lördag 4 november 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 44

Det var den veckan det! Den bara försvann ... Men godisbitarna finns kvar!

Godisbit nr 1
Sovmorgon och vakenkväll (Vilket det ju borde heta när man kan vara uppe så länge man vill, eller hur?)! Att slippa ställa väckarklockan, att gå och lägga sig utan att titta på klockan, att vakna mitt i natten och tycka att det är OK att ligga vaken en stund för man måste inte gå upp en viss tid och man måste inte vara pigg och alert dagen som följer.

Den sista lilla solstrålen för dagen utnyttjas!

Godisbit nr 2
Regn! Att vakna mitt i natten och höra att det regnar. Jag vet, senare i år kommer jag inte alls att anse detta vara en godisbit men just nu är det en. Det kom 14,1 mm i går kväll, det mesta under 30 minuter. I dag har det kommit lite skurar, totalt ytterligare 9,1 mm.


Det är härligt renspolat ute och solen har värmt mellan dagens skurar. Snart dags att ta fram gräsklipparen igen. 

Godisbit nr 3
Ny mobiltelefon! Jag har ju nämnt tidigare att min Windows Lumia 735 betett sig lite sisådär och efter att ha använts flitigt i tre år så slutade WhatsApp att fungera som den ska. Då var det dags att ta ett beslut, att leta upp en efterföljare. Då gubbarna på Microsoft nu beslutat sig för att inte lägga ned något mer krut på mobiltelefonin och omvärlden tagit beslutet att inte producera värdefulla, underhållande eller nödvändiga appar så tvingades jag högst motvilligt att titta på vad Android-världen har att erbjuda.

Så sedan i måndags håller jag på att göra en guldig Motorola Moto G5S Plus "min". Att föra över kontakter var simpelt, tyvärr följer inte WhatsApp-historiken med vilket jag tycker är en liten katastrof. Tre års roliga konversationer lagrade men oåtkomliga då Windows- och Androidplatformarna inte pratar med varandra.

Bild lånad från Techgames11.com

Senare i kväll hoppas jag att leveransen av fodralet kommer, tycker det är så obehagligt utan. Telefonerna är ju så hala och det är så lätt att det skrapar mot nycklar eller annat i handväskan.

När jag vant mig vid telefonens beteende och dess ljud så kommer det nog att bli bra!

20 kommentarer:

 1. 1. Det är så det alltid är när du blir pensionär. Du har alltså något att se fram emot där;-)

  2. Skulle troligen tycka som du om jag bodde där du gör. Men nu bor jag ju här och delar absolut inte dina känslor;-)

  3. Stort GRATTIS till nya kompisen:-) Hoppas ni blir riktigt goda vänner. Visste ärligt talat inte ens att Motorola fortfarande gör mobiler. I Sverige ser man ju bara iPhone och på senare tid Samsung som ökar rejält här och i resten av världen faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regn kan vara underbart och efterlängtat. Visst håller du med om att smattret mot rutan är härligt när man har det mysigt inne och inte måste gå ut!

   Jag hade en Motorola flip för flera år sedan, gillade den. Hade gärna köpt en av de nya Nokia men priset är oförsvarbart. Motorola är fortfarande ett starkt märke med bra produkter.

   Radera
 2. Anders envisas med att ställa väckaren (telefonen) trots att vi oftast inte har några tider att passa. Inte på morgonen i alla fall. Men jag tycker det är skönt att slippa gå upp när den ringer :-)

  Vi fick också en regnskur igår, då vi satt ute och åt. Men vi tog med oss bordet in under ett tak, så det gjorde inget. Det var fortfarande varmt och skönt, men vi tyckte det var bra att inte få vinet utspätt ;-)

  Jag har en Samsung. Har inte valt den själv (nån annan står för det tekniska urvalet här hos oss) men är mycket nöjd med den. Den är till och med självladdande! Eller ja... Det är nån annan som står för den biten också... :-D

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, klockor ska inte ställas om man inte måste! Upp kommer man väl någon gång under dagen.

