lördag 29 september 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 39 - Bottenskrap ...

De här bitarna är inte bara från den gångna veckan så som det brukar vara med min Lördagsgodispåse. Nej, några har legat läääänge där i botten och irriterat eller äcklat mig så till den milda grad! Hur alla dessa har hamnat i godispåsen är ett mysterium för de har aldrig sett goda ut. Någon annan måste ha stoppat dem där.

Det är väl lika bra att hälla ut dem, eller hur!?


Bottenskrap nr 1
Mögligt! Jag skulle kunna strypa den person som på Lidl skruvar locket på matlagningsgräddeförpackningen och sedan ställer tillbaka på hyllan. Förseglingen har brutits och det innebar för mig att när jag skulle hälla ned innehållet i den blivande mumsiga pastasåsen så möttes jag av mögel och äckel. Vilken tur att jag tittade ned i öppningen innan jag började hälla! Och vilken tur att jag hade en förpackning till.


Bottenskrap nr 2
Kardborrar! I vår gräsmatta finns det ett sött litet ogräs som ser ut som klöver och får gula små bollar. Så söta så. Men sedan morfar de precis som de flesta små söta barnen och blir till djävulens påfund! Små kardborrar på knappa centimetern bildas av fröställningen och de sätter sig på precis allt! Tramses päls är ju så klart favoriten men de krokar till och med fast sig på flip-flopens plastsulor! Självklart dras de in i huset och så går man barfota på dem ... Dessutom trasslar de in sig i los flecos, fransgardinen vi har i köksdörren mot flugorna som envisas med att komma in, det blir som en knut i flecosarna och så drar man ned hela skiten när man går genom dörröppningen.

Jag säger det, djävulens påfund!

Bottenskrap nr 3
Flugor! Man ligger där och guppar på något uppblåsbart i poolen, huden börjar torka ... och sedan sätter viftandet och ryckandet i gång! Inte bara en enveten fluga utan en tre-fyra stycken som bara ska sitta där på benet, armen, näsan ... En flugsmälla är bra att ha med sig om man ligger i solsängen (vill inte ha ihjälsmackade flugor i poolen), för får man bara ihjäl några så brukar de(t) lugna ned sig, i alla fall lite. En stund. Innan man själv ger upp och går in.

Bottenskrap nr 4
Löss! Det plingade till i mobiltelefonen, det hade kommit ett meddelande från PASEN, skol-appen, om att det har påträffats löss i skolan. Ja, de sitter väl på eleverna som går i skolan, inte i själva skolan får man hoppas.
- Vi måste kolla löss, sa jag till sonen när jag hämtade honom på eftermiddagen. Kliar det något?
- Ja, svarade han. Men, tillade när han såg min uppskrämda min, att det nog var för att han var så svettig efter idrotten så hårbotten kliade.

Puh! Det var idrottens fel för inget fastnade i luskammen. Men är det inte konstigt att varje år kommer det meddelanden om löss på skolan - oavsett ålder, skola och land?! Vidriga kryp!


Bottenskrap nr 5
Djupdykning i temperaturen! Kolla den röda kurvan på grafen. Torsdagen den 27:e var det ca 26 grader på morgonen medan det 24 h senare var 5 grader svalare, mulet och ruggigt. I natt var det faktiskt under 20 grader.

Jodå, hösten har kommit hit också och med tanke på hur länge vintern höll i sig, hur seg våren var att komma igång, Sverige snodde sommarvärmen ... Va fasen! Jag fryser ju nu!


Bottenskrap nr 6
Matgnäll! Mannen min har starka åsikter om vad han gillar i matväg, det har sonen också. Tyvärr sammanfaller de inte alltid vilket gör livet som hushållets matlagare besvärligt emellanåt. En trasselsak är lök. Sonen gillar inte lök. Säger han. Visst, det är ju en väldigt vanlig företeelse att barn inte äter lök. Men saken är att han äter ju lök! Gå på McDonalds eller Burger King, rå lök åker ned och njuts ohejdat, rostad lök öses på i mängd på kycklingsalladen eller i vid andra tillfällen när jag tar fram burken.

Men lök i köttfärssås eller Biff Stroganoff?! Pet-pet-pet ...


Bottenskrap nr 7
Kuvertavgifter! Det syns lite dåligt där på kvittot men längst ned i listan på kvittot står det cubierto, att vi var 5 stycken och det kostade 11 €. En bit nybakat (i alla fall nyuppvärmt) bröd och två yttepyttesmå skålar med såser att dippa brödet i. Visst, brödet var nog gott (jag åt inte) men inte för 2.20 € per person. (För övrigt har Rancho Grill i Las Chapas blivit svindyr och är längre inte särskilt bra!)

Det där måste man hålla koll på vid restaurangbesök i Spanien: brödet som servitören så trevligt ställer på bordet, ingår det eller får man betala extra?


Bottenskrap nr 8
Folk som inte kan läsa och skräpförbudet! Jag vet inte vad jag ska säga egentligen. Fotot är taget för bara några minuter sedan och högarna kring förbudsskylten är nya. Sonen och jag var uppe med en massa trädgårdsavfall som jag lagt i mindre soppåsar och dessa slängde vi i sopbehållarna. Vad ska vi göra liksom? Vi får inte kasta grenarna där vi brukar, där vid skylten, men det står inget om vad vi ska göra med det. Elda på tomten? Tror inte det ... Måste säga att de kunde ju i alla fall sätta upp information med vad man får, bör och ska göra med sakerna, inte bara vad man inte får göra.

