söndag 25 mars 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 12

... på en söndag? Men så kan man väl inte göra? Jo då, man kan alltid spara godis, det har jag alltid gjort och sedan äter de andra i familjen upp det ...


Det har varit några bråda dagar där jag inte suttit vid datorn, mamma och pappa har ju kommit!

Godisbit nr 1
Att äntligen komma ut ur ett parkeringshus! Mannen min tyckte vi skulle parkera uppe på snabbparkeringen medan jag tyckte vi skulle parkera där vi brukar parkera på Málaga flygplats. De håller på att bygga om och de meckar runt så mycket nu så det blev helknasigt så vi parkerade långt ifrån! Med två bagagevagnar blev det bökigt att ta sig fram, vi tog hissen ned från plan 2 men den gick uppåt till plan 4, vi klev av misstag av vid plan 2 igen men kom sedan av på plan 1 där bilen stod. Till sist fick vi ta oss till plan 0 för att prata med parkeringshuspersonalen i cabina de información för det var fel på parkeringsbiljetten. 3.65 € senare satt vi i bilen, vi tog en extra sväng bland de parkerade bilarna för de har gjort om. Till slut öppnades bommarna så vi kunde köra ut och hem!

Nästa gång så parkerar vi nog där mannen min tyckte vi skulle parkera.

Godisbit nr 2
Handla godsaker! Traditionen har blivit att vi första och sista dagen handlar på något av de stora Carrefour hipermercado så mamma och pappa kan få gå där och suktas av alla matvaror. Stora härliga paprikor, konstiga bakverk, fisk och skaldjur, vin ... Så det gjorde vi i går, kom även hem med lite småbitar ved för vi har bara stora klumpar kvar. Bytte bombona för 17.20 € gjorde vi också, de har höjt priset igen. Men nu är det gjort. Fick mycket gjort i går.

Godisbit nr 3
En stund i solen! Efter att ha handlat kom vi hem och det var strålande solsken men med en del värmeskymmande moln. Vi drog ut soffan i gräsmattan och där satt mamma och pappa sedan i solen och läste, löste korsord, hade det skönt.

En diskho citroner

Godisbit nr 4
Limoncello! Medan de satt där i soffan satt jag bredvid på en dyna och zestade citroner. Det var dags att göra Limoncellon. Under natten hade det blåst en hel del, nästan stormvarning, så plattorna under citronträdet tog emot många citrondunsar.

Limoncellon är på gång!

14 kommentarer:

 1. Nr. 1 Det där med P-hus på flygplatser kan vara prövande. Mina tankar går till Paris ochCharles de Gaulle-flygplatsen en augustidag år 2000. Av en ren slump råkade jag köra rätt på första försöket när vi skulle lämna tillbaka hyrbilen efter en underbar rundresa med bil i Frankrike. Puh!

  Nr. 2. Vilken härlig upplevelse för dina föräldrar att få strosa fritt på Carrefour hipermercado.

  Nr. 3. Ännu en sån där ljuvlig upplevelse för föräldrarna.

  Nr. 4. Limoncellon hör ju till de här besöken har jag förstått.

  Ha de gott och njut av dagarna tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här njuter vi av solen nu och dagarna tillsammans!

   Radera
 2. Vilka fina godisbitar!Och lyckade. Och extra gott med limoncello. Gjorde en extra omgång innan vi i februari lämnade Spanien. Bara doften är ljuvlig.
  Önskar er fortsatt fina dagar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sanslöst gott luktar det ju med citronerna från ett eget träd, inte alls samma som på ICA. Eller Coop ...

   Radera
 3. Citronerna till och med SER goda ut - med skal och allt. Det kan ha att göra med blå himmel i bakgrunden i första bilden och att de blev Limoncello på slutet ;)

  SvaraRadera
 4. Toppen godisbitar! Å självklart kan man spara sitt godis och dela med sig av det en söndag.
  1. Hatar parkeringsgarage, inte bara vid flygplatser utan även vid gallerior, MoS i Solna till exempel.
  2. Carrefour hipermercado är ett himmelrike för en svensk. Där skulle jag kunna spendera flera dagar. Å man blir inte ens ruinerad vad gäller prisläget.
  3. Vilka skönheter - citronerna alltså.
  4. Limoncello har ju blivit till en tradition i samband med dina föräldrarnas besök. Jättekul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var rätt många godisbitar jag fick till där!

   Radera
 5. Vilken härligt hjärtlig citron där på första bilden! :-) Mysigt med finbesök - hoppas att ni har lika fint väder som vi har nu.
  Parkeringsgaragen i Spanien... Varför måste dom vara så krångliga och trånga? Anders brukar uppmana mig att blunda... Kanske likaså bra att jag inte kör? ;-)

  Ha en toppenstart på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är (eller var, snarare ...) citronen fin! En riktigt hjärtlig citron!

   Svor över pelarna i garagen så sent som i dag ...

   Radera
 6. PS: Jag fick lördagsgodis på en måndag - det funkar det med :-D

  SvaraRadera
 7. Tittar in för önska dej en glad påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena! Jag önskar dig självklart detsamma! Hoppas du har en härlig påsk!

   Radera