lördag 4 juni 2022

Lördagsgodis 2022 vecka 22

Det har varit så mycket godisbitar senaste månaderna som jag inte skrivit om och jag kan inte skriva om allt. Men några kan ni få!

Godisbit nr 1
En riktigt god pizza! Nej, alla pizzor smakar inte lika även om det är en klassiker som Calzone, Hawaii eller Caprichosa. I går beställde vi hem från ett nytt ställe. De vi brukar beställa ifrån har blivit sämre och sedan har det varit varierade grad på service och smak på de som vi därefter beställt ifrån.

Gårdagens jackpott kom rykande varm ända från mitt i Fuengirola! Vi kommer definitivt att beställa från Ke'Eat igen, det är vid andra försöket som det brukar märkas om det är genuint bra eller lyckträff den dagen.

Godisbit nr 2
Odlande! Jag har äntligen fått till lite odling i trädgården. Jag kom av mig alldeles av främst två orsaker: förorenande gulliga katter och kliande äckliga processionslarver. 


I år har jag köpt några stora plastbaljor som står lite här och där och det fungerar riktigt bra.

Potatisen borde vi kunna skörda vilken dag som helst, sallat har jag skördat med ett blad här och där under väldigt lång tid. Det måste nog sås om senare för i och med värmen kommer blommandet = oätbar sallat. 


Odlingsäsongen är lång här på solkusten, den är egentligen året runt! Det gäller bara att anpassa gröda efter temperatur.

Godisbit nr 3
Vitmålat! Muren utmed vägen började se rätt skamfilad ut och Miguel, han som vi hyr av, höll med om att den borde målas. 


Det har varit några hantverksrundor under våren, borde kanske skriva om dem, men nu är det fixat. Se så fint det är nu!

4 kommentarer:

 1. Du har inte händelsevis drabbats av bloggdiarré;-) Inte mig emot om jag ska vara ärlig, bara du fortsätter blogga:-)
  Pizza - det är ett kapitel för sig, och kvalitén varierar verkligen. Vi har tre pizzerior i närområdet att välja på. Ingen är en direkt höjdare, tyvärr.
  Du har ju alltid haft gröna fingrar, så lycka till med dina planteringar. Förorenande gulliga katter och kliande äckliga processionslarver - kissade katterna på plantorna? Bara order larv gör att jag får klåda precis överallt...
  Så fint muren blev! Å Miguel verkar vara världens bästa hyresvärd. Han sätter sig ju aldrig på tvären. Tror han är rätt tacksam att ha er som hyresgäster som är så måna om hans egendom.

  SvaraRadera
 2. Åh vad fin muren blev!! Håller med BP om att ni verkar ha en bra hyresvärd och han har ännu bättre hyresgäster.
  Pizza är ju verkligen en rätt där det gäller att hitta rätt... hahaha jag menar att hittar man en bra pizzeria så återvänder man. /Maria

  SvaraRadera
 3. Tack för godiset! Att måla dom där murarna är verkligen ingen barnlek med alla skrymslen och vrår. Vad bra det blev!

  SvaraRadera
 4. Hej Emma! Vad roligt att du är tillbaka. Jag läste just nu intervjun du gjorde med dig själv.
  Jag har saknat dig men tänkte att du gett upp bloggandet.
  Trevligt att ta del av dina godisbitar.
  Vad gäller muren ser den ut som vår i Spanien och maken målar den nog ett par gånger per år eftersom den röda sanden bidrar till att missfärga den. Men det går ganska bra att rolla och sedan ta med pensel i "hålen".
  Roligt att du är i gång med odlingarna.

  SvaraRadera