Så där ja! Nu är det rätt tomt där i botten av lördagsgodispåsen! För tillfället i alla fall.Solen skiner så jag trår jag går ut en stund i stället och ser om det är badert i poolen!

18 kommentarer:

 1. Hahaha! Här ser jag knappast några godis i påsen måste jag säga, men det blev ett himla rolig äckel-päckel inlägg i alla fall. Mögel liksom löss får mig att rysa av obehag. Yuck!
  Din hösttemperatur är dock en ren godisbit i mina ögon. Inatt var det 1,1 grader, mitt på dagen runt 10, så...

  Det där med trädgårdsavfallet löst du då verkligen galant, men vad gör man när man har massor av stora grenar från träd till exempel. Finns det inga soptippar à la Hagby i Spanien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fyllt med äckelpäckel!

   Jag har kollat upp lite mer och smått från trädgården får man lägga i i behållarna men stort får man frakta själv till återvinningen. Var den finns förtäljer dock inte historien.

   Radera
 2. Nej, så mycket godis var det inte. Men någon har väl bytt ut det. Tyckte priset för restaurangbesöket var jättedyrt över lag. Ett glas vin för 5 euro...Hutlöst även o det var ett bra vin. Även allt det andra verkade hutlöst i mitt tycke. Och i ditt tycke inte heller så att det platsade i en godispåse. Inte kuvertavgiften heller. Men den var ju i paritet med priserna i övrigt. Jag tycker att det ska upplysas om att man tar betalt för brödet. Vet att i Italien är det mer regel än undantag att det är kuvertavgift på restauranger, små som stora.
  Och ett dopp i poolen kanskekan fylla påsen igen. Med godsaker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var svindyrt med spanska mått mätt. Och med tanke på att vi beställde in sådant där som man steker på sten själv så blev det ju löjligt när vi dessutom fick tillaga maten! Jag satt på resan hem och tänkte vilken brakmiddag jag hade kunnat tillaga för 200€! En hel fest!

   Radera
 3. Vad äckligt med möglet! Tur stt du såg det innan du hällde upp! Allra värst är ju om man häller ner i en pasta eller på andra ingredienser, då förstörs ju resten av maten också ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Och med tanke på att det var de sista champinjonerna, allt var klart, skulle bara hälla i så det kunde koka ihop. Attans tur!

   Men å så gott det blev! Åt rester till lunch i dag. Ibland lyckas man!

   Radera
 4. Här var det verkligen antigodis idag... Skönt att du nu har tömt ut det ur påsen, se nu till att fylla den med goda godsaker istället :-)

  Här är det 19,3 grader just nu. Jag borde ha hållit truten... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antigodis var verkligen rätt ord! Jodå, påsen fylls med gott.

   Håller med, du borde ha hållit måsen ...

   Radera
 5. El Rancho, nära mig! Brukade äta där en del förr och det var bra, men håller med dig om att standarden har sjunkit rejält.
  Ofta ingår inte brödet som ställs fram, lite konstigt är det ju.
  Vi har en hel del flugor hos oss också,dessutom små envetna knott som biter och biter, men har hittat effektivt medel, så det är bättre nu.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har varit där några gånger och då var det bra. Minns att vi betalade middagen en gång och då gick det på ca 200 € när vi var fyra vuxna och tre vuxenätandes barn. Desserter åt vi också. Så nä, dit åker vi inte igen!

   Knott har vi inte här!

   Radera
 6. Du var riktigt på G igår ser jag. Nåt godis såg jag dock inte i påsarna. Men, visst är det skönt att rensa bort "skiten" ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, så det kan bli! Det brukar ju bli så när man drar ur korken och skakar lite på flaskan - då kommer allt!

   Ganska befriande!

   Radera
 7. :D Gillar att din godispåse har "bottennapp" också :) Vilken godispåse har inte det ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant! Nu började jag ju visserligen Lördagsgodis just för att fokusera på det positiva i vardagslivet men man kan ju alltid variera sig. Det var kanske en och annan som satte godisbiten i vrångstrupen denna veckan också. :D

   Radera
 8. Ja, du det var mycket smått och blandat!
  Lök har även här varit ett dilemma när barnen var små men nu funkar det mycket bättre. Har det med åldern att göra...
  Däremot att korken till grädden var öppnad är så himla onödigt och äckligt. Tur att du var observant!
  Dessa små borrar kan ställa till problem och flugor.
  Även dessa löss som brukar spridas i skolan överallt i världen. Dessa meddelanden har förföljt mig i olika länder och skolor. Det är bara att gilla läget och kamma igenom problemet÷@

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lök - och champinjoner - är nog ett kapitel för sig i barnmatsvärlden. Sonen gillar smaken men inte konsistensen. Stekt eller kokt lök blir ju lite svampig och len på ytan.

   Man ska ju inte mixa lök för då blir den besk. Men om man bryner den och mixar sedan, tro? Ta mixerstaven, bara. Fast då är det liksom ytterligare ett moment. Men man slipper å andra sidan finhacka ...

   Radera
 9. Tvi, en sån snuskpåse du levererar denna gång.
  Ser fram emot en läckrare variant nästa lördag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då är där inget äckel kvar får jag hoppas!

   Radera