söndag 13 augusti 2017

Skyltsöndag nr 70 - Tack för hjälpen!

Misstänker att det nu denna helgen är många som kommer hem från sina semestrar, skolorna börjar väl snart i Sverige, va? I Spanien dröjer det ännu en månad.

Många har säkert haft hjälp med att se om hem, blommor och diverse husdjur. Hjälpsamma och omtänksamma grannar, vänner och familjemedlemmar ska tackas för hjälpen med en liten present. Allra helst med en gåva från semesterorten.

Vi var inne i en souvenirbutik nere vid havet i Arroyo de la Miel. Jisses vad prylar det finns som det står Benalmádena på! Madre mía! Flamencodansande statyetter, magneter, kepsar, handdukar, askkoppar, muggar ... Ja ni vet, den som varit inne i en souvenirbutik vet hur det brukar vara. Samma över hela världen men med en lokal twist.

I Spanien är man duktig på kakel, det tycker jag verkligen man kan skylta om och dessa tyckte jag var riktigt kul! Små skyltar man till exempel kan använda som underlägg om man nu inte vill kakla in det på köksväggen för att skylta om hur duktig man var och hjälpte till. Överlever de bara färden hem i resväskan så är de ju rätt trevliga, tycker jag!


Många hem har setts om, post som har tagits in, inspektionsrundor har gjorts så att allt är som det ska ...

 

... och kattskålarna har fyllts på så att lådorna sedan har något att tömmas på.


Förhoppningsvis har växterna överlevt ens frånvaron. Oftast brukar de till och med vara vackrare för den som ser om om krukorna och trädgården är mer noga ...


... och hunden är hysteriskt glad för att mattar och hussar åter är hemma!

Jo, jag tycker kakelskyltarna är söta! Dessutom behöver man alltid något att ställa den varma kastrullen på. Om du som mottagare inte alls gillar gåvan kan du ju alltid hoppas på att kastrullen var lite föööör varm.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

12 kommentarer:

 1. Vilka roliga grejer! Om man är RIKTIGT hjälpsam kanske man kan samla på sig så man kan kakla om badrummet? :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nu satte ju hjärnan igång! Tänk att på gästtoaletten sätta upp vitt kakel strösslat med dessa skyltar. Kanske en gård med bokstäver, med familjens namn och så vidare. Fick man ihop det med rätt storlek och stuk skulle det vara rätt kul!

   Radera
 2. Det hade ju varit rätt häftigt att klä väggarna med alla dessa tack-kakel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, faktiskt! Eller i alla fall någon här och där.

   Radera
 3. Hahaha! Ett kanooooon bidrag till Skyltsöndag! Gillar också dessa kakelplattor:-) De är riktigt fyndiga och perfekta som tackgåvor. Bättre än blommor som vissnar eller en flaska vin som man dricker upp. Kakelplattorna består liksom. Dessutom älskar jag spanskt kanel. Har två stycken ingjutna i cement som fungerar som underlägg för en blomkruka och en som toarullen står på på gästtoan. Skitsnyggt!
  Som du ser älskar jag ditt bidrag till Skyltsöndag. Tusen tack för det och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att de uppskattas! Kakelplattor kan ju faktiskt vara som små konstverk. Jag jobbade i fyra år på ett företag som sålde kakel och klinker och vilka mängder det finns! Väldigt intressant. Men ändå stå man där och tittar på det vita när det väl ska beslutas.

   Radera
 4. Jättefin skyltning!Perfekta presenter! Jag har köpt på mig kakelplattor jag gillar ochhar som underägg och som "gå-bort- presenter. Tycker verkligen att dte finns ett stort utbud av fint kakel både i Spanien och många andra lände kring Medelhavet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt intressant att besöka toaletter på t ex restauranger här vid havet för oftast är de väldigt läckert gjorda. De vågar verkligen använda sig av färg (som till exempel mitt Lördagsgodis för någgn vecka sedan).

   Radera
 5. Ett udda Skyltsöndagsbidrag. Passar perfekt så här efter semestern. Jag tycker det är riktigt trevligt med dessa kakelplattor. En souvenir att både använda och stå ut med/tycka om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de trevliga! Men jag kan också tänka mig att det är många som skulle få en och tycka "Vad i h-e! En KAKELPLATTA! Var är vinet och osten?". Om omhändertagaren varit duktig kanske det kan vara trevlig att servera ostbiten på kakelplattan.

   Radera
 6. Kul och annorlunda kakel.
  Älskar spanskt kakel!
  Tack för dina kommentarer hos mej, alltid uppskattat!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Spanien har mycket fint att sätta på väggar och golv. Ha det bra!

   Radera