lördag 23 februari 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 8

Jag har inte ställt fram så mycket godis de senaste veckorna, har inte känts riktigt passande och sedan så har jag knappt suttit vid datorn medan mamma och pappa varit här. I onsdags reste de hem igen, det känns lite tungt men framför allt tomt här hemma.

Tack för alla gratulationer i söndags! Någon undrade vad jag fick i födelsedagspresent och det tycker jag passar perfekt att berätta om i dag, vilka godisbitar jag fick!

solsomsol.blogspot.com

Godisbit nr 1
Från mannen min och sonen. Först och främst så sa de att jag skulle öppna WhatsApp innan jag fick röra traven med paket. Där fann jag bilden ovan som mannen min gjort, en "manual" till i vilken ordning de färgkodade paketen skulle öppnas. Klart man följer en så fin manual!

solsomsol.blogspot.com
Gick inget bra att ta kort på själva plattan, blev så mycket speglingar.

De tycker att jag behöver uppdatera mig på det tekniska så nu är jag en glad ägare av en ny större surfplatta med rött fodral och till detta ett så kallat smart band. Bandet vibrerar på min vrist när det kommer meddelanden eller när jag suttit stilla för länge, jag kan ropa på telefonen om jag förlagt den ("I'm here! svarar telefonen, haha!), den kan mäta puls och se hur bra jag sover på natten. Sedan så klart allt det där med räkna steg och hela fitnessbiten med pulstagning och kaloriförbrukning. Dessutom visar den datum, tid och väder. Än är det nytt och lustigt, kanske berättar jag mer/recenserar vid tillfälle.

solsomsol.blogspot.com

Godisbit nr 2
Från mamma och pappa. Jag har haft lite svårt att komma på något att speciellt önska så det blev pengar. En del av det har jag omvandlat till en Moulinex bakmaskin och den levererades i går. Kastade mig på den och det blev en limpa som var väldigt god. Tidigt i morse fick den arbeta igen och det innebar att vi hade en ny färsk limpa till frukost. Till middag i kväll funderar vi på att göra pizza och då kan man knåda till degen i den och därefter baka som vanligt i ugn. Sonen tjatade tidigare om semlor så kanske blir det ett försök med det med, har fått pappas bullrecept. Och så måste jag ju prova att göra de små baguetterna eftersom det är ett speciellt tillbehör för det. Spännande!
- Välkommen till bakmaskinens fan club! sa pappa.

solsomsol.blogspot.com
Ett av paketen med lite av innehållet, det andra gick i rosa

Godisbit nr 3
Från mina bröder och deras familjer. Två av de vackraste paket jag sett, fyllda med krämer och spa-produkter från Rituals. Jag är helt fascinerad över dessa förpackningar, de är så otroligt vackra! Allt är av återvunnet material och tanken med de påkostade och gedigna förpackningarna är att man sedan ska använda dem att förvara annat i när det ursprungliga innehållet är slut. Det gillar jag!

När jag får sådär fina saker som man ska förbruka så blir jag snål! Därför bli det stående och bara ser vackert ut ända tills det blir dåligt. Måste skärpa mig med det! Så i går påbörjade jag en av förpackningarna, satte i pinnarna i doftoljan, skrubbade mig ren och smorde in. Sedan gick jag runt och doftade körsbärsblom!

solsomsol.blogspot.com

Godisbit nr 4
Från min barndomskamrat. Det kom ett paket från Irland där hon numer bor. Jag ville öppna på en gång men nej, ajabaja, vänta till din födelsedag sa hon till mig! När jag sedan väl fick öppna det hittade jag en irländsk vinflaskkork, ett paket med vackra smällkarameller (!) samt en liten älva.

Den lilla älvan är bara några centimeter hög och så näpen! Dess vingar är glittrande lila och på bröstet sitter en ametist, månadsstenen för februari. Jag som älskar älvor!

solsomsol.blogspot.com

Godisbit nr 5
Från mina kusiner. Min farmor fick av min farfar ett par örhängen. Dessa hade farmor alltid på sig när hon skulle vara fin, de var henne så kära särskilt som min farfar gick bort väldigt tidigt, året innan jag föddes. Min faster ärvde dem sedan vilket ju är naturligt eftersom hon var enda dottern. När min faster gick bort, bara någon vecka innan vi flyttade till Spanien, så nämnde jag örhängena för mamma och pappa. För mig är de ett kärt minne av min farmor och tack snälla kusiner för att jag nu äntligen har kunnat få bära dem! Jag tror farmor hade tyckt om det.

Godisbit nr 6
Från mamma. När min mamma fyllde 50 år fick hon den tjocka bismarcklänken av min farmor. Mamma har inte använt den så mycket, hon har lite mindre händer och har varit rädd för att tappa det och att lämna in för avkortning har aldrig blivit av. Vilken tur! För på mig sitter den nu helt perfekt min handled!

solsomsol.blogspot.com

Dagen efter min födelsedag kom mamma med ett paket till, hon hade glömt bort det dagen innan. (Haha, typiskt mamma! Misstänker att hon har glömda presenter både här och där i huset där hemma! Hon köper när hon ser och lägger dem på det där braiga stället och sedan glömmer hon bort det.) I alla fall så kom hon nu med en vacker bordslöpare med svenska blommor. Om ni gillar vackra tyger så måste ni titta på väveriet Ekelund, vilka fantastiska mönster!