   Radera
 3. Nr. 1 minner mig om att D och jag tillbringade en hel juninatt i växthuset i somras.
  Nr. 2 Här är regn sällan en godisbit.
  Nr. 3 Nån ny telefon blir det sällan för mig då jag bara ringer och smsar. Med bara en fungerande hand så fixar jag inte mera.

  SvaraRadera
 4. Ja, de där veckorna, de bara rusar på utan någon slags broms!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, någon broms har jag då aldrig sett till. Tyvärr.

   Radera
 5. 1. Visst är det skönt :) Undrar om det skulle fortsätta vara lika skönt om det var så hela tiden. Ska man tro BP så är det det :) Härligt! Något att se fram emot!
  2. Regnet - det efterlängtade på varmare breddgrader :) här saknar vi det inte tillräckligt länge för att njuta av dess återkomst ;)
  3. Roligt med ny lur - om det funkar som man vill. Tråkigt med vissa appar som inte vill.
  Önskar dig en ny fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst händer det även i Sverige att man längtar efter regn! Att man nöjd ser utöver trädgården och man känner i hela kroppen hur allt suger åt sig och blir rensköljt från damm och smuts. Att gå en vända i den rena trädgården efteråt, när det luktar så gott ...

   Radera
 6. Helt klart njutbart med att inte ha en klocka som ringer och att själv disponera sin tid. Och som BP skriver är det en av många fördelar med pensionärstilllvaron. (Har klockan bar om jag ska iväg på en resa)
  Förstår att regnet var välkommet.
  Grattis till din nya telefon. Ni blir säkert goda vänner. Men trist med olika appar att de inte kan föras över. Har en Ihone som köptes i höstas, den gamla gav upp efter sex år och jag gillar den verkligen. Har en MacBook Air dator så de är kompatibla. Kameran är inte den bästa men å andra sidan har jag mina två kameror med som komplement så det är ok.
  Önskar dig en bra vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller man sig inom samma plattform brukar det ju vara kompatiblet. När jag skaffade en Windowstelefon efter den första blev stulen så var jag ju igång på någon minut. Nu tog det längre tid och jag är faktiskt inte riktigt hemma i allt ännu. Men härligt med större tillgång till fler hjälpande appar!

   Radera
 7. Hej Emma du har glömt och rapportera om vädret

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt, jag vet! Ligger på den digra att göra-listan. Inte bortglömt, bara lägre prioriterat.

   Radera
 8. Usch, att byta mobil tycker jag inte låter som godis. En massa jobb, men i och för sig när jobbet är gjort så brukar man vara rätt nöjd.
  Förstår att regnet var välbehövligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att byta mobil och telefon osv är lite kluvet. Man vet jobbet framför sig men man ser även fram emot en smidigare tillvaro när allt äntligen fungerar. Just nu håller min dator på att krångla så den åker snart i väggen.

   Radera
 9. Fina godbitar!
  Ja, äntligen kom lite regn, så välbehövlig här. Men nu skiner solen och det är 25 grader på terrassen här i Elviria.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och i dag två veckor senare är det mulet med lite välbehövliga droppar från ovan samt 19 grader. Men än är det tidigt på dagen så mycket kan hända. I går var det 22 grader.

   Radera
 10. 1. Vakenkväll... -fantastiskt ord ju. :)
  2. Regn är så härligt när det regnar vid rätt tillfälle. Älskar tex att sova till ljudet av regn som smattrar mot taket.
  3. Alltså jag tror tillverkarna medvetet gör dem hala så att man ofta ska tappa dem och tvingas köpa ny. Ha, ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade också ordet vakenkväll. Googlade på det och det verkar användas mest av småbarnsföräldrar där barnet vägrar sova på kvällen, inget positivt alltså. Det får vi ändra på!

   Regn när man kan sitta uppkrupen i soffan eller när man ska sova är en höjdare! Ända tills man kommer på att attans, nu fick sig tvätten en extra sköljning!

   Fodralet kom efter nästan två veckor utan och åh så försiktig jag var! Höll dock på att hälla ut den från handväskan när jag böjde mig fram och det var bara några minuter innan jag kunde sätta på det skyddande fodralet! Nu har jag ett bättre grepp igen!

   Radera