lördag 25 maj 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 21

Medan glöden tar sig i grillen passar jag på att se tillbaka i veckan, det som är lite trevligare och godare i tillvaron.


Godisbit nr 1
Fixat passen! I torsdags morse steg vi upp 05.00, tog bilen till station,och pendeln in till Malaga Där bytte vi till fjärrtåget till Madrid och var framme vid 10.40. Vi promenerade en bit, tog taxi den sista biten till Svenska Ambassaden. Det tog en del tid där, vi var inte direkt ensamma. Sedan fikade vi och åkte hem igen! Vi var hemma vid 19.30, helt slut. Men nu är det gjort. Om cirka två veckor finns våra nya pass att hämta vid konsulatet i Málaga. Hoppas jag.

Vi hann inte se så mycket men lite fick vi uppleva, får väl visa lite bilder sedan någon gång.

Godisbit nr 2
Fixa poolen själv! Mannen min sa tidigt i morse att han tyckte att poolen lät konstigt. Och jodå, den krånglade och sög inte vatten för cirkulation. Lite meckande och rengöring så fungerar den nu som den ska igen. Tror det var luft i systemet. Himla bra att man lärt sig lite själv och kan fixa utan att försöka få hit någon en lördag.


Godisbit nr 3
Fyllda baguetter! Typisk mat när man inte orkar ... Jag skär upp en baguette och fyller den med sallat, tomater, rostad lök till mig och sonen, någon sås/dressing och sedan stekt kött. I det här fallet blev det strimlad fläskkotlett som jag bara stekt med salt och peppar och en currydressing på yoghurt, majonnäs och lite kryddor. Ibland blir det potatismos i botten eller råstekt potatis för att göra det än mer matigt. Oftast brukar det bli stekt nötkött typ lövbiff och någon barbequesås. Kanske en bit paprika också. Lite vad man har och känner sig sugen på helt enkelt!

Sååå gott och enkelt och väldigt geggigt! Senast slog jag in varje tredjedel i en bit folie, det blev lättare att hantera för det är så attans lätt att överfylla. Har man inte någon baguette så kan man också ta pitabröd eller göra tortillawraps.

En riktig BP-flirt!

Godisbit nr 4
Garn och virknål! Är inne i en virkperiod. Finns så himla mycket roligt man kan göra och det är ett ganska billigt nöje, kanske det kommer några foton på det vad det lider. Om det blir något värt att visa upp, vill säga. Just nu lattjar jag mest runt, provar mönster, lär mig nya tekniker.

12 kommentarer:

  1. Skönt att ni fått passen fixade.
    Krånglande pool är aldrig roligt, du fixar, bravo!!!
    Virka, oj det har jag nog inte gjort på 30 år. Det är ju faktiskt riktigt avkopplande, kanske dags att leta upp virknålen ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jomen leta fram virknålen! Det är så vanebildande. Och förhoppningsvis får du något fint eller användbart på köpet.

      Radera
  2. Snyggt jobbat med både passen och poolen! Ser fram emot bilderna från Madrid och från dom när du reparerade den gurglande poolen :-)

    Visst är det gott med fyllda baguetter. Men du... Vad är skillnad mellan sallat och sallad? Är sallad alltid en mix mellan sallat och andra grönsaker, eller?

    Härliga färger på garnen där! Jag var inne i en virkperiod för 100 år sen. Började med en liten, rund duk. Utökade den hela tiden tills den var 1,5 meter i diameter (skulle bli 1,60). Problemet var att jag inte hade nåt runt bord ;-) Den blev aldrig klar, kom aldrig till användning och åkte på sopen när vi flyttade till Spanien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ledsen, var ensam när jag fixade och jag är ingen selfiemänniska direkt...
      Sallat är grönsaken medan sallad är en blandning. Jämför engelskans lettuce resp salad. En sallad måste inte innehålla sallat. Det är en blandning med olika saker i mindre bitar, oftast kalla eller ljumma.

