fredag 10 oktober 2014

Jag behöver en skål!

I förra veckan var det ju Kanelbullens dag. Jag hade en liten tanke på att jag skulle baka några kanelbullar och började gå igenom receptet i huvudet: måste köpa mer mjöl, jäst, kanel, smör... Resten ska jag nog ha hemma... Inga problem.

Äsch, min hushållsassistent är ju magasinerad! Jaja, det går ju att blanda förhand, det har jag ju gjort förr. Men vänta lite, vad ska jag blanda i? Den där trasiga och värdelösa salladsskålen som står i skåpet? En kastrull? Den där baljan jag lägger det nytvättade i på väg till tvättlinan?

Skål från Royal Design.
Kanske inte perfekt för bullbak
men ack så perfekt annars!
Detta är alltså vådan av att ha ett kök som är lite halvdant utrustat. Och det känns ju sådär för en som gillar att laga mat och baka... Är van vid MINA saker, det mesta som nu ligger i kartonger i Sverige.

Jag behöver helt enkelt införskaffa en skål/bunke. Och eftersom utrymmet är begränsat så bör den kunna ha fler ändamål än endast bakbunke. Den bör även kunna agera sallads- och serveringsskål såväl som blandningsskål för köttfärsen när jag ska grilla "järpar" eller att lägga den skalade potatisen i.

En snygg alltiallo-bunke på några liter, alltså, som klarar den vardagliga hanteringen med diskmaskin osv. Det tillsammans med en mysig filt till soffan och täcken i sängen (hittills har det räckt med ett lakan men nu börjar det bli gränsfall) är nästa veckas "mission" tillsammans med att lokalisera plantskolorna i omgivningen så att det kan bli lite mer grönska på mina tre terrasser! Till och med mannen min håller med om att vi behöver lägga lite pengar på växter för mysighet och insynsskydd!

Hehe! Lite som när vi skulle sälja huset och mannen min tyckte att vi borde ha lite fina nya blommor i huset: "Åk och köp så det blir fint!".

Medvetet skicka en växttokig till Plantagen? Hur korkad får man vara?! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar