lördag 28 oktober 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 43

Tur man har bloggvänner som påminner en om att det är lördag! Det är lite lätt att stressa förbi dagarna ibland. Men lördag är det och då ska man ju så klart ha godis!


Godisbit nr 1
Pizzaleverans! När man inte orkar, har tid eller lust med någon matlagning - det enda man vill är att sjunka ned framför TV:n. Vi har hittat en väldigt bra pizzaleverantör också, La Madunina. De är italienare och tillagar sin mat med bra råvaror på italienskt maner här i Spanien. Pizzorna kommer levererade med moppe och ryker när de lyfts ur kåpan där bak! Tre stycken pizzor hemlevererade för 19 € totalt är helt OK. Eftersom ingen av oss proppar i oss en hel pizza så räcker det till nästan en måltid till - en godisbit det med!

Mellan fredag morgon och måndag morgon såldes det 1830 biljetter för 1 € stycket.
Det blir ca 610 € per dag för den lilla parkeringsplatsen. Ganska bra dagsverke ...
Man kanske skulle öppna en parkering!

Godisbit nr 2
Att hitta en parkeringsplats! Det är alldeles för många bilar här på Solkusten, det kan man med lätthet konstatera. Försvann hälften av bilarna skulle det fortfarande vara mycket bilar. Så att hitta en parkeringsplats är inte alltid det lättaste. När jag började jobba körde mannen min mig de första dagarna så jag skulle slippa den stressen. Det blir ju dock ohållbart i längden så nu kör jag själv. Det finns en liten parkering inte så långt ifrån jobbet och där kostar det 1 € att stå för en hel dag. Ingen större summa men står man där varje dag blir det ju faktiskt en del. Jag har denna veckan haft tur med att hitta gratisparkering bara en kort promenad bort. Hoppas turen håller sig!

Godisbit nr 3
Att sonen tycker judon är kul! Sonen är av naturen rätt lat och bekväm så ofta behöver man sparka honom lite därbak för att han ska komma igång. I onsdags hade de någon typ av friluftsdag i skolan, Caminando por un reto, Gå en utmaning, där barnen skulle gå 5 km i stadsmiljö. Det är en aktivitet i hela kommunen för att främja aktivitet och att röra på sig. Jag trodde sonen skulle hoppa judon på kvällen men nej, han skulle gå på den!

14 kommentarer:

 1. Ser att både pizzorna och parkeringsavgiften är betydligt billigare i Spanien än här. Inte förvånande alls såklart;-)
  Så solkusten tar ut parkeringsavgifter även under lågsäsong. Bättre i Benidorm, där man endast tar betalt under högsäsong. Eloge:-)

  Du skrev i ett tidigare inlägg att jobbet ligger bara 2,5 kilometer hemifrån. Varför går du inte dit? 20-30 minuters promenad kan väl inte vara "skadligt".
  Kul att sonen orkade gå fem kilometer och ändå ville träna judo. Vilken bra grej förresten, att ha en "friluftsdag" i stadsmiljö! Helt i min smak kan jag säga:-)

  Fråga: Hur trivs du på ditt nya jobb? Hur går det med att jobba skift? Tycker du ska blogga lite om ditt nya jobb. Du behöver ju inte avslöja företaget om du inte vill, men ett "helt nytt liv" är ju faktiskt utmärkt bloggfoder;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Promenaden till jobbet är först i brant backe upp i en dryg km och sedan brant backe ned lika långt. Lite knäckande.

   Skavse om jagvkan skriva ihop ngt om jobbet, det har ju mest varit träning så långt.

   Radera
 2. Tack för godiset! Det slank ned även fast det hunnit bli söndag innan jag hittade det ;-)

  Perfekt med hemkörning! Hoppas det är pizzorna som ryker när dom kommer fram så det inte är avgaserna eller nåt ;-) Jag gillar kartongerna också - pizzakartonger är ofta så tråkiga.

  En euro är ju inte mycket att bråka om, men gratis är såklart bättre. Vi är sååå glada att vi har garage, speciellt under högsäsongen. På tok för många bilar här också. (Ja, ja. Kasta sten i glashus... Vi har ju bil själva.)

  Vilket bra initiativ från skolan med att gå en utmaning! Duktigt av sonen att inte skippa judon också.

  Undrar lite som BP - hur är ditt nya liv nu med jobbet?

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En EUR om dagen, ca 20 dagar per månad blir kring 200 EUR på ett år för att bara ställa en bil ur vägen. Det är massor med pengar, tycker jag.

   Senaste veckan har det slarvats med judon, lovdagar och allt
   som det varit. Jämnar nog ut sig i slutänden!

   Radera
 3. 1. Så bra när en godisbit kan bli två.
  2. Både människor och miljö skulle må bra av att bilanvändandet begränsades.
  3. Kul när sonen överraskar på detta sätt.

  SvaraRadera
 4. Trevliga godisbitar! Och att beställa hem pizza är ju både gott och bekvämt. Bra pris också. Hälften mot i Stockholm.
  Bra att du hittat en gratis parkering men 1 euro är ju ändå väldigt billigt. Men gratis är ju än bättre.
  Kul med skolan som ordnar en stadsorienterinng. Har ordnat många sådana för elever i Stockholm och det har alltid varit populärt. Fint att sonen gillar sin judo och gärna går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om stadsorienteringar är bra hade jag nog hellre sett att de tog bussen till någon av alla de vandringsleder som finns här i bergen omkring oss. Gå i stadsmiljö tror jag de gör så det räcker ändå. Men initiativet är bra!

   Radera
 5. Godmorgon vännen! Jag hoppas att jobbet funkar bra med all omställning. Jo, vars 1 euro/ dag är ju prisvärt. Visst kan man finna parkering som är gratis så är det ännu bättre. Jag saknar dina kommentarer!!
  Bra att skolan peppar på barnen till fysisk aktivitet för det är viktigt. Pizza äts inte så ofta här men nu blev jag allt sugen......lördagsgodis=)
  Trevlig dag🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. På sitt sätt trevligt att vara saknad! Så mycket nu så jag har inte tittat in hos någon på hur länge som helst! Men jag läser så klart alla kommentarer och är så glad äver dem!

   Radera
 6. Enbart trevliga godisar i lördagspåen alltså :)

  SvaraRadera
 7. Priserna här i Spanien är bra, även om det inte är superbilligt som tidigare.
  Antar att du är ledig idag när det är helgdag här.
  Njut av den soliga dagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lediga dagen ägnades åt att frosta av frysen, tvätta en massa kläder och sitta i flera timmar med sonens läxa.

   Radera