onsdag 20 september 2017

Restaurante Tacos & Tikka

Det är alltid kul när man ser att det öppnar en ny restaurang och man önskar dem lycka till. Här i Spanien är det nästan så man undrar hur någon vågar satsa på en ny restaurang då det finns så många och så få överlever någon längre stund. Men man önskar den nya restaurangen i alla fall lycka till - det behövs!


För några veckor sedan såg vi att det hade öppnats en mexikansk restaurang nära där vi bor!
- TACOS! utropade mannen min och sonen i kör i bilen när vi körde förbi.
- Jippi ... sa jag som emellanåt blir lite trött på tacos.
- Vad är tikka? undrade vi dock alla tre.

Jo, Restaurante Tacos & Tikka är en mexikansk och indisk restaurang. Det är nu ingen lustig crossover där man blandar ihop köken utan man serverar mexikansk mat och man serverar indisk mat. På menyn är det på separata sidor, ingen sammanblandning. De har en Facebook-sida och där får de idel fem stjärnor. Det låter ju lovande och för att fira sonens spanska skolstart så gick vi dit.


De tre servitriserna var väldigt glada och trevliga, de skratta och skojade med sonen. Mannen min och sonen beställde varsin tallrik med Tacos dorados de ternera, gyllene köttacos, för 8.50 €. Själv beställde jag in Enchiladas verde de pollo, gröna kycklingenchiladas, för 8.95 €.

Vi satt ute men medan vi väntade på maten gick jag in i själva restaurangen och jisses! Vilken miljö! Jag kan säga att jag var inte ensam om att fotografera därinne!

En helt makalös målning på hela väggen! Superläcker!!!
Det var så otroligt snyggt! Så vibrerande men smakfullt! De varma färgerna gick igenom i de mörka och rätt rustika borden där alla servetter och bordstabletter gick i gult och orange.

Som mannen min sa, det är lite flamenco men mexikanskt.

Eftersom det fortfarande är relativt varmt satt vi som sagt ute (jag med sjal för nu börjar det bli lite svalare på kvällarna) men här inne är det säkert helmysigt att sitta i vinter!

Baren

Här ska jag beställa mig en drink! Jag såg de andra borden serveras de mest fantastiska glasen! Ett par beställde ett gemensamt glas som det satt en uppochnedvänd ölflaska med Corona i! Tydligen är det en ölmargarita. Låter lite ... udda. En annan kvinna satt med en stor vacker (normal) margarita framför sig. Restaurangen ligger på gångavstånd hemifrån men vi tog bilen för vi hade lite annat vi passade på att göra och jag lovade köra = vatten till maten. Helt OK, jag festade till det med agua con gas y limón men de glömde ge mig citronen och jag sa inget. Usch, så svensk man är i bland ...

Seis Amigos!
Det lustiga är att vi för bara två-tre veckor sedan såg
den mycket underhållande filmen Tre Amigos.

Sedan kom maten in, först mina herrars mat.
- Öh, har vi fått rätt?
- Är det här tacos?

Tacos?
Tacos dorados de ternera

- Vi måste ha fått fel ... men jaja, vi äter väl då! sa de och kunde inte hålla sig utan högg in.
- Mmmmmmmm.... Gooooott!

Någon minut efter kom min tallrik och den var lika överraskande den:

Enchiladas verde de pollo

Färgen var kanske inte den mest tilltalande men maten var jättegod och fräsch. Kanske lite för hett/starkt i min smak men jag får helt skylla mig själv för jag frågade inte, tänkte inte. Jag hade kunnat be om att få den mindre stark så som de gjorde sonens tacos.

Som avslutning skulle det då bli un postre, en dessert. På menyn stod det chokladtårta, mexikanska flan, cheesecake och profiteroles, som peti-chou, men tyvärr fanns inte allt utan det fanns citronsorbet, profiteroles och chokladtårta så sonen och jag tog det senare, mannen min fick dela med mig.
- Det kommer att vara en sådan där mörk och mäktig sak så ni kommer inte orka i alla fall, sa han och jag visste ju att det skulle vara så.

Muerte por Chocolate

Och jodå, in kom Muerte por Chocolate, Död av Choklad. Utan att vi bad om det serverades våra två desserttallrikar med bestick för oss alla tre. Fin service! Att dela var helt rätt beslut, sonen orkade inte hela sin heller! Gott och mäktigt!

En läsk, en stor öl, en flaska vatten, två tallrikar tacos, en tallrik enchiladas, två chokladtårtor. Allt för 41.85 € vilket blir knappt 14 € per person. Helt OK med spanska mått mätt, otroligt med svenska.

Så vad blir omdömet? Jo, vi fick dit och trodde att vi skulle äta tacos och enchiladas. Alltså, det var ju vad vi fick också men det är lite som att jämföra en hamburgare på McDonalds med en hamburgare på en "riktig" restaurang, där allt är gjort med omsorg och serverat med ett leende. Vi fick inte det vi trodde utan vi fick något helt annat som var så helt annorlunda och så otroligt gott! Min var kanske i starkaste laget och jag petade bort en massa rå lök för min mage klarar inte det (och tydligen inte sonens heller så nu vet vi det). Nästa gång ska vi be om un  poco picante y no cebolla, por favor för visst kommer det att bli en gång till. Vi är ju intresserade av vad Tikka-delen erbjuder också! Dessutom har de ju hemkörning och det ingår om man köper för över 15 €. Bra att veta!

