tisdag 28 oktober 2014

Kardemumma-jakten del 2

Jag har fått lite tips här- och därifrån var man skulle kunna få tag på kardemumma, min fixa idé just nu. Tack för alla bidrag!

Jag har haft en annan liten jakt på gång också: kokosolja! Den lilla burk jag hade med mig från Sverige tog just slut, mannen min upptäckte ju också hur bra den var. Jag hittade visserligen en burk i en hälsokost inne på Miramar men den var så rackarns dyr, över 20 €. Lite billigare borde det finnas, tänkte jag - snål som jag är - så jag köpte inte.

Jag läste i söndags att det ska finnas en som säljer örter och kryddor i Mercacentro, marknadshuset nere vid rondellen i Fuengirola, och där ska det även finnas kardemumma! Så idag drog jag med sonen dit. Hör och häpna, jag hittade både billigare kokosolja (10,65 €) och min cardamomo (2,70 €)! Som jag varnats för så är det inte rena kardemummafröer, det är hela torkade frökapslar.

Nu har jag suttit en timme och pillrat fröer ur kardemummafrökapslar, har en ren liten hög på ca 1 tsk frön nu... Tur man är begåvad med pillriga fingrar, envishet och tålamod samt vana vid att rensa (blom-)fröer så lite teknik har jag. Fast jag ska nog i alla fall be någon ta med sig när de hälsar på ifrån Sverige.

Det doftar ljuvligt! Den mycket trevliga kvinnan i butiken sa att det är gott till gin, förresten. Och jag vet att det är gott med några krossade fröer i pulvret när man brygger kaffe. Sitter dessutom och funderar på om jag ska slänga ned alla frökapslar i en burk med socker för att smaksätta det, så som man kan göra eget vanlijsocker... Värt ett försök, i alla fall!

Om bullarna inte blir goda nu blir jag riktigt sur! Fast jag orkar inte baka idag... Tror jag...

2 kommentarer:

 1. Hej Emma!
  Ett tips är att be dina besökare ta med sig glöggkryddor också, om du inte redan tänkt på det. 1:a advent och lucia kräva dessa drycker, tycker vi i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant så! Tack för tipset! Saffran till lussebullarna finns ju i alla fall... :)

   Radera