lördag 12 december 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 50

Herrejisses! Det är inte mycket kvar av detta året nu. Detta konstiga år som emellanåt verkligen utmanat mitt godisletande varje vecka. Har inte alltid lyckats heller. Denna vecka har det varit så mycket jobb så det blir åter en utmaning men just nu - efter regn och sol på det - så är det bara att ta en vända i trädgården för där finns det godisbitar minsann!

Godisbit nr 1
Aloe vera-blommorna! Hur häftiga är inte de?! Motljuset gör inte bilden den bästa men jaja. Blomsterstänglarna är hur häftiga som helst!

Godisbit nr 2
Goda apelsiner! Nu börjar apelsinerna mogna på träden och priset har sjunkit i butikerna. 4 kg för knappt 3 EUR med söta och mumsiga apelsiner perfekta för juicepressen! Nu är nog min pappa allt lite avundsjuk på det!

Godisbit nr 3
Mängder med rosor! Den stora rosenbusken är fylld med stora djupt blodröda doftande rosor. Den blommar nästan året om men har ju sina högtider. Just nu är den praktfull med mängder av blommor och friskt gröna blad. Varje gång jag stoppar ned näsan i dessa doftande underverk så tänker jag på svärmor som älskade denna rosbuske och försökte ta med sig en stickling. Tror inte den klarade sig, tyvärr.

Godisbit nr 4
Rätt växt på rätt plats! Den där krukan sitter fastcementerad på muren, det är en av sex stycken som sitter där i den gassande solen och den emellanåt starka vinden. När vi flyttade hit var det pelargon-lik i krukorna och jag insåg att skulle man hålla pelargoner fina där skulle man få vattna dem både morgon och kväll, kanske till och med en gång till. Så jag tog bort dem och tryckte ned penningträdsticklingar, de rasade ändå av den stora plantan och jag hade så mycket så jag visste inte vad jag skulle göra av dem. Men där i krukorna är de jättefina! De får vatten när jag kommer ihåg dem och det är inte särskilt ofta, någon gång i månaden kanske. Om ens det.

Godisbit nr 5
Sol och värme! Det har varit några ruggiga dagar med regn men de senaste dagarna har varit underbara med temperaturer uppåt 24 grader mitt på dagen. Helt underbart att på lunchen sätta sig ute i fåtöljen och läsa innan det åter blir dags att återvända till datorn och väntande arbetsuppgifter.

9 kommentarer:

 1. Det var ju rekord i godis alltså. Din fina trädgård är en guldgruva:-)
  Aloe vera-blommorna är otroligt vackra. De precis som rosorna och apelsinerna är ju perfekt tajmade så här till jul. Det är inte bara din pappa som lär vara avis vad gäller apelsinerna. 23 kronor/kg för ett kilo importerade från Spanien - hahaha. Ja, jag har hört att spanjorer skickar andra klass frukt till oss - hahaha.
  24 grader mitt på dagen - ja, det kan jag vara glad om jag får den temperaturen mitt under sommaren. Nej, ska inte gnälla, sommaren 2020 var vädermässigt kanoooooon.
  Så, du jobbar hemifrån nu. Funkar det?! Jobbar du mera eller mindre jämfört med att arbeta på kontor?

  Himla fin godis:-)

  SvaraRadera
 2. Härligt med både vädret och trädgårdens godisbitar både vad gäller rosor och aloe vera med blommor. Och tillgången på apelsiner är ju en ynnest. I Spanien kan vi plocka både apelsiner och citroner från grannarnas träd så det saknar jag verkligen. Nu får vi köpa de spanska apelsinerna men det är ok. det också fast de inte är direkt närproducerade.

  SvaraRadera
 3. Så himla fint det blommar i er trädgård :-)

  Apelsinerna är helt suveräna vid den här tiden på året.

  Det vände om snabbt igen. Från varmt till kallt till varmt igen. Såna vändningar som den sista gillas bäst ;-)

  Ha en fin tredje advent och Lucia!

  SvaraRadera
 4. En riktigt smaskig godisskål med många godbitar! Aloe Vera-blommorna är urläckra och de solmogna apelsinerna är riktigt godis det! Just nu är det bra pris på de spanska apelsinerna här också, men såklart mycket dyrare än hos dig :)

  SvaraRadera
 5. Det blev riktigt fina godisbitar, tycker jag.
  Vad skönt att vädret vänt och värmen är tillbaka.
  Fina blommor också.
  Vad härligt med dessa apelsiner, på träden för min del, så vackert. Kan ju bara se på dem, inte äta dem p g a citrusallergi. Längtar till Spanien just nu.
  Sköt om er!

  SvaraRadera
 6. Utsikten från er terass är fantastisk . Jag förstår att det är skönt att sitta där och ta igen sig under lunchrasten.
  5 fina godisbitar den här veckan, inte illa ��

  SvaraRadera
 7. Supergodis du bjuder på denna gång! Blommorna (lite lika lupiner, tycker du inte?) är kanonsnygga, rosorna likaså, apelsiner direkt från trädet är fantastiskt, och SOL - jasså finns den än???

  SvaraRadera
 8. Åh, hade inte tackat nej till 24 grader och sol nu alltså! Här hos mig har vi inte haft en enda soltimme på hela december än så man känner sig ju lite som en zombie :)

  SvaraRadera
 9. Ja vilket vårväder vi har haft och regn för växterna. Vi ska inte klaga. Otroligt fina rosor och de luktar så gott!
  Såklart vill man ha apelsiner så här års. Jag ska faktiskt söka efter blodapelsiner som jag alltid hade som barn på julbordet.
  Ha det gott!

  SvaraRadera