      Hoppas du kan se den här länken:
      https://pin.it/xys7s5qmsnxbto
      Du skulle satsat på något sådant, så otroligt vacker! Saker får mer än gärna vara vackra men än bättre om det finns en användning för det också. Lite praktiskt. Huuuu så trist jag låter nu...

      Radera
    2. Ja, eller lechuga/ensalada... Fast jag säger aldrig att jag ska köpa sallat när jag till exempel ska köpa isbergssallad (isbergssallat?). När jag tänker efter så säger jag aldrig sallat överhuvudtaget. Fast nu har jag skrivit det flera gånger i alla fall :-D

      WOW! Verkligen en läcker sjal! Hade verkligen varit en bättre grej att satsa på, men den hade nog förmodligen inte heller blivit klar :-)

      Radera
    3. Japp, det heter isbergssallat. Irriterade mig många gånger i svenska butiker där det stod fel, påpekade några gånger också säkert. :D

      Jag använder ofta sjal här i Spanien. Så lätt att ta med sig och jag fryser alltid om överarmarna på kvällarna. Så hade jag haft den där sjalen hade jag ALDRIG kastat den! Ryssarna verkar vara otroligt duktiga på att virka.

      Radera
  3. Grattis till era nya pass, eller rättare sagt att allt fungerade trots väntan. Ser också framemot bilder från Madrid:-)

    Den fyllda baguetten är helt i min smak.Enkelt, gott och framförallt mättande:-)

    Tack för den läckra och färgglada flörten. Sådan gillas skarpt! Kan varken sticka eller virka, inte sy heller. Inte min grej. Men lycka till med ditt handarbete. Du verkar vara väldigt tekniskt begåvad inte bara med poolrelaterade grejer:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, skönt att det är avklarat där med passen.

      Haha, ja jag såg att jag hade de där färgerna när jag skulle fota, tyckte det blev lite roligt.

      Jag har alltid tyckt det varit kul med handarbete vare sig det är sy, sticka, virka, brodera, knyppla, sätta upp tapeter och kakel, snickra och måla. Laga mat. Vi är nog lite så hela familjen (menar då mina föräldrar och bröder). Fast jag tror inte mina bröder är så väl bevandrade med nål och tråd ... Lillebror är och duktig på eltrådar.

      Radera
  4. Bra att få till de nya passen men lite trist att ni inte kunde stanna i Madrid ett par dagar. Stan är ju så trevlig. Och så mycket att se.
    Men kul att ni hann se och uppleva lite i alla fall.
    Vad gäller handarbeten är de inte min grej men kul att du gillar det. Säkert får du till något roligt.
    Fylld baguette är ju så gott och enkelt. Förekommer ganska ofta hos oss och då ofta med skaldjur. Ska absolut testa din variant med kött.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hade inte riktigt tid till det så Madrid får vi ta någon annan gång. Igen. Vi var ju där för några år sedan men då regnade det ...

      Skaldjur, det blir ju gott det med! Tonfisk och liknande också så klart. Nu är ju vi inga stora fiskfantaster och sonen äter inte skaldjur direkt. Så då blir det kött. Kyckling är så klart en höjdare också!

      Radera
  5. Ja, visa lite bilder fårn Madrid-resan! Skönt att ha det gjort! Vi har tagit ett steg närmare passen, och PRATAT om att vi ska boka tid på internet för det. Det har inte blivit gjort än. Tidsbokningen alltså.

    Tack för inspirationen till baguetterna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ojoj, då lär ni inte få tid förrän framåt hösten såvida du inte mailar och ber om en extratid och orsaken till det. När vi var där på ambassaden var det faktiskt en mamma där med sina tvillingdöttrar, två månader gamla.

      Snabb och enkel mat är alltid bra att få tips på! Är det sedan matigt och billigt, ännu bättre!

      Radera