lördag 13 maj 2017

Lördagsgodis vecka 19 2017

Jamen titta! Det ligger allt några mycket skiftande godisbitar i handen när jag tar upp den ur veckans godispåse. Njutbara på olika sätt.

Godisbit nr 1
Bra lekkamrater! Den här torsdagen blev det ingen matlagning med sonen för han hade en kompis här, en nyanländ svensk i klassen. Att höra två kompisar leka och skratta förtjust och hjärtligt (inga "Sluuuuta nu...!" med efterföljande gnäll och tjafs), det är helt underbart att höra!

Godisbit nr 2
Roliga felläsningar! Detta är en WhatsApp-kommunikation mellan mig (det gröna) och väninnan Fru Málaga (det vita) från i går:

Med "spännande" tänker jag på att jag ska träffa en gynekolog
och jag har ingen aning om jag ska klara av att kommunicera med den,
det är ju inte som att köpa mjölk i affären..

Gynekologbesöket gick väldigt lugnt till, ingen som avreagerade sig! Ännu en milstolpe i det spanska livet avklarat.

Godisbit nr 3
En riktig godisbit ur musikvärlden! Jag är helt fascinerad över deras musikalitet (och inte så lite avundsjuk!). Lyssna på Good Harvest och deras framförande av 'Charly'. Njut!

17 kommentarer:


 1. Hahaha, skrattat gott, så tokigt det kan bli.... :D)
  Jag hade en kund en gångs som var hos en gynekolog som började sjunga: "Kom in i min lilla kajuta" Hon blev kränkt, gick aldrig tillbaka. Tror inte hon gick tillbaka till någon annan heller efter det! :D)

  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, undrar om gynekologen ens tänkte på det! Det var kanske bara något som den hört på radio tidigare på dagen.

   Radera
 2. Klart att matlagningen kunde lämnas till förmån för lek. Men nästa gång kanske de tu tar sig an matlagningen tillsammans. Man vet aldrig...
  Visst kan samtal via mobilen bli roliga. Ansolut! Skrattade gott!
  Musikgruppen har jag inte hört talas om men gillade det jag hörde. Påminner lite om den svenska gruppen "First Aid Kit" .
  Alltid trevligt med en godispåse och givetvis med innehåll.
  Trevlig kväll önskar jag från ett vårvackert Stockholm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag funderade lite på det och de hade lätt kunnat vara med. Men det var första gången de lekte så det kändes som att det kunde få vara.

   Det första jag tänkte på när jag hörde Good Harvest var Simon & Garfunkel, vilka röster ihop! Läser sedan på deras hemsida att det är även andra som gör det.

   Radera
 3. Härligt med vänskap! Haha, ja, dessa autocorrectexempel, det kan verkligen blir helt galet! Tack för musiktipset, det var vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här var det inte autocorrect i telefonen utan i hennes skalle, tror jag! Jag skrev en sak, hon läste en annan. Autocorrect är för övrigt bland det första jag stänger av i nya manicker. Förslag är bra men ge f-n i att ändra!

   Radera
 4. Älskar dina lördagsgodis!
  Hoppas du är stolt över sonen att han tar hand om en nyanländ svensk som kanske är lite vilse i en helt ny omgivning. Stort!

  Konversationen - hahaha! Du har ju nämnt Fru Málaga förut, men jag kopplade aldrig att hon var svensk;-)

  Kan tyvärr inte lyssna på ditt klipp, då maken för första gången någonsin zappat in på ESC. Å han sitter där än och tittar - ooooops. Å hans kommentarer är så himla klockrena:-))))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, alltid kul när det uppskattas!

   Fru Málaga är född och uppvuxen i Spanien men har - precis som Fru Higuerón - svensk mamma så svenskan är brytningsfri. Och ja jisses så tokigt det kan bli.

   Vi tittade också på ESC i går, den svenska bara hackade och bröts hela tiden så vi tittade på BBC och där var odet också många klockrena kommentarer. Det är liksom programmet där det är tillåtet att kommentera!

   Radera
 5. nr 1. Fullgod ersättning för matlagningen.
  nr 2. Så tokigt det kan bli.
  nr 3. Skön låt, av två svenska tjejer dessutom. En duo som gått mig förbi, men nu kommer jag säkert att lyssna på dom igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var rätt bra bitar, den här veckan - om jag får säga det själv!

   Radera
 6. Hahaha! Men skönt att det gick bra där på gynnet :-)

  Det där med "ju fler kockar..." är bara en myt - du får involvera den nya kompisen i matlagningskursen :-)

  Ha nu en glad söndag också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller nog att det ska vara samspelta kockar, att inte båda saltar soppan. Men det är också viktigt att lära sig: jag gör det här så litar jag på att du gör det där.

   Radera
 7. Hoppsan, kommenterade på fel ställe ...

  SvaraRadera
 8. Hahaha,det kan vara rätt kul med SMS.
  Oftast kan man ju skylla på stavningsprogrammet men ibland läser man som man vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir man mörkrädd över ur man har stavat också! Fattar inte att jag inte läser igenom det jag skriver innan jag trycker iväg ... Försöker skärpa mig, dock!

   Radera
 9. Skönt att starta morgonen med ett gott skratt! Tack för det :)
  Fin musik också - den ska jag lyssna vidare på!

  SvaraRadera