lördag 30 september 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 39

Den här veckan bara försvann i ett huj! Dags att sätta sig i soffan, pusta ut och proppa i sig några godisbitar från vecka.

Godisbit nr 1
- ¡Hola amigo! sa en av killarna i skolan som precis vänt sig om och fick se att sonen gick bakom honom. Han lyfte handen för en High five.
- ¡Hola! sa sonen och high fivade.
- Hola madre de amigo ..., tyckte jag lite tyst där jag gick brevid sonen men det var det ingen som hörde. Kanske var tur.

Sonen såg så glad ut! Hans lunchkompisar i skolan!

Godisbit nr 2
Att köpa entrecôte för knappt 16 €/kg. De tre stoooora skivorna (1,8 kg totalt) ska vi grilla i morgon, i kväll har sonen och mannen min beställt grillade hamburgare så nu ska jag ta tag i det. Och visst är det gott att kunna lägga på vad man vill på sin hamburgare.

Godisbit nr 3
Skäggjudo. Nu är sonen inskriven (och betald för) på judon här i Arroyo de la Miel, första passet är på måndag. Sonen tycker dock inte att det är någon höjdare, han vill gå kvar i den gamla välbekanta klubben. Han har glömt bort det som inte var så himla bra där och ser framför sig besöket vi gjorde på nya klubben. Där är det ordning och reda, där kämpar de så svetten rinner, alla var något år äldre och de flesta av killarna hade - eller hade antydan till - skägg = skäggjudo (döpte sonen det till). Vad han just nu har glömt var det välkomnande han fick vid besöket i våras, många kom fram och pratade sonen. Som de flesta spanjorerna var de varmt välkomnande!

Jag har en bit till i påsen till men jag har inte bestämt mig för om jag gillar den eller inte så jag tuggar lite till på den.

12 kommentarer:

 1. 1. Hahaha! Dock skönt att se att sonen verkar ha skaffat sig kompisar direkt och att han är omtyckt.

  2. Grillad entrecôte - mums så gott! Å era grillade hamburgare är säkert betydligt godare än de vi åt idag. Ska nog blogga om det...

  3. Förstår sonen till viss mån. Han har visserligen inget skägg än, men som jag har förstått det är han ju betydligt längre än sina jämnåriga judokamrater. Å det är ju det viktigaste för att judo ska ge nå't - att vara fysiskt i samma "klass".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt med godisbitar! Och de var ju varerade och det är än trevligare.
   Extra roligt att sonen har kompisar och trivs -
   Vad gäller judon så är det nog som så mycket annat en fråga om att vänja in sig. Och det brukar ju går bra....

   Radera
  2. 1, Jam det är bra med vänner man han blir väldigt trött i skallen av all spanska! De har ju en lite annan ljudnivå också.

   2, Grillades i dag. Supeergott med peersilje-/vitlökssmör och klyftpotatis. Hamburgarna blev mpnga och blev goda till lunch också på ett rostat formbröd med cole slaw.

   3, Jo, jag förstår jag med! Mycket som ändras just nu både i kropp, person och omvärld. Men vi försöker ju se till vad som är bäst för honom. Svårt att balansera.

   Radera
  3. Ditte: Det är roligt att fundera ut godisbitarna. Vissa kommer man på omedelbums, andra måste man klura ut lite mer. Det innebär inte att utklurnigarna är mindre mumsiga. Man måste bara se dess värde!

   Radera
 2. nr. 1. Underbar godisbit.

  nr. 2. De bästa burgarna är de utan kött. Tycker jag numera.

  nr. 3. Sonen får nyttig träning i miljöbyten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sonen får mycket träning just nu! :D Även om det nästan dagligen gnälls om att suck, skola! så tolkar jag det som tonårssuckar. Han är ju glad på eftermiddagarna.

   Radera
 3. Vad härligt att sonen får sånt braigt mottagande både i skolan och judon!

  Hmm... 1,8 kg god, grillad entrecote? Undrar om vi hinner fram ifall vi sätter oss i bilen nu på en gång... ;-)

  Sen tycker jag att du ska dela med dig av den där sista godisbiten också! Seså - fram med den bara! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, jisses! Ni hade så gärna fått komma med på midagen som avnjöts nu för en stund sedan. Och oj så gott det var med klyftpotatis och persilje-/vitlökssmöret! Tror att nästan en av bitarna hade räckt! Men nu har vi mat till kommande middag också.

   Det där med klipphängare har jag lärt mig av den bästa! Haha!

   Radera
 4. Låter som en helt ok godispåse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var mer än OK, den var jättebra! :D Ja, för oss, alltså.

   Radera
 5. Goda godisbitar :)
  Grillat- Då blir nästan vad som helst gott ;)
  Hoppas sonen trivs på skäggjudon när han väl börjar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket blir gott nör man grillar men jag är totalt värdelös på att tillaga fisk! Det bara går inte, vi har fått slänga flera gånger. Fattar inte ... Fast någon enstaka gång har jag lyckats.

   Radera