fredag 10 oktober 2014

Besökare - välkommen och ej

För två år sedan hyrde vi en lägenhet i Casares nere vid havet (nära Estepona), inte det uppe i bergen. Fint ställe!

Vi hade några besökare som uppskattades mer eller mindre. Besökarna hade minst fyra ben...

Lägenheten hade ett rum som egentligen var en inglasad uteplats. Men med det väder som är här i södra Spanien så blir det ju bara som ett extra rum. Där stod sofforna och tv:n, det var vardagsrummet - där man skulle ta en drink och slappna av, helt enkelt.

Redan någon av de första dagarna kom det in en ödla! Den sprang runt med sina runda tår och var väldigt söt, snabb som attan. Det har jag inte något problem med, de är varken farliga eller "äckliga".

Andalusian funnel web spider
Ursäkta den suddiga bilden men jag tog den
och jag struntar i om den blev suddig!
Ta en själv om ni vill!
Ett par dagar senare när vi kom hem på kvällen så såg jag den sitta uppe i hörnet i rummet igen.
-Åh titta, nu är ödlan här igen! sa jag.
-Det där är ingen ödla... sa mannen min och hämtade en ficklampa.

Detta var vad som satt där, kanske 8 cm stor. Och svart... och luden...

Åh fy helvete, rent ut sagt - vad snabb den var!!! Vi har ingen aning om vart den tog vägen, någonstans bakom gardinhållaren. Men att sitta där och slappna av igen - det var inget för mig!

Den absolut sista dagen när vi hade packat ihop allt och jag skulle lyfta upp den sista resväskan sprang det ut en kackerlacka. Har ni sett John Cleese med sina långa ben? Så såg jag ut när jag flög upp i taket och sprang därifrån! Jäklans äckliga kryp! När vi kom hem till Sverige fick resväskorna stå ute i flera dygn och kollades noga plagg för plagg innan det togs in.

Igår fick vi en besökare som satt inne i huset, uppe i taket. Med hjälp av en bunke och papper som lock fick den komma ut i friheten. Jag hann dock ta ett kort.

Vad konstigt det är, den är ju jättesöt

Spindeln var det inte!

7 kommentarer:

 1. Hej

  Håller fullständigt med, spindlar är vidriga. Har under alla våra resor till Spanien bara sett en, stooor, och det var nu i aug. Har hört att ödlor bara bor i "friska" hus om detta stämmer vet jag inte.

  Kul att läsa att det finns fler som jag:) Jag packar alltid upp våra väskor på balkongen, sedan springer jag till tvättmaskinen och slänger igen luckan.

  Lotta

  SvaraRadera
 2. Jag har egentligen inte sååå mycket emot spindlar, sitter de i sitt när och är små är de ju bra för de fångar ju annat jag inte vill ha springandes, hoppandes eller krypandes omkring mig. Men den här var så överraskande! Och dessutom inte så hälsosam att bli biten av...

  Kackerlackor - det är en helt annan historia, det! *ryyyyyys*

  SvaraRadera
  Svar
  1. ".... sitter de i sitt när...." ska ju naturligtvis vara nät. :)

   Radera
 3. För ett antal år sedan vaknade jag av att ngt var i fejan på mig. När jag tände lampan var det en kackis på min kudde! urrrk ryyysss Du kan ju ana min reaktion när jag begrep vad som varit i ansiket på mig!! Sonen sov med tänd lampa resten av semetern. Han är värre än jag;)

  Lotta

  SvaraRadera
 4. Nej, såna där besökare uppskattas INTE!!! Tvi vale! Ja, spindeln då. Ödlorna gillar jag. Vi hade ett tag en Örjan som bodde på terrassen - han var jättefin :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den där sätter fortfarande krypkänslor i mig Precis som kackerlackan som sprang på golvet när jag lyfte väskan. Det var nog värre!

   Radera