lördag 15 september 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 37

Oj, det blir ju nästan dessert efter middagen denna veckan men det är ju gott det med.


Godisbit nr 1
Ny mat! Svärmor gillar indisk mat och ville att vi gärna skulle gå på en indisk restaurang. Då detta är ett kök som jag inte kan så mycket om så tyckte jag att det var en strålande idé. Visst har jag hört om Tikka Masala, naan, dal och tandoori chicken. Förutom naan så var det inget som vi - mannen min, sonen och jag - egentligen har ätit.

Restaurangbesöket var lyckat och maten var hur god som helst. Definitivt återbesök!

Det där kan ju inte vara så svårt att laga till själv, tänkte jag men en snabb titt på listan över ingredienser gör att det är inget jag provar på så där en tisdagskväll eller så. Men någon gång ska jag prova!


Godisbit nr 2
Uppskattade förslag! Sonen och jag promenerade ned till skolan en förmiddag i veckan för att kolla läget med Lengua-testet samt kanske att de satt upp listor över de nya klasserna. Inga listor fanns att se men jag blev jätteglad över att Sekreterare Fernando anammat mitt förslag om att inför skolstarten sätta upp lappar för varje klass. Det borde därmed inte bli en repetition av fadäsen vid förra årets första skoldag!

Nu hoppas jag att skolan även har tagit till sig några fler av de förslag jag lämnade in, särskilt den om Lengua. Det visar sig väl i nästa vecka när skolan drar igång här.

Lengua-testet, då? Ja, helt ärligt är jag fortfarande inte säker på hur det gick men vi tror att han inte klarade det. Jaja, nya tag!

Godisbit nr 3
Besöket av svärmor! I går åkte hon till Sverige där mina föräldrar hämtade henne på Arlanda. Vi har haft det väldigt trevligt dessa tre veckorna med mycket bad, prat, shopping och ätande. Så där som det liksom alltid blir när man träffas.

Vi gjorde det mesta av det vi hade tänkt oss, tror jag. Jag hoppas och tror att hon är rätt nöjd med sin vistelse hos oss!

Tack för allt, lilla svärmor!

15 kommentarer:

  1. Fina godisbitar! Kul att ni testade den indiska matlagningen och det finns ju många "indiska kök". Indisk mat äter vi gärna men mest ute på "lokal". Har några favoritindier i Stockholm som verkligen är bra. Lagar ibland indisk mat hemma men det är många ingredienser för att få till det bra och besök i asiatiska butiker blir det också. Och det gillar jag i och för sig. Lagar ofta thailändsk, vietnamesisk och kinesisk mat. Där är det färre ingredienser.
    Trevligt med ett besök på sonens skola och fint att du lämnat in förslag till förbättringar. Hoppas de anammas. Och vad gäller sonens test så blir det som det blir. Har en gjort sitt bästa så är det bra nog. Och nya tag gäller.
    Härligt att svärmors besök blev så lyckat och att både ni och ho har fina minnen med sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, ingredienslistan var enorm särskilt om man inte skulle använda sig av färdiga kryddblandningar. Det var någon gång en som sa att om det var mer än 8 ingredienser i receptet så skippades det receptet. Det blev nog inte mycket indiskt lagat i det hushållet ... :)

      Radera
  2. Mums! Indisk mat! Där har jag ett tips - kolla Carrefour och deras avdelning med indiska produkter. Patak's olika "såsblandningar" finns där. För jag lovar att du inte vill göra "såsen" själv, inte ens Jamie Oliver gör det;-) Tikka Masala är ju den mildaste varianten av indisk mat, men himla god. Under vintern äter vi ofta indiskt, fast då starkare varianter (som förresten också finns på Carrefour). Kul med din serbiska svärmor som älskar indisk mat:-)

    Sonen gjorde så gott han kunde, mera kan ni verkligen inte begära, speciellt inte då han är så himla duktig på alla andra ämnen.

    Det är så otroligt skönt att läsa om att såväl du och dina föräldrar älskar svärmor. Det är nog mera undantaget än regeln. Sådant blir jag glad av.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Jag var faktiskt på Carrefour i går men de hade inget, kollade. Men det är ju det lilla lokala supermarket, får kolla på hipermercado nästa gång.

      Radera
  3. nr. 1. Jag har lärt mig tycka om indisk mat. Jag hade tidigare fördomar om indiskt, att det var konstigt kryddat t. ex. Nu vet jag bättre
    nr. 2. Så bra att dom anammar dina förslag. Rätt inställning, det är bara att ta nya tag. Till slut så fixar han det.

    nr. 3. Härligt att kunna se tillbaka på svärmorsbesöket med glädje.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju mycket vegetariskt eller med sådant som ni äter så bra att ni också äter det! Lite spännande är det allt att upptäcka nya kök.

      Radera
  4. Indisk mat är supergod! Ser att BP redan kommit med förslaget att köpa färdiga såser på burk på Carrefour - betydligt enklare. Men om man nu vill äta indiskt hemma så är det allra enklaste att gå in för para llevar :-D

    Kul att dom tagit fasta på ditt förslag inför skolstarten. Hoppas övriga idéer också har anammats. Jag fortsätter att hålla tummarna för att provet ändå gick bra.

    Så bra att ni hann med allt ni tänkt - det blev ju ett väldans bra besök för er alla då. Sen har hon ju öppnat ögonen på er för indisk mat också, bara en sån sak :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det allra enklaste är att beställa och få det hemlevererat! Det gör faktiskt den restaurangen vi var på så om suget finns men inte orken så är det ju ett alternativ!

      Radera
  5. Jag älskar indisk mat men har aldrig lagat det själv, eller jo jag testade en gång för 15 år sedan. Det blev så starkt att man hostade och nös bara man närmade sig köket, att äta gick inte alls.
    Efter det äter vi det på restaurang, libanesisk mat är också en favorit. Egentligen tycker jag nog om nästan all mat.
    Vad härligt att både ni och svärmor är nöjda med hennes besök och att hon trivdes i gästrummet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Libanesisk mat håller jag också med om, supergott! Gillar när man kan beställa in en tallrik med olika små rätter, så himla gott.

      Undrar om det finns någon bra libanesisk restaurang här ...? Måste undersökas.

      Radera
  6. Indisk mat är fantastiskt gott! Jag har lagat en del själv någon gång, men som sagt, det kräver lite tid och väldigt många ingredienser. Nu blir det aldrig lika gott som den äkta varan, men det är kul att testa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, man måste ju få prova i alla fall! Har tittat runt lite på birinyi, det jag åt, och det verkar finnas mängder med varianter på det. Ingredienslistan överkomlig, det mesta finns hemma. Någon dag!

      Radera
  7. Mer mat :) Tur att jag just ätit frukost ;) risk att bli hungrig här annars!
    Indisk mat ... ja, nästan alla mat från andra kulturer kräver kryddor som inte vanligen finns hemma - så det krävs planering, har jag märkt.
    Ingen ny info om sonens Lengua. Hoppas ni anar fel och att det gått bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tittar man på äldre svenska (husmanskost-)recept så är det inte mycket kryddor som används egentligen: svart- och vitpeppar, kryddpeppar möjligen, salt, lagerblad ... Ja, sedan då dill, persilja och gräslök så klart. Tänk så det har ändrats, ny fyller kryddburkarna ett helt skåp!

      Radera
    2. Har inte fått några riktiga svar egentligen men i dag har han första Lengua-lektionen så vi får väl se vad fröken säger.

      Radera