanien att det ska bli rätt.

      Radera