tag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post2648721229694551792..comments2024-03-28T09:42:44.988+01:00Comments on Sol som sol?: I butiken: jäst och bakpulverEmma, Sol som sol?http://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-36742137953885694552020-05-25T21:40:07.135+02:002020-05-25T21:40:07.135+02:00Att baka bröd med bakpulver blir helt annorlunda. ...Att baka bröd med bakpulver blir helt annorlunda. Som scones, ungefär.<br /><br />Jag beställde till slut torrjäst från Amazon, kom på två dagar. Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-81449497201998079522020-05-25T20:43:38.281+02:002020-05-25T20:43:38.281+02:00Jättebra tips, jag provade bakpulver nu när det va...Jättebra tips, jag provade bakpulver nu när det var lockdown..tycker brödet (och pizzadegen) blir mycket godare med vanlig jäst så hoppas att butikerna kan få in det snart :)<br />I am the gamehttps://www.blogger.com/profile/17987352459852273714noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-56542337789800281152020-04-21T14:34:38.696+02:002020-04-21T14:34:38.696+02:00Vassego! Det är allt en liten djungel!
Just nu är...Vassego! Det är allt en liten djungel!<br /><br />Just nu är det dock brist på all slags jäsmedel i butikerna (kanske att man hittar bikarbonat, funkar bra till sockerkakor, ta halva mängden mot bakpulver) så hittar du inget får du börja fundera på att starta en surdeg!Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-88856378208141575032020-04-20T09:32:39.614+02:002020-04-20T09:32:39.614+02:00Tack för det här!Tack för det här!Kristinhttps://www.blogger.com/profile/13453400372052405326noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-39287094430728693262019-01-03T14:41:00.407+01:002019-01-03T14:41:00.407+01:00Hej Anton,
Jag har samma erfarenhet som du vad gäl...Hej Anton,<br />Jag har samma erfarenhet som du vad gäller saffran! Däremot är det ett himla mortlande med Lidls eftersom de inte är malda. Eg stör det mig inte men jag saknar min farmors gjutjärnsmortel (ligger magasinerad), inte lika enkelt med en i trä. Men jag är ju envis ...<br /><br />Jag antar att du menar att du hade i två påsar torrjäst? För normalt har man ju inte i bakpulver i bullar utan jäst.<br /><br />Vad gäller hårda och torra lussebullar så lyckas jag nästan alltid när jag först har lagt russinen i blöt i hett vatten. Då suger inte de åt sig fukten. Och så ska man vara försiktig med mjölet, degen ska precis bara vara hanterbar. Fattar inte vad det är som torkar ut så, det är ju så himla lite saffran man har i! Finns väl någon avhandling att läsa om det.Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-45409647081875164782019-01-03T11:15:08.388+01:002019-01-03T11:15:08.388+01:00Hittills har mina lussekatter aldrig blivit riktig...Hittills har mina lussekatter aldrig blivit riktigt bra, dels lite hårda och dels lite svaga i smaken. Saffran har jag hittills alltid köpt CARMENCITA i små papperskuvert men det kommer bara några få strån och är omöjligt att beräkna hur många kuvert som behövs för att få ihop till ett helt gram, som min förhistoriska Hemmets Kokbok jag fått i arv ber om. Men i julas hittade jag saffran i LIDL, små askar med dryga 3 mg, så tre askar blev perfekt! Och så hade jag i två stycken påsar bakpulver av exakt samma typ som syns på bild ovan, och då blev dom fina och fluffiga. Igår skulle jag göra en ny sats och ta med till min mor men dom hade inte saffran så det fick kanelbullar i stället. Två påsar bakpulver igen och dom blev hur fina som helst, så det är den mängd jag kommer att använda mig av i forsättnignen. 2 påsar motsvarar alltså ugnefär 50 g färsk jäst och är lämpligt för omkring 15 dl/knappt 1kg mjöl. Anton Hosinskyhttps://www.blogger.com/profile/18118575022119041395noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-18088063920510595512018-06-03T13:26:13.252+02:002018-06-03T13:26:13.252+02:00Ja verkligen en hel vetenskap och ju mer man lär s...Ja verkligen en hel vetenskap och ju mer man lär sig desto mer kunskap saknar man :)<br /><br />Consum har vi ju inte hos oss och Día handlar jag inte på längre, har ingen i omedelbar närhet. Som du säger, det ligger på helt olika ställen i butikerna.Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-60997073281729549482018-06-02T22:11:55.478+02:002018-06-02T22:11:55.478+02:00Tack för jättebra info. Detta är ju en hel vetensk...Tack för jättebra info. Detta är ju en hel vetenskap. Bakpuver och torrjäst har vi i det spanska hushållet och oftast färsk jäst också. Men hos oss säljer Dia Maxi också den färska jästen. Har också köpt på Consum och Mercadona förutom Lidl och Carre. Men den ligger på olika platser i dessa butiker. Bra tips att kombinera bakpulver och torrjäst och resultatet ser verkligt bra ut. <br />Tack än en gång. Dittehttp://dittemitti.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-49286178090314979622018-06-02T17:43:42.535+02:002018-06-02T17:43:42.535+02:00I Spanien är det faktiskt bra märkt med vad som är...I Spanien är det faktiskt bra märkt med vad som är SIN GLUTEN! Jag önskar det var lika bra märkt när det innehåller aspartam och annat "socker"-äckelpäckel.<br /><br />Det bästa med att gå igenom produkterna på det här sättet är att jag lär mig så otroligt mycket själv.Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-49832572163606883782018-06-02T13:26:44.188+02:002018-06-02T13:26:44.188+02:00Oj, en hel vetenskap att hålla reda på detta! Bra ...Oj, en hel vetenskap att hålla reda på detta! Bra att du gjorde denna guide. :)<br /><br />Jag som äter glutenfritt har en annan djungel att leta mig fram i ...TravelAnnahttp://www.newyorkmybite.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-22724015232573255662018-06-02T11:57:59.453+02:002018-06-02T11:57:59.453+02:00Mäh! Prova!!! Fegis!Mäh! Prova!!! Fegis!Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-68426080172029657142018-06-02T09:47:37.669+02:002018-06-02T09:47:37.669+02:00Såg direkt att det var jäst i den ritningen. Går b...Såg direkt att det var jäst i den ritningen. Går bort. :-DAma de casahttps://www.blogger.com/profile/05037832930968506848noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-43286100713484031742018-06-02T00:12:41.082+02:002018-06-02T00:12:41.082+02:00Svar: Fallout 4, Vault Boy har jag då aldrig hört ...Svar: Fallout 4, Vault Boy har jag då aldrig hört talas om. Tackar mannen din för infon. Uppskattas oerhört. Själv tyckte jag att figuren liknade Byggare Bob;-) Tusen tack:-)BPhttps://www.blogger.com/profile/06605611040074274730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-6235270405370770542018-06-01T16:00:01.564+02:002018-06-01T16:00:01.564+02:00Det ÄR en hel vetenskap, det märker man när något ...Det ÄR en hel vetenskap, det märker man när något går fel och man försöker förstå varför. Ett under att det går så rätt oftast, haha!<br /><br />De med bulorna var goda, jag provade ha i polenta i. Gör jag om det ska jag koka polentan först, det blev lite för mycket "krisp" i mitt tycke.Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-47889055464811129852018-06-01T15:57:58.476+02:002018-06-01T15:57:58.476+02:00Vad kul! Visste inte att du gillade att baka.