Spontana kommentarer
Sonen: Väldigt bra restaurang!
Mannen min: Jättebra! Trevlig personal.
Jag: Överraskande!

18 kommentarer:

  1. Ser smarrigt ut. Den där chokladtårtan hade man ju inte sagt nej till! Priserna är ju det bästa med att äta ute i Spanien (förutom att det är gott). Dock är det ju dyrare på turistorter och som regel ingår ju inte salladsbuffé eller kaffe/kaka efter maten som när man äter svensk utelunch. Men maten är mycket bättre och beställer man kaffe som postre är det oftast äkta maskinkaffe, inget blask som stått och dragit i flera timmar på en kokplatta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag har förstått att det är dyrare här än till exempel Torrevieja. Ska man äta billigare - och kanske bättre - så ska man leta sig lite på bakgator och inåt land, kanske. Men vi är lite dåliga på det, tycker jag.

      Radera
    2. Nu har vi inte varit på Costa del Sol på typ 10 år, men senast upptäckte vi att det var billigt och gott i Málaga. Även uppe i bergen åt Mijas-hållet hittade vi spanska hak där en menú del día bara kostade runt 7 euro! Men det var ju som sagt ett tag sen.

      Radera
    3. Om man går på ställen som inte är så enormt turisttäta så sjunker priserna.

      Radera
  2. Vilken härlig miljö där inne. Av din beskrivning att döma så är det definitivt ett ställe värt ett återbesök.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, definitivt. Och visst är det härliga färger!

      Radera
  3. Åh, dessa restaurangblandingar! I småstaden där min kille kommer ifrån har de en restaurang med ALLT! Tapas, pizza, pasta, kinamat... Jag blir i alla fall inte sugen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, kanske inte om de blandar ihop det. Men det är bra om alla i sällskapet vill ha olika! Och lagar de allt lika bra så är det OK för mig.

      Radera
  4. Interiören är ju helt fantastisk!!! Den blir man verkligen glad av, helt i min smak. Å maten tycker jag ser helt suverän ut, speciellt tacosen. Är inte ett dugg förtjust i "riktiga" tacos, så killarnas mat hade jag onekligen gillat. Enchiladas gillar jag inte heller - de normala alltså, men även här hade jag nog huggit i.

    Utan tvekan ett positivt överraskande restaurangbesök måste jag säga, och väldigt prisvärt dessutom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstod att damen skulle uppskatta denna! Hade blivit väldigt förvånad annars.

      Det var inte mycket som var lika i jämförelse mellan det som vi i Sverige kallar för tacosmiddag med detta som vi åt. Undrar om detta var lite "piffig" tacos.

      Radera
  5. Vilken rolig och häftig restaurang! Och säkert kommer ni att återkomma hit. Och så bra mat! Med persolig "touch". Tacos är inte min grej så där, men lyckat att det ni beställde blev bra. "Riktig" indisk mat testar jag gärna. Och här var dte ju bra att det inet ar någon sorts "crossover" kök. Har svårt att tänka mig blandningen mellan mexikanskt och indiskt.
    Jätteroligt att ni blev positivt överraskade.
    Prismässigt helt ok. Och kvalité vad gäller maten är ju viktig.
    En fin kväll, absolut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att det finns tacos och tacos, så att säga. Tittade runt lite nu och ser att det finns ju långt mer än det som vi äter i Sverige på fredagskvällarna, så att säga. (Vet en familj som äter tacomiddag VARJE fredag och har gjort så i flera år! Jag hade nog kräkts av bara lukten, till slut.)

      Radera
  6. Kul med ny restaurant, god mat och färgglad miljö låter trevligt
    Vi har nåt likande här på vår soi, men din verkar tjusigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den är faktiskt lite tjusig! Men så är den ju helt nyöppnad också, tror det var i juli de öppnade den. Hoppas de lyckas. Vi var där en lördagskväll och kom väl dit kring 19:30-20, när vi gick så var det fullt på utedelen och folk köade på att få plats.

      Radera
  7. Vilket härligt ställe! Måste testa "vår" nån dag framöver också. Det där indisk - texmax stället tvärs över gatan.

    Alltid roligt när man blir positivt överraskad.

    Minns när vi var i Mexiko första gången 1990 och åt tacos där. Dom var mjuka??? Inte på ett enda ställe fick vi dom hårda taco-skal vi var vana med hemifrån. Men jösses vad gott det var. Och betydligt mer lättätet - maten överföll en inte då när man högg in :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska bli spännande att höra vilken typ av tacos er serverar!

      Mannen min gillar de där hårda tacoskalen, jag föredrar tortillabröden. Eller göra en nachotallrik och stoppa ned nachos och skopa upp med dem. För som du säger, de hårda tacoskalen exploderar och allt hamnar på tallriken - samt på händer, kläder och bordsduk - i alla fall.

      Radera
  8. Gårdagens inlägg "Spanska skolan"ter sig ovanligt innehållslöst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var för att jag började på ett nytt inlägg, skrev bara rubriken och sedan råkade jag trycka Publicera. Jag raderade det inlägget men det ligger liksom fortfarande kvar i din läslista. Har sett det hända hos andra (inkl hos dig!) men nu fick jag bekräftat att det verkligen var så det förhöll sig.

      Men ett nytt inlägg är på gång, behöver få in mer information bara om det. Kanske borde publicera Inskrivnings-inlägget ...? Ska fundera på det. Har blivit lite väl mycket skola på sista tiden men det är kanske inte så konstigt, egentligen.

      Radera