söndag 28 maj 2017

Skyltsöndag nr 61 - Ska man se den, eller?

Ibland råkar man faktiskt på skyltar som inte finns! Eller inte syns, är nog det mer korrekta ordet. Men vad är då vitsen med en skylt?

Kolla här, är det någon som ser skylten?


Om jag går på trottoaren och tittar från andra hållet då?


Nä, inte det heller. Eller jo, den skymtar lite ...  Men vad är det för skylt då? Jag blir ju nyfiken!


Om jag håller mig i stolpen och hänger ut lite, kan jag läsa då vad det är? Nej. Det enda jag lyckades med var att få till en snygg bild, om jag får säga det själv. Skylten matchade husfasaden bra. Och stolpen var snygg!


Men om man tar tre kliv ut mitt i vägen, då? Jo, titta. Det är en skolbusshållplats och på skylten står tiderna när bussen är här. Knappt läsbart, svart på blått är ingen höjdare för läsbarhet, om man säger så. Och inte när skylten är placerad drygt 3 meter upp och man måste stå mitt i gatan som brukar vara bra trafikerad. (Jo, jag kollade noga, det var inte en bil i närheten när jag klev ut för att ta fotot.)

~ ☺ ~


Titta en pinne! Mitt i trottoaren! Den var ny, den där pinnen. Varför har de satt dit en pinne?

 

Jo, högt där uppe sitter det en ny skylt vid sopstationen! Med en massa svart minitext på. Hur tänkte de nu?
Först och främst bör man se att där är en skylt, eller hur?
Sedan bör den lämpligen sitta i någon typ av ögonhöjd, eller hur?
Dessutom bör den vara läsbar. Eller hur?

Så vad står det på den där skylten vid sopstationen? OfficeLens fixar till det (kul funktion, den måste jag komma ihåg bättre!) och gör den läsbar:


Fritt översatt enligt mig:
Kom ihåg!
 • Tid för att slänga organiskt avfall är från kl 21 till kl 23.
 • För att slänga kartong, glas och förpackningar finns inga tider så länge behållarna inte är fulla.
 • För att göra sig av med möbler eller tillbehör, kontrollera tidpunkten indikerad på behållaren och lägg det intill den.
Tack för att ni hjälper oss att få ett renare Benalmádena.

Skylten med info om när möbler och tillbehör får ställas dit.

Så jaha. Vi får alltså endast slänga sopor mellan kl 21 och 23. Men då sitter jag i soffan och slappar! Slänga sopor är inte riktigt det jag vill göra strax innan jag ska gå och lägga mig. Vad spelar det för roll om jag slänger det kl 20? Eller kl 19? Det luktar knappast mindre illa om det får ligga två timmar till kvällstid. Eller?

Dessutom kan jag konstatera att det inte bara var jag som hade svårt att se skylten. Detta är fotat en måndagskväll vid 20-tiden (jag slängde avfall från trädgården och det får man göra när man vill!):


Paret som verkade rensa i huset fyllde först behållarna så de knappt kunde stängas och sedan fortsatte de med trottoaren.På morgonen hade det noga gåtts igenom av sopletarna, de som är där och tittar i behållarna så fort man kastar något.

~ ☺ ~

 Och så till sist, dagen till ära!
 
(C) Sol som sol?
Pappa, ge mamma en kram från mig!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

19 kommentarer:

 1. Tack för härlig skyltning! Och visst finns det fog för att fundera över skyltarnas syfte. Skolbusskylten är nog unik.
  Vad gäller sopskylten så kan mna ju också undra vilken nytta den gör. Jag kan förstå att det är lämpligt att påpeka att glas inte ska kastas i glaskrossen sent på kvällen eller natten, men om det fanns det ju ingenting. Tycker det är mer störande än det andra.
  I Torrevieja är det böter om man kastar sopor under dagen (om någon komme på det. Där ska de kastas på kvällen.
  Visst är det så att vi ska grunna över mycket. Och det är mycket vi ändå inte kommer att förstå-
  Trevlig kväll!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om det där med glas, hemskt ljud. Jag fick ju på något sätt reda på att man under sommaren inte får slänga matsopor under dagen för det ligger ju där och stinker i värmen. Men när är det noche? Det betyder ju både kväll och natt. När är det kväll? Jag frågade ju till slut en polis om det och ryckte på axlarna lite och sa från 7-8 så där. Vem ska jag nu då lita på?

   Radera
 2. Det var faktiskt tur du tog dig tid att fota och förklara skyltarna annars hade man ju missat det :) Tur du var uppmärksam där ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att ha ögonen med sig emellanåt!