Ja...Vad kul! Visste inte att du gillade att baka. <br /><br />Jag har alltid gillat att baka, ligger i generna. Min pappa är en hejjare på att baka med jäst medan mamma är samma men med bakpulver. Båda kan så klart använda båda men de har liksom gjort någon slags uppdelning där. :) Lustigt.Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-11900844009513940262018-06-01T15:55:11.030+02:002018-06-01T15:55:11.030+02:00Jäst kan ju vara lite trixigt men det är rätt spän...Jäst kan ju vara lite trixigt men det är rätt spännande att se vad det blir! Oftast blir det bra. Blir det inte det så kan man ju skylla på att det var fel på jästen. Eller vädret för den delen ...<br /><br />Men vet du, ett superenkelt bröd är de där vridna baguetterna! Prova det!!!<br />http://tomatsomtomat.blogspot.com/2015/02/vridna-matbrodbaguetter-och-grissini.htmlEmma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-75396779852675763322018-06-01T13:32:42.649+02:002018-06-01T13:32:42.649+02:00En hel vetenskap det här med att baka, i a f för m...En hel vetenskap det här med att baka, i a f för mig.<br />Resultaten ser dock smaskiga ut, både frallorna och dom med bulan.Stevehttps://www.blogger.com/profile/16041784175603991691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-78927750392663098022018-06-01T12:22:02.960+02:002018-06-01T12:22:02.960+02:00Så härligt informativt. Baknörd som jag är så älsk...Så härligt informativt. Baknörd som jag är så älskar jag sånt här. :)<br />Och brödet ser jättegott ut också! Christine - 29°http://www.29grader.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-77202014491215734312018-06-01T09:58:32.121+02:002018-06-01T09:58:32.121+02:00Jättebra info! För dom som bakar, alltså. Det gör ...Jättebra info! För dom som bakar, alltså. Det gör inte jag, för det blir ALLTID fel, speciellt när det är jäst inblandat. Vi är inte kompisar, jag och jästen. <br />Så för husfridens skull bakar jag inte. När det blir fel blir jag sur och grinig och inte alls särskilt kul att ha i närheten. Lika bra att överlåta det till experterna istället :-)<br /><br />Dina bröd såg supergoda ut! Speciellt dom med solrosfrön på :-)Ama de casahttps://www.blogger.com/profile/05037832930968506848noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-7289188627354397142018-06-01T09:13:45.499+02:002018-06-01T09:13:45.499+02:00Nu var ju då frågan om det var mjölet eller jästen...Nu var ju då frågan om det var mjölet eller jästen som var felet. Eller hanteraren av det hela. :)<br /><br />Envis som jag är hade jag ju gett mig på det igen. Och antagligen igen ännu en gång. Här ska fasen fixas ätbart bröd!Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-64435375295689909102018-06-01T09:10:14.797+02:002018-06-01T09:10:14.797+02:00Ja, det är ju en av grunderna till min blogg: dela...Ja, det är ju en av grunderna till min blogg: dela med mig av det jag luskar ut här i Spanien. Kul att även en icke-bakare uppskattar det. :)Emma, Sol som sol?https://www.blogger.com/profile/03069471522237987812noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-33195163750465945022018-05-31T22:26:55.590+02:002018-05-31T22:26:55.590+02:00Haha, jag försökte baka när jag nyss hade flyttat ...Haha, jag försökte baka när jag nyss hade flyttat till Guatemala. Minns inte vad jag hittade för jäst (nån amerikansk säkert) men minns tydligt att brödet blev i princip oätbart eftersom jag tyckte degen var så kladdig att jag hela tiden pytsade i mer mjöl ... blev inte så mycket bakat efter det ...<br />Klimakteriehäxanhttps://www.blogger.com/profile/17407004306657073172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8225582436764222664.post-36243150384231732302018-05-31T21:33:13.285+02:002018-05-31T21:33:13.285+02:00Frallorna såg verkligen supergoda ut. Resten av di...Frallorna såg verkligen supergoda ut. Resten av dina ingredienser har jag aldrig använt så jag inte bakar. Men tycker att det är toppen att du delar med dig av informationen till alla svenskar som bor i Spanien och vill just det - baka.BPhttps://www.blogger.com/profile/06605611040074274730noreply@blogger.com