Till detta, lägg till alla gratulationer jag fått, mina bröders oväntade uppdykande, fina restaurangbesök och goda middagar hemma. Vilka sagolikt fina presenter jag har fått! Tack!

13 kommentarer:

  1. Det löner sig att fylla 50, utan tvekan! Å vilka fantastiskt fina presenter du fick. Gillade även "manualen" som din man så kärleksfullt gjort. Surfplatten med "leksaken" kommer du nog att gilla. Åsså fick du ju en tryckkokare av dina föräldrar ifol och nu en bakmaskin. Tryckkokaren har ju gjort stor succé hos dig, och med tanke på hur mycket du bakar är även bakmaskinen glädja dig mycket.
    Rituals är otroligt inne här i Sverige, inte minst på grund av de så otroligt tilltalande förpackningarna.
    Än en gång - vilken toppen presentskörd:-) Njut av allt du fick!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänk så du kommer ihåg! Och jodå jag har lekt massor med bakmaskinen, har till och med lyckats med att misslyckas i dag.

      Ja, visst fick jag så otroligt fina saker!

      Radera
  2. Wow! Vilka braiga presenter! Den där grejen runt vristen verkar hur frän som helst :-)
    Vackra smycken också, med inbyggd nostalgi och affektionsvärde.

    Sen vet du väl regeln? Speciellt viktig för dig som är född i den kortaste månaden. Jo, när man nollar fyller man inte bara år den månaden. Nej, då fyller man jämnt i ÅR. Hela året är ett enda stort födelsedagsår. Bra va? :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nostalgi och affektionsvärde ska man aldrig underskatta! I alla fall när man vet hur högt skattat det var hos den som man fått det av. Farmor var expert på affektionsvärde, har mycket från henne. Hon älskade att ge saker (så hon fick plats att köpa nytt!).

      Jag ska påpeka detta med födelseårsfirande för mannen min, tror tyvärr inte att han riktigt är med på de noterna.

      Radera
  3. Så fina presenter och dessutom dett bästa av allt alla hyllningar och besök till Spanien. Gillar verkligen mönstret på löparen och smartklockan med alla dessa funktioner. Jag fick min Samsung Galaxy smartwatch innan Jul och är beroende av dess alla funktioner. Kan inte vara utan min rosa klocka. Vilka fina presenter även från Rituals produkter som jag även glömmer bort att använda. Jag måste även skärpa mig. Sista inköpta produkt är handkrämen i köket=) Grattis ännu en gång på din födelsedag 🤗🤗

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Visst är det så när man får så där fina krämer och annat i förbrukningsväg att man inte riktigt kommer sig för att använda dem! Tossigt!

      Radera
  4. Wow, vilka fina presenter! Du har helt enkelt haft en superfödelsedag - grattis i efterskott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jättefina presenter är verkligen det rätta ordet!

      Radera
  5. Härliga presenter. I tiden och med mycket känsla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag fick verkligen presenter i hela skalan!

      Radera
  6. Ohlalal, vad uppvaktad du blev.
    I Wales har vi en bakmaskin som min man använder hela tiden, superbra.
    Förstår att att det känns tomt när familjen lämnat, känner igen känslan.
    Hoppas i alla fall att du får fina dagar i vårt underbara klimat!

    SvaraRadera
  7. Så många fina gåvor! :)
    Förstår att det är tomt nu ...
    Tack för dina kommentarer hos mig och förlåt mig för att du inte fått respons förrän nu ... Livet tar underliga turer ibland och tiden räckte inte till till mer än det nödvändigaste utöver det ... men nu börjar det hämta sig!
    Sv:Tack för att du berättar din sida. Ingen fråga har ju bara en.
    Att vikt ska var en så stor fråga för människor runt omkring ... jag förstår det verkligen inte!
    Utseende har verkligen inte med något fundamentalt att göra - inte när man väl lärt känna en människa. Att låta utseendet ha något med ens uppfattning av någon annan att göra är förödande - för den som känner sig uttittad, mätt och inte uppfattad att duga, och för den som ratat någon och därmed missar chansen att lära känna en potentiellt fantastisk person.
    Sv: Håller verkligen inte med om att det bara är små gubbar och gummor som är kloka och visa :) Det hör verkligen inte en ålder till! :)
    Roligt att läsa dina svar! Tack!

    Önskar dig en fin helg!

    SvaraRadera
  8. Så roligt att allt blev så lyckat på din dag. Och givetvis att få så fina och varierade presenter. Förstår att du blev väldigt glad och uppskattade de fina gåvorna. Log när jag såg att du fått en bakmaskin. Hade just en sådan för sådär en 15 år sedan och då användes den flitigt med döttrar och deras vänner som ofta var hemma hos och på eftermiddagarna och då gick det åt bröd. Men den finns inte längre kvar. Gör numer ganska ofta över - natten -jästa frukostbullar som sedan tar 10 minuter att bli klara i ugnen.fungerar fint. I övrigt är det maken som sköter baket av matbröd.

    SvaraRadera