lördag 25 november 2017

Lördagsgodis 2017 vecka 47

Det har inte varit en helt lätt vecka då familjen fick ledsamma besked: min kusin gick hastigt bort. Det är svårt att njuta av livet just då men kanske är det precis vid de tillfällena man verkligen ska se livet omkring sig och reflektera över det goda man faktiskt har i sin närhet. De allra flesta av oss har nog trots allt några små ljus att ta fasta på. Och hur liten lågan än är så är den väl värd att betrakta och hålla en skyddande hand kring.


Godisbit nr 1
Det roliga i vardagen! Sonens förtjusta skratt när man visar honom påsen med makaroner jag hittade på Lidl. Varje makaron är ca 7 cm ... En del av dem är nu fyllda med köttfärs och grönsaker och täckta med en ostsås. Snart ska det avnjutas.

Godisbit nr 2
Mannen mins nöjda uppsyn där han sitter framför den otroligt stora och gigantiska TV:n vi passade på att köpa under Black Friday för pengar han fick när han fyllde år. Han sitter där med  ett nästan lite fånigt leende! Godisbiten är inte TV:n utan mannen mins nöjda uppsyn.

Godisbit nr 3
23 grader och strålande sol hade vi i går, i dag var det mer mulet. Men ändå helt underbart att ta en paus i arbetet och att i den lite molnhöljda solen sitta knappa 25 minuter och lyssna på ett gammalt avsnitt av Språket.

Och tack för alla kommentarer! Jag läser dem även om jag är sämre på att svara direkt (skyller på min nya mobiltelefon och att det inte fungerar som i Windows! Dumma-dumma-dumma Microsoft som inte fortsätter med mobiler!). Men nu tror jag att jag är ikapp med att svara ... Just nu.

12 kommentarer:

 1. Inte lätt att smälta och förstå när en närstående hastigt går bort, dessutom troligen alldeles för tidigt...

  Dina godisbitar är härliga! Skrattade gott åt de fyllda makaronerna. Sju centimeter är ju verkligen stort. Sådana har jag aldrig sett här.

  2. När killar får nya leksaker i vuxen ålder så brukar dom se ut så som du beskriver;-)

  3. Grattis till det fina vädret! Är aningen avis kan jag säga;-)

  Önskar dig en fin ny vecka:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Makaronerna var jättegoda! Man kan ju ha hur kul som helst med dem, fylla med svamp eller vad som man önskar eller har tillgängligt. Hittade dem på Lidl, undrar om det var deras De Luxe-sortiment?

   Radera
 2. Det är alltid lika smärtsamt när nära och kära plötsligt inte finns längre. Allra helst om slutet kommer alltför tidigt, innan livet levts färdigt. En påminnelse om att ta vara på och göra det bästa av varje dag vi får.

  Nr 1 och 2: Så härligt för dig att vara omgiven av goa, glada killar.

  Nr 3. Du kan verkligen kalla ditt väder för en godisbit, annat är det här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är härliga när de är glada. Ibland är det lite för mycket tonårsfasoner dock men kramar och pussar får man alltid.

   Nu när jag vaknade regnade det faktiskt! Men 19 grader ute gör det ju ändå behagligt.

   Radera
 3. Beklagar sorgen. Du har fullständigt rätt i att det ändå gäller att hitta dom ljusglimtar som faktiskt alltid finns ändå, mitt i det mörka.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var tveksam till att skriva en Lördagsgodis denna veckan, kändes fel. Men inlägget är bra för mig att se det roliga eller underbara i veckan och det måste man också lyfta fram.

   Kram, Ama! Kr-Ama!

   Radera
 4. Beklagar sorgen.
  Tack för tipset och länken till Språket.Letar efter bra poddar. Ska prova denna.
  Ja, nu är det härlig här hos oss, omän lite molningt idag, men ändå varmt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan verkligen rekommendera Språket om man gillar allt det roliga med det svenska men även en hel del om andra.

   Radera
 5. Alltid trist att mista någon i sin närhet. Och nog så vikteigt att tänka på att en vet vad som finns idag men inget om morgondagen. Försöker alltid ha med det i bakhuvudet
  Har också köpt hem desa makaroner, men de finns i skåpet och är oprovade.Låter gott med att fylla dem-
  En man med nljd min är alltid en godisbit och det vad det än gäller.

  Vädret är alltid trevligt om det är sool, ljust och varmt. Eller som jag kan tycka strålande sol, blå himmel och en läcker alppist att ta sig utför. Helst i lössnö.

  "Språket" oiggar alltid upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I dag öööööser det ned hos oss! 48 mm sedan i morse och än är det inte klart.

   Köpte faktiskt en påse till, det var gott att äta dem som vanliga gigantiska makaroner också. Lätt att få med sig ostsåsen och svampen jag stekte till. :)

   Radera
 6. Beklagar sorgen.
  Du har trots tråkiga besked lyckats hitta fina små godbitar.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det behöver inte alltid vara så avancerat. Räcker bra med stora makaroner för att förhöja tillvaron en stund.

   Radera