måndag 27 augusti 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 34

Så, nu börjar jag känna mig lite mer normal och matlusten har i stort sett återvänt. Så även om det är några dagar sent så ska jag ändå rota efter godisbitar från förra veckan.

Godisbit nr 1
Svärmor har kommit! I onsdags hämtade vi henne vid flygplatsen, som alltid är det trassel med väskor med det löste sig till slut.

Så nu njuter svärmor av att flera gånger om dagen simma i poolen. Än har hon inte varit vid havet och badat men det kommer. Vi har ätit gazpacho, grillat langostinos, njutit av räkmackor, druckit vita viner. Japp, svärmor älskar fisk och skaldjur!

Godisbit nr 2
Kräftor hos Familjen Cuba! Det är alltid trevligt och gott. Herr Cuba hade fått tag i både turkiska och kinesiska. De som var mörkare och hårdare i skalet var bättre men jag har ingen aning om var de kom ifrån. Är det inte konstigt att man inte kan hitta kräftor i butikerna här i Spanien?! De verkar skicka alla till Sverige.

(BP, du brukar undra om Familjen Cuba. Jodå, Fru Cuba är så cubansk som man kan bli. En riktig latina! Herr Cuba är svensk.)


Godisbit nr 3
Blåbärssoppa! Klassikern vid magsjuka och som tur var köpte mamma och pappa med sig det när de hälsade på i påskas. Nu kunde svärmor och sonen vispa ihop lite åt mig när jag låg och kände mig ynklig. Det var lite lustigt att höra dem diskutera hur de skulle göra och var sakerna i köket fanns för att fixa uppdraget. Jag fick så klart min blåbärssoppa!

I dagsläget lutar vi mest åt att det var de goda färska fikonen svärmor och jag köpte på marknaden i fredags. Tyvärr kom de med hyresgäster (vita små äckliga larver) vilket vi upptäckte först efter att jag ätit ett och ett halvt fikon, svärmor ett helt och sonen en tugga.

Hela lådan (vi köpte en låda på ca 2-3 kg för 4 €) åkte i soporna. Himla synd för de var verkligen goda. Fikonen alltså.

7 kommentarer:

  1. Klokt att vänta med godispåsen tills du var piggare. Spansk kräfter köper vi året om i Torrvieja. Både Carre och Consum säljer dem färska. Och riktigt goda är de. Har även sett vacumpackade kräftor på Lidl där. Frysta finns också.
    Trevligt med svärmor på besök och att frossa i skaldjur och färsk fisk är ju fina godisbitar.

    SvaraRadera
  2. Min kommentar verkar ha hamnat i din skräppost. Kolla! Hoppas dock innerligt att du mår bättre nu!

    SvaraRadera
  3. Skönt att du känner dig bättre, allra helst med svärmor på besök.
    nr. 1. Roligt med svärmorsbesök och jag kan tro att hon njuter av bad, god mat och gott vin.
    nr. 2. Nu först fick jag klart för mig att herr Cuba är svensk och fru Cuba från Cuba.
    nr. 3. Bra att det finns gamla svenska klassiker att ta till när magen krånglar. Jag har sällan magbesvär, men om jag känner tendenser till problem så jagar jag bort dom med en Jägermeister. Det fungerar.
    Tråkigt är det i a f när matvaror åtföljs av objudna hyresgäster.

    SvaraRadera
  4. Skönt att du är kry nu igen. Det kanske var maskarna som gjorde dom där fikonen så goda? ;-) Kul att svärmor är på plats och att du nu är frisk så ni kanske kan ta er ända ner till stranden :-)

    SvaraRadera
  5. Skönt att läsa att du mår bra igen. Magsjuka är inte rolig alls. Å tajmingen var ju inte så lyckad den heller med tanke på att din svärmor precis anlänt. Vänta bara tills hon börjar laga sina specialiteter, då när du tror att du är "mogen" menar jag;-)

    Tack för infon om familjen Cuba. Om Herr Cuba är svensk så har han nog sina "källor" för att skaka fram kräftor. IKEA kanske?!

    Fikon lär du nog aldrig åta nåt mer antar jag. Fy så äckligt!

    Undrar vad svärmor tyckte om huskuren med blåbärssoppa mot magsjuka.

    SvaraRadera
  6. Till er alla!

    Tack för alla era omtänksamma kommentarer. Jag svarade faktiskt på dem någon dag efter ni skrev dem men Blogger har uppenbara problem! Såg nu att inte en endaste finns kvar. Himla trist ...

    SvaraRadera
  7. SÅ skönt att du mår bättre :)
    Blåbärssoppa måste väl vara den svenska varianten på Europas chicken soup ;) Lösningen på alla sjukdomar!
    Färska fikon som är så gott! Tråkigt med de små larverna :/

    SvaraRadera