lördag 8 september 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 36

Det har redan gått en vecka till! Jag har i stort sett knappt suttit vid datorn, faktiskt. Dessutom verkar Blogger ha trassel med kommentarer emellanåt för jag vet inte hur många gånger jag har kommenterat i både min egen och andras bloggar och kommentarerna bara är puts väck.

Hur som helst, här kommer det lite mums ur veckan!


Godisbit nr 1
En härlig fikastund vid El Faro Playa! Vi var vid den restaurangen och fikade när svärmor var här förra gången och hon ville gärna dit igen. Utsikten är verkligen underbar, hela havet breder ut sig och vågorna slår mot klipporna nedanför. Vi tog bara en kaffe (och sonen sin glass) nu, när vi var där med mamma och pappa i påskas åt vi bland annat boquerones (små fiskar som är friterade) och skinka med melon och det var riktigt gott. Tror det är en rätt bra fiskerestaurang, vi får väl undersöka det närmare vid tillfälle.

Godisbit nr 2
Avklarat prov! Sonen hade i måndags sitt prov i Lengua och han var så nervös. Hur det gick vet vi inte än, det sätts upp information på torsdag tydligen. Sonen tror inte att det gick bra men vi anser att det inte gör så mycket, han har ju klarat årskursen och nästa år blir det lättare för honom att hänga med. Nya tag, liksom.

En extra godisbit var att när vi var i skolan och lämnade tillbaka alla skolböcker i tisdags så kom Fröken Otilia utvirvlande i söt sommarklänning. Vi fick stora pussar och kramar. Hon var så glad för hennes eget skolprov hade gått så bra. Det trista - för oss - var att hon har fått tjänst vid den andra högstadieskolan där vi bor. Men jag är så glad för hennes skull att hon fick en tjänst här i Benalmádena, inte i Huelva som hon fasade för. All lycka till henne.


Godisbit nr 3
Ny klänning! Svärmor och jag var på marknaden igen och hon köpte mig en fin röd klänning! Jag hade gått och nypt i den några gånger i en butik i Arroyo de la Miel men då i andra färger. Att den på marknaden dessutom var 5 € billigare är ju en godisbit bara det! Tack snälla svärmor för klänningen!

Godisbit nr 4
Kubansk mat! Har ni provat det? Supergott! Vi var på middag hos Familjen Cuba i går, Fru Cuba ville så gärna att svärmor skulle få prova på kubansk mat. Det är inte starkt, det är mycket vegetariskt där yuca, cassava eller maniok, används mycket så som vi använder potatis till allt. Är det kött så är det fläskkött eller kyckling, inte nöt. Här är några smakprov:
 
Arroz congri - kubanskt brunt ris med svarta bönor

Tostones - friterad grön banan (matlagningsbanan, plantain)
 
Avokado- och tomatsallad

Helstekt fläskkarré

Nu blev jag hungrig! Tur att vi fick med oss en massa hem. Åh så gott!

16 kommentarer:

  1. Du har ju svärmor på besök, och hon är en giltig ursäkt att skippa blogglandia i några dagar.
    Hoppas sonen klarade Lengua, men som du skriver, det är ingen katastrof om det inte gick bra vid första försöket.
    Klänningen är ju hur fin som helst. Vilken gullig svärmor du har:-)
    Vad gäller den kubanska maten så nöjer jag mig med salladen och fläskkarrén. Då får du äta upp resten:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med bananen är lite intressant. Mannen min äter inte frukt i mat men den där äter han, det smakar inte alls som banan, faktiskt. Men jag tar gärna dina bitar!

      Radera
  2. Riktigt fina och trelviga godisbitar och av varierande slag. Håller tummarna för att sonen klarar sig, men om inte så "går det ju fler tåg". Har man gjort sitt bästa så har man...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Ditte, ja man kan ju inte göra mer än sitt bästa, egentligen.

      Radera
  3. Åh! Klänningen är bara såååå fin! :-)

    Skönt att provet är avklarat och jag håller tummarna för att det gick bra också även om sonen hade en annan känsla för utgången. Kul för Fröken Otilia, men synd för er som sagt. Men självklart ska man glädjas med henne ändå.

    Kubansk mat har jag ätit då när vi råkade hamna på Kuba. Bodde hemma hos ett par i ett privatboende några dagar och maten var jättegod. Har dock inte stött på den typen av mat efter det, det kubanska köket är nog inte lika utspritt här i världen som exempelvis det franska eller japanska :-)

    Ha en härlig söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är klänningen fin!

      Det kubanska köket är ju en salig blandning mellan en massa andra kök och det jag har ätit har varit väldigt gott. Det är väldigt intressant att höra Fru Cuba och hennes mamma berätta om hur det är att leva där.

      Radera
  4. Oh vad jag längtar hem till Spanien nu. Inte så långt kvar, puh!
    Ha en bra söndag!

    SvaraRadera
  5. Vilken snäll svärmor som gav dig den fina klänningen. Samt en bra gest att även bjuda svärmor på cubansk mat. Hopoas att sonen din klarar Lengua testet👍👍

    SvaraRadera
  6. En ny lördag är här... Hoppas ni får en braig sådan! :-)

    SvaraRadera
  7. Rökt fläskkotlett och svarta bönor är en annan kubansk höjdare!

    SvaraRadera
  8. Fina godisbitar :) Sen som jag är med kommenterande så hoppar jag raskt till nästa och hoppas få läsa hur det gick för sonen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och jag är lika sen med mina svar så det är helt OK. :D

      Radera