lördag 3 mars 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 9

Redan lördag igen! Oj oj oj! Och åter dags att se vad för gott som finns i veckans godispåse! Hade jag anlag för det så skulle jag nog lägga på mig några kilo!


Godisbit nr 1
Etiketter som lossar på en gång! Jag köpte i går en ny mindre stekpanna mest för att kunna göra spansk tortilla. På den satt det två etiketter. Den första lossade på en gång utan att lämna minsta lilla märke. Den andra ... En nagelförstörare. Jag hyllar den första i dag! Den andra tar jag tag i senare ... (Att sedan Magefesa-stekpannan - samma märke som min tryckkokare så det var därför jag valde stekpannan - bågnade vid första användningen och kommer att reklameras, hör inte hit. Fotot blev riktigt coolt!)

Godisbit nr 2
Regn! Eller kanske mer det roliga vi har haft kring regnet. Mannen min håller nog inte med mig för han ser ju strömavbrotten och allt som det innebär som avbrott och störande moment. Och visst är de jobbiga. Men jag tycker också det är kul att utmanas, att tvingas göra något annat än att fastna vid datorn och som inte har med elektricitet att göra. Och sedan är det lite spännande att se hur mycket som har kommit! Onsdag: 30 mm. Torsdag: 65 mm. Fredag: 140 mm. Lördag: knappt 10 mm som tur är.

Mycket regn de senaste tre dygnen!


Mat har vi, vatten kommer i kran precis som att vi får varmvatten eftersom det går på batteri och butan, vi har ett trangiakök om det krisar, en flaska T-sprit ... Tänk så bra vi har det! Faktiskt!

Godisbit nr 3
Mina godisbitar! Vissa är för mig självklara att få upp när jag letar efter eller funderar på veckans godisbitar. Andra blir jag lite mer förvånad över att de är så goda! Oftast är det de där små enkla sakerna som faktiskt är det goda - som att lätt få bort en etikett! Men de är som sockerkakan i en tårta: det funkar inte bara med fyllningen och strösslet på ytan! För hur gott är det varje vecka? Tänk så gott det är med sockerkaka!


Jag tror att många skulle må bättre av att själva stoppa ned handen i sin egen godispåse, de skulle förvånas över hur mycket där egentligen finns och överraskas över vad som faktiskt är bra här i livet!

15 kommentarer:

 1. Det var verkligen några annorlunda godisbitar i din påse den här veckan. Jag menar att bli glad över en etikett som lossnar lätt, det är då inte många förunnat om man säger så;-) Men bilden var verkligen en riktigt cool godisbit.

  Hur man kan glädja sig åt regn eller snö för den delen är en gåta för mig. Det kan bero på att vi visserligen köpt en rejäl arbetsficklampa för ett år sedan då vi hade ett strömavbrott, men vi har då inget Trangia kök och ingen T-sprit heller. Nej, vi är inte lika förberedda som ni;-)
  Sista bilden är en höjdare den också. Gillar din text också, men sockerkaka smakar inte gott;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det blev lite annorlunda den här veckan. Men ni kan ju inte bara sitta och läsa om sonens framsteg och se Tramses söta nuna i köksdörren :)

   Etiketterna är underbara när de bara lossar. Jag som sparar brukar och vissa flaskor för att kunna ha till egna sylter, marmelader och inläggningar står ofta och svär där jag sliter med att få bort etikettslamsor och klister med hett vatten, svinto och aceton.

   Jomen allt väder har väl sin charm om det inte går till överdrift.

   Radera
 2. Ja, oj vad det har regnat här, fast just nu skiner solen.
  Skönt att de torra reservoarerna fylls på, välbehövligt.
  Några strömavbrott har vi som tur inte haft här.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas de fylls på, de pratade om restriktioner i vattenanvändande förut! Ha en härlig söndag!

   Radera
 3. Jag gillar också att spara glasburkar och har kommit på ett bra sätt att få bort besvärliga etiketter: täck över etiketten med hett vatten och lite diskmedel. Låt stå i några timmar. Sedan följer allt med lätt som en plätt. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa är ju lätta att få bort, oftast funkar det ju med den metod du nämner. Men sedan finns det de som måste avlägsnas mekaniskt. Etikettfanskapet på stekpannan hade jag ingen lust att vänta på i flera timmar heller, jag ville använda den ju på en gång. :)

   Radera
 4. nr. 1 Köpte du stekpannan på Lidl?
  nr. 2 Ett överlevnadskit så gott som något.
  nr. 3 ?. Det finns mycket som är bra här i livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä du Steve! Jag valde bort Lidl den här gången och köpte av samma märke som tryckkokaren!

   Radera
 5. Jag håller fullständigt med dig om etiketterna! Fy tusan för dom som sitter som berg. Vi fick med "finkastruller" en gång när vi köpte en spis. Stekpannan hade en sån där omöjlig etikett och det på insidan, där man ska steka. Innan lappen var borta var stekpannan fördärvad... Svårt att reklamera nåt man har "fått" också.

  Att leta guldkorn i tillvaron mår alla bra av :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls svårt! Jag hade reklamerat direkt till tillverkaren av kastrullerna för de måste få veta när något inte är bra. De kanske inte ens var medvetna om att det klistret inte fungerade som det skulle. Jag har fått många nya varor och presentkort på det sättet! :) I Sverige, bör jag kanske tillägga.

   Radera
 6. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, "Sofia". Fast jag gillar inte särskrivning och jag gillar inte spam. Och jag som bor i Spanien får knappast ta ett lån i Sverige.

   *************************

   (Om någon nu tycker att jag låter väldigt förvirrad så är det för att "Sofia" är ett påhitt och får betalt för att skriva denna typen av kommentarer i bloggar. Klickar man på namnet så får den som skrivit kommentaren säkert betalt såvida den inte redan har fått det bara för att ha skrivit kommentaren. Crowdsourcing-företagen är fulla med denna typen av skräp. Jag borde ta bort kommentaren men låter den ligga för att andra ska få denna informationen.

   Ni behöver inte klicka på namnet, man kommer till en sida om att låna pengar hos dem - säkert till en hiskelig ränta.)

   Radera
  2. Och inte att förväxla med Sofia vars kommentarer jag uppskattar att få!

   Radera
 7. Känner så igen mig med det där med etiketten. Jag svor som tusan över en etikett en gång som också satt på en stekpanna och vägrade lossna. Höll på att göra mig galen. Ha, ha!

  Underbart att du kan se strömavbrott ur en positiv synvinkel. Men jösses så med regn ni har / har haft!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt när man ser andra lida lika mycket över en attans etikett! :) Medsystrar, liksom! :)

   Ja, myyyycket regn har det kommit. Det regnar just nu för övrigt ... Men i går var det 20 grader. Innan det började regna. :)

   Radera