   Radera
 3. Hahaha! Skrattade mig igenom hela inlägget:-))))))

  Busskyltarna i Spanien är ofta vädig snyggt utformade, men inte hittar man busshållplatserna för det. Oergonomiskt placerade skyltar med en oläsbar text - för att inte tala om busstidtabellerna som behöve en Einstein för att tolkas. Men toppen bloggfoder till Skyltsöndag är dom, utan tvekan:-)

  Å vad är organisk avfall - egentligen????? Det måste vara nå't konstigt med det då det inte får slängas vid vanliga tider... I Benidorm har dom hittills inga restriktioner, utan där slängs soporna naär man själv väljer.

  Å din sista bild är ju såååååå signifikativ även för Costa Blanca. Konstigt nog inte för Benidorm, men väl för Alicante. Känner igen den vyn och tycker faktiskt att sopletarna gör ett fantastiskt jobb där - återvinning när den är som bäst tycker jag, även om jag nog skulle avstå från att bära hem slängda madrasser till exempel...

  Mors dag - den brukar jag glömma per automatik då jag inte har barn, men konstigt nog uppmärksammade jag den i Spanien, då det fanns affischer för den precis överallt. Å där firar man ju dagen första söndagen i maj, precis som i många andra europeiska länder.

  Härlig skyltning! Tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår att man bör undvika att slänga soporna på förmiddagen för sedan ligger det där och jäser i värmen hela dagen. Jättemysigt för kringboende. Men som sagt, om man slänger kl 19 eller 21 spelar nog mindre roll.

   Riktigt så illa som det ser ut just nu vid sopstationen brukar det inte göra, i går var det ännu värre än på bilden ovan. Det är nog många som röjer i sina nyinköpta hus eller inför sommarsäsongen så hyresgästerna blir nöjda.

   Radera
 4. Ibland blir det bara fel. Men, kul ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helfel. Vet inte riktigt hur de tänker ibland. Eller tror de att alla sitter i höga lastbilar, kanske?

   Radera
 5. Så, knepet nere hos dig är att gå på skylt-promenad, MED kikare - och läsa skyltarna på ANDRA sidan vägen, för att hålla sig informera? ;) Verkar klart osmart. Lite kul att sitta och läsa om - men kanske irriterande att leva med ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så är knepet att inte se dem och leva därefter: strunta i alla skyltar! Det verkar vara så om man tittar runt omkring sig.

   Radera
  2. Läser din kommentar hos mig och konstaterar att vi båda klarat oss rätt bra från våra missöden under gårdagen, trots allt, vi lever ju ;)
   Himla nedrigt att upptäcka skadan på bilen för sent bara :/ Men, gjort är gjort. Hoppas alla insett det idag ;)
   Önskar dig en underbar tisdag - en strålande tisdag som väger upp för en måndag som vi inte ritkgit förstod oss på!

   Radera
  3. Ja, vi hoppas nu det går i rätt riktning!

   Radera
 6. Frågan är om man kan slänga icke-organiskt avfall övriga tider...;) Underbara skyltar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det kan man! Och folk kastar lite hursom i alla fall, verkar det som. Vi är väl många som "inte har sett" skylten.

   Radera
 7. Haha! Underbart inlägg med stor igenkänningsfaktor :-)

  Dom är verkligen experter på att "gömma" busshållplatser. På många ställen får man lära sig den hårda vägen var dom finns. Att åka med och kolla var bussen stannar är det bästa, men det är ju inte säkert att nån vill gå på eller av på alla, så helt säker är man aldrig :-)

  Det kan verkligen se gräsligt ut runt soptunnorna, men dom är duktiga på att ta undan varje natt och sopletarna gör ju sitt dom med. Gillar den spanska återvinningen!
  Glasklockorna däremot... Där brukar det bildas glasberg utanför när dom blivit fyllda innan nån reagerar och förstår att det nog är dags att tömma. (Och vem vill väl sitta på glasberget? ;-) )
  Ett annat sopproblem är på rastplatser. Där är det som regel fullt i alla papperskorgar och fåglar och råttor har dragit ut soporna över hela stället...

  Och sen - igen - VAR gör dom av alla sopor dom kör undan? Ja, jag vet att du har visat en karta - tack för det! - men ändå. Finns det bara dom ställena och kör alla sopbilar verkligen så långt med sina "fynd"?

  Tack för en rolig skyltning och ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tycker att det brukar se rätt OK ut men däremot är det ofta rätt mycket glaskross och annat runtomkring. Just nu är det allt ...

   Vet du, när vi åkte till Fuengirola så såg jag plötsligt en uppställningsplats för sopcontainrar! Då tänkte jag på dig (taskig association, sorry!)! Men jag tor inte att det där var sopstationen, det är bara uppställning av behållarna. Tror jag.

   Radera
  2. Haha! Alltid trevligt att bli associerad med sopor... ;-) Men det är ju kul att bli ihågkommen för nåt i alla fall :-D

   Radera
  3. Ja, man får vara tacksam för det som ges ...

   Radera
 8. Haha! Så spanskt!
  Verkligen välordnat, men totalt kaotiskt.
  Tack för dina kommentarer hos mej. Nu är jag hemma igen.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera