lördag 10 mars 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 10

I dag fyller min lilla mamsing år så därför kommer den här godispåsen att tillägnas henne! Det här är godisbitar som jag vet att hon gillar!

Färgsprak och solsken mellan skurarna
Och massor med ogräs ... Jag anser att det har inte varit väder för trädgårdsröj.

Godisbit nr 1
Fresia som sprakar i alla möjliga färger! Titta bara! Klicka gärna på bilderna, då kan man verkligen se vilket konstverk varje blomma är, vilka otroliga mönster. Tänk så naturen kan skapa!


Godisbit nr 2
Med beröm godkänt! Vi hade möte med Fröken Otilia och Parte-läraren i går. Vi fick säga det vi tyckte: hur ska vi kunna motivera sonen att bete sig bra och undvika göra dumheter när han får en parte för att andra beter sig illa? De lyssnade och förstår verkligen dilemmat men parten kvarstår, tyvärr. Men å andra sidan så hade den avsedd verkan, det har blivit lugnare på lektionerna. Dessutom ville de båda passa på att berätta att sonen är jätteduktig i skolan! De ser att han försöker och gör stora framsteg med sin spanska. Detta har så klart framförts till sonen, att allt arbete och energi han lägger ned faktiskt märks!


Godisbit nr 3
När man gör sig till och det uppskattas! Jag sydde ju en dyna till vildkatten Tramse. När vädret var fint låg den i soffan. Sedan började regnandet och då la jag dynan där på hyllan under bordet. Hade jag kunnat hade jag lagt Tramse på dynan, klappat och sagt att "här fissemissen, här kan du sussa!" men det behövdes inte för han ligger där mestadels av tiden nu när det regnar. Jag har dock fortfarande långa samtal med Tramse om allt han missar för att jag inte får klappa honom.


På morgonen kommer han ut, sträcker ut sig så där njutningsfullt som bara katter kan, och sätter sig för att invänta frukostserveringen. Oftast sätter han sig på den slitna dörrmattan men öppnar man dörren så tar han några steg bakåt.


På kvällen är det samma visa men kanske lite mer enträget.
- Vad blir det till middag i dag då?! Jag ser nog att det ligger något där på bänken ...


- Mmmm ... slamsor!
  
Godisbit nr 4
Regañas y barritas! Ända sedan vi kom till Spanien har jag njutit av något som jag kallar Pipas. Egentligen betyder pipas solrosfrön men när jag säger det så tänker jag på dessa små spröda brödbitar med solros frön på. På baksidan av förpackningen kallas de för barritas de pan cruijente con semillas de girasol, krispiga brödpinnar med solrosfrön. Jag har hittat dem i alla matvarubutikerna under olika märken men den absolut godaste är - trumvirvel! - Lidls!

Certossa - barritas de pan cruijente con semillas de girasol

Sedan finns det som kallas för regañas vilket är små hårda vetebrödbitar i snackformat. Jättegott att servera till olika korvar, ostar, skinkor och oliver. I veckan hittade jag en nyhet! Dessa är liksom tunnare och sprödare och åh så goda med lite smör på. Säkert med annat också. Förpackningen försvann på bara någon minut efter att herrarna i huset också upptäckt dem. Och ja, ni gissade rätt: Lidl igen!


De här måste jag köpa till mamma när de kommer om knappa två veckor! Hon kommer gilla dem! Ja, pappa också så klart men jag vet att mamma är lite svag för denna typen av delikatesser - precis som jag!

Grattis mamma!

23 kommentarer:

 1. Stort GRATTIS till din mamma:-) Å även om jag inte fyller år idag så njuter jag av färgerna som är helt fantastiska.
  Osis att parten kvarstår. Inte schysst! Men himla roligt för er att höra att sonen är så duktig i skolan. Ni har ju verkligen stöttat och hjälpt honom. Så lite av äran får ni ta åt er!
  Tramse är en underlig katt. I och för sig är det ju bra att han inte bara kliver in i huset, men jag undrar varför han inte låter sig klappas. Han har kanske råkat ut för människor som har misshandlat honom...
  Snacksen är ingenting för mig, men kul att hela familjen gillar dom hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mamma kommer att läsa bloggen senare i kväll så då ser hon ditt grattis.

   Tänkte på dig när jag la in fotona på blommorna och all färgprakt. Jag har bidragit lite i ditt tema, tänkte jag. :)

   Nä, det känns inte helt OK med den där parten. Men vi har i alla fall sagt vad vi anser om dem nu.

   Jag tror att det ligger i generna, de som överlevt i området är de som varit skyggast. Tyvärr överlever de ju inte heller, jag fick för några veckor sedan försiktigt lägga Tramses syster i en kartong, någon hade kört på henne. Det var inte roligt och hör definitivt inte hit en lördag ... Men som sagt, det finns orsaker till varför de är skygga.

   Radera
 2. Härliga och varierande godisbitar! Och ett stort grattis till din mamma. Blomstren är verkligen vackra. Fint att din mamma får en försmak av dte som väntar.
  Bra med samtalet i skolan och fint att höra att sonen gör så stora framsteg. Nog så viktigt både förstås för honom och er.

  Tramse uppskattar ju din omsorg men han har kvar sin integritet och känne rju mycket för er.

  Dessa Lidlgodsaker har vi prövat ett par av och här hemma har jag hittat något som väl likanar och de små platta bröden Goda med en stark ost på och fikonmarmelad.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas bara att de inte har blommat ut när de kommer!

   Och ja, det är skönt att höra från flera lärare att han gör bra ifrån sig, att det märks på fler sätt än på proven. Det känns skönt ända in i hjärtat.

   Haha, Tramse ... Det ser ut på honom som att han vill men att han inte vet hur han ska bete sig. Han spenderar lätt 75 % av sin tid på vår tomt.

   Kan tänka mig att det är supergott med en stark ost till! Och syltade kantareller ... Gu så gott med syltade kantareller!

   Radera
 3. Grattis till Mamma!
  nr. 1. Helt makalösa blomsterbilder. Gissa vad jag längtar till.
  nr. 2. Sonen bara imponerar.
  nr. 3. Egensinnige Tramse, han gör som han vill så klart.
  nr. 4. Heja Lidl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst är de vackra! Färgerna är så sanslöst vackra, särskilt de brända tonerna som jag inte tycker är lika vanliga i blomstervärlden. Jag ska ta in en sedan och sätta i vardagsrummet, doften är sagolik!

   Ja, sonen imponerar - när han inte är så tonårig ! :)

   Och japp, man är väl katt!

   Och du ser, Lidl kan!

   Radera
 4. GRATTIS till mamsen! :-)

  Vad fin han är, Tramse! Snart kommer du nog att åtminstone få peta på honom lite :-)

  Dom där solrosbrödpinnarna brukar jag köpa på Mercadona - älskar dom!

  Väldigt fina lavendlar där i börja också ;-)

  Ha en härlig Schlagerkväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag "råkade" ju lägga en hand på honom (alltså inte slå utan han gick förbi mig när jag satt i fåtöljen och jag la ned handen på hans rygg) och JÄKLAR vad han flög! Sonen som satt mitt emot höll på att krevera av skratt! Det där var förra sommaren ... Det är så man ser hur han kämpar mot instinkten att springa och vill ha!

   Prova Lidl-pinnarna, de är ännu bättre! Jag har alltid hemma, perfekt när man är lite sugen. Och det är ju solrosfrön så hur onyttigt kan det vara? :) Och jag menar, det är ju vindruvor i vin, och frukt ska ju också vara nyttigt ...

   Ja, gillar mina lavendlar!

   Radera
 5. All den blomsterprakten blommar nu? :) Hoppfullt för en annan som tittar ut över frysta nejder!
  Grattis till din mamma!
  Heja sonen!
  Lidl ... har jag aldrig handlat på. Men en dag kanske ;)
  Sv: Lekt med en bild på det glas kors som står på altaret i vår "huvudkyrka" :) Roligt att läsa tolkningarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här blommar det ju året om och mest är det väl nu och i april för sedan kommer värmen.

   Ja, gå in på Lidl och hitta lite roliga saker att mumsa på!

   Radera
 6. "Mamsingen" tackar för alla gratulationer. Det börjar kännas som att ha ett antal vänner spridda över världen, vi vet ju en del om varandra vid det här laget. Läste i Dagens nyheter häromdagen om en psykolog som hävdade att det allra viktigaste för ett långt och gott liv är inte hälsa och frisk luft utan att ha många människor som man kan säga "hej" till.
  Nu hoppas jag att fresiorna håller ut i sin blomning så att jag får se dem och att Tramse kommer fram och blir lite nyfiken på mig./Emmas mamma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vänner kan man ha utan att fysiskt ha träffats, det tycker jag är underbart!

   Hoppas också att fresiorna håller sig, det finns många med knoppar. Hälsa pappa att även citronträdet har knoppar så jag tror att timingen är perfekt! Måste ta och plocka några fina och göra limoncello på men just nu öser det ned igen. Det var den tvätten ...

   Radera
 7. Nu ska jag kommentera den kollektiva bestraffningen, det som jag tänkte säga när jag läste inlägget, men som inte blev av... Tjejen som grät. Det är väldigt vanligt att tjejer gråter här. I alla möjliga sammanhang. Även ungdomar och vuxna kvinnor. Som brister ut i gråt i en diskussion, till exempel. Ganska irriterande, tycker jag, men småtjejer lär sig tidigt att det är mer än okej att som tjej gråta i upprörda situationer. Så att det var en tjej som grät under den där bestraffningen är inget konstigt alls.
  Nu låter jag kall kanske. Det är bara det att det tramsiga tjejgråtandet irriterar mig :-)

  SvaraRadera
 8. Vackra blommor.
  Är tanken med den kollektiva bestraffningen att barnen ska uppfostra varandra?
  Det dröjer nog inte länge förrän Tramse flyttat in.
  Vad kul med besök, inom kort :)  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen aning om vad tanken är ... Men just nu fungerar det. Frågan är hur det fungerar om en månad.

   Haha, ja Tramse ...

   Radera
 9. Först får jag passa på att gratulera din mamma! Vilka praktblommor. Gillar dessa fina färgsprakande blommorna som verkar trivas nu. Vad jag märker är inte de spanska katterna så flörtbara. De borde vara de i med det att de försedda med mat och t.o.m en skräddarsydd kudde. All eloge till sonen som kämpar i den spanska skolan och då med språket. Jag kämpar på här med grammatiken och det är inte lätt. Jag har provat både brödpinnarna och det tunna brödet. Jag gillar allt som går ihop med Jamon och ost. Bra variant av snacks=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är blommorna härliga! Har tagit in en som sprider väldoft i vardagsrummet.

   Vissa katter är väldigt keliga, t ex de i Nerja är klappbara så då klappar man på! Våra här är av annan sort, tydligen Trist. Men kanske bra, annars hade i kasnke haft 10 klappbara katter här!

   Spanskan är helknäpp! Ena gången fattar man allt och sedan så står man som ett fån med ett gigantiskt frågetecken blinkandes ovanpå huvudet.

   Jag har bestämt mig för att de där brödpinnarna måste i alla fall vara nyttigare än chips.

   Radera
 10. Godissugen! Fast jag vill ha lite färskare godis - tack på förhand! :-D

  Ha en finfin lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer, det kommer! Håller på att funderar på vad som är och var bra under veckan. Ibland måste man tänka efter lite! Sålla eller tänka i andra banor!

   Och så måste jag åka och handla först också. Fast det har absolut inget med temat att göra. :(

   Radera
 11. Här var det gott om godis, av olika slag! Kul att du "fått" katt. En vacker dag måste han ju vilja bli klappad också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man kan tycka det! Jag har långa diskussioner med honom - jag pratar till honom och han mjauar tillbaka! - men jag tror inte riktigt han förstår. Men det är som att han emellanåt vill men inte vågar. :) Han är heltramsig!

   Radera