torsdag 27 september 2018

Vädret i juli 2018

Vi upplevde det som att juli inte var så där supervarmt som det kan vara, värmen hade ju parkerat sig i Sverige i stället. Facit säger att det var några grader lägre än det varit de förra åren förutom 2017 då det faktiskt var en grad svalare. Dessutom var det så attans kallt i vattnet i havet så det blev inte ett endaste bad. Desto fler i poolen.


Hibiscusen har varit helt överdådig med blommor i år! Jag räknade till över 70 utslagna blommor på samma gång en dag. Så vacker mot den klart blå himlen.


Det här stod vi länge och undrade vad det var för ett sjok som syntes när solen börjat dala bakom bergen. Var det sand från Sahara som var på väg in över oss, skulle det bli så där äckligt och sandigt igen? Eller var det brandrök?

Dagen efter låg det sand överallt och när vi senare åkte mot Málaga såg vi sviterna efter bränder i naturen. Det ena utesluter inte alltid det andra.

Juli 2018
 1, 28° C, sol, blåsigt
 2, 29° C, sol
 3, 31° C, sol
 4, 30° C, sol, blåsigt
 5, 33° C, sol
 6, 30° C, sol
 7, 30° C, sol
 8, 28° C, sol
 9, 30° C, sol
10, 34° C, sol, El Terral-vindar
11, 32° C, sol
12, 31° C, sol
13, 30° C, sol
14, 30° C, sol
15, 31° C, sol
16, 31° C, sol
17, 30° C, sol
18, 31° C, sol
19, 29° C, sol, lite mulet
20, 34° C, sol
21, 35° C, sol
22, 29° C, sol
23, 28° C, sol, lite moln
24, 33° C, sol
25, 34° C, sol
26, 30° C, sol
27, 30° C, sol
28, 35° C, sol
29, 33° C, sol, El Terral-vindar
30, 36° C, sol, blåsigt
31, 32° C, sol

Månadens snittemperatur dagtid: 30,9° C

🌞

Statistik från väderstationen (klicka på bilderna så blir det nog lite tydligare):


Average är genomsnittstemp under hela dygnet.


🌞

Till sist, en titt på när solen gick upp och sedan ned den första dagen i månaden:

Amanecer - gryning
Salida del sol - soluppgång
Cenit - zenit
Puesta del sol - solnedgång
Anochecer - skymning

Om solens vandring: information och bild från http://salidaypuestadelsol.com/

🌞

Vad gäller blåsigt: det blåser nästan alltid lite här på Solkusten. Har jag skrivit blåsigt så har det verkligen blåst! Och som tidigare, det här är helt hur jag har uppfattat det och vad vår väderstation här hemma har sagt till oss. Vädret och temperaturen i Málaga eller Marbella kan skilja sig åt en del mot hur vi har det här i Benalmádena.

🌞

Planen är att göra en sammanställning efter varje månads slut och det finns sedan januari 2015. Klicka på etikett Väder för att hitta de andra. Man kan även i sökrutan leta upp en viss månad, de är rubricerade enligt samma princip.

7 kommentarer:

 1. Hibiskusen är verkligen fin. Och så vackert det måtte vara med så många blommor samtidigt. Är glad om min här i rabatten har tre i gång. Men mina blommar bara en dag eller högst två. Ser att grannarnas blommar längre tid...
  Tror att det tidvis i juli var liknade värme som hemma. Men några +35 och däröver kom vi nog inte upp i. Men tror att snittemperaturen kan närma sig.
  Sandmolnen och rökmolnen är ju ingen direkt trevlig kombo. Men en kan ju inte direkt välja...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag klippte ned hibiskusen rejält i våras och då blir det ju fler skott. Sedan har det vuxit massor med nytt och varje topp har ett gäng knoppar. Min hibiskus blommor är utslagna en dag sedan faller de av dagen efter. Då tar nästa vid. Det finns olika slags hibiskusar, jag har en liten orange också och det blommar nog längre. Men den för inte så mycket väsen av sig, den står lite inklämd under trillingblomman så jag tänker inte så mycket på hur den beter sig. Den växer dock långt långsammare än denna. I parken intill har de en helt annan typ och dess blommor hänger som kjolar, och de växer fort! Säkert 1,5 m per säsong.

   Radera
 2. Vilka härliga bilder! Finns det nåt bättre än en blå bakgrund som heter himmel? Tror inte det. Å visst tackar vi nollåttor (bland annat) för att ni delade med er av värmen den här sommaren.
  Nu när det är sju grader ute fryser jag som en hud. Har nog vant mig vid runt 25-30 grader och saknar värmen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu i skrivande stund är det väldigt valt här när man sticker ut huvudet, det är bara 21,5 grader. Några grader till kommer det ju att bli men det har definitivt skett ett väderomslag, det är höstigare i luften.

   Radera
  2. Det är något visst med växtlighet mot en klart blå himmel.

   Radera
 3. Vilken jättefin bild på den där lavendeln! :-)

  Typ halva juli tillbringade jag i ett svalt rum på sjukhuset, så jag märkte inte så mycket av yttertemperaturen...

  Vad skrev jag igår? Sommaren hänger sig kvar runt 30-strecket? Idag har vi mulet och just nu bara 22 grader. Haha! Där fick jag! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där fick du? Va fasen, där fick vi! Mulet, 22,6 grader - skitväder! Fryser om fötter och armar!

   Radera