söndag 12 oktober 2014

Feria del Rosario en Fuengirola 2014

Så har vi då varit med om en första feria i Spanien!

Vi tog taxi ifrån Benalmádena till feriaplatsen i Fuengirola. Här kommer två tips: om ni ringer och beställer taxi, bry er inte om att göra det en timme i förväg och be dessutom att få en taxi som kan ta kortbetalning! Ja, om du inte planerar att betala med kontanter, så klart!

Vi var i veckan en sväng på ferian under dagstid innan den egentligen hade öppnat för dagen, det var trots det en del aktivitet. Det var lite skoj att se hur området egentligen ser ut utan en massa torgstånd med frukt och grönt, väskor, kläder osv. Ferian i Fuengirola håller alltså till på samma ställe som tisdags- och lördagsmarknaderna är. Vad jag inte hade tänkt på tidigare var att det fanns en massa byggnader där, en massa serveringar just nu!

Utanför en del av dessa barer stod det hästar med eller utan ryttare. Mannen min hade läst någonstans att om dessa Zorro-klädda ryttare kommer till en bar så påbjuder seden att de ska bli bjudna på en drink. Så tar de sig sedan fram från bar till bar, hästen stannar självmant. Och när hästen tycker att den som sitter därovanpå inte riktigt sitter som den ska i sadeln eller är på väg att inte alls sitta där längre - ja, då är det  dags att trava hemåt.

När det blir mörkt förvandlas hela området till en stor folkfest med musik som dånar och dundrar från olika åkattraktioner och högtalare. Folk är uppklädda, många kvinnor är traditionsenligt vackert och festligt flamencoklädda. Nästa år ska jag ta mig en allvarlig funderare på om man skulle ha en själv!

Vi träffade våra vänner så vi blev ett litet gäng som höll ihop under kvällen. Barnen hade det hur kul som helst med radiobilar, Vikingagunga, bergochdalbanor, pilkastning, sockervadd och läsk.
Vi vuxna hade också roligt även om man fick skrika för att göra sig hörd, maten var urusel (trots att det såg jättegott ut!) och dyr. Men vi fick våra mojitos, piña colada, fresa, cerveza, vino och allt annat drickbart man kan önska sig. Undrar fortfarande om de inte hade spätt ut spriten... Egentligen gör det inte så mycket, det var gott ändå och alla var glada och trevliga!

Framåt midnatt var vi alla överens om att nu var det bra så vi hittade varsin taxi. Tyvärr hade vi ju inte kontanter kvar och vår taxi tog åter inte kreditkort. Att åka runt i taxi och leta bankomat mitt i natten gillade jag inte! Han hade kunnat slå av taxametern. Jaja, i jämförelse med svenska taxipriser är det försumbart...

Idag har vi tagit det lugnt, vädret gjorde ju att man inte begav sig till stranden direkt...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar