lördag 5 december 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 49

Innan jag öppnar kylskåpsdörren och ser vad som trillar ut till middag så ställer jag fram lite godisbitar från veckan!

Godisbit nr 1
Julpynt! Visst är det en speciell känsla att plocka fram kartongen med julpynt, att ställa fram det som man plockade undan för nästan ett år sedan. Och dessutom säga hej till nykomlingar! Ni ser väl den hukande figuren? Den är en present från Anders och Ama de Casa och har legat inlindad i silkespapper sedan de var här i början av sommaren. Nu får han sitta på spiselkransen och gödsla, ge näring till det kommande året.

Godisbit nr 2
Vackra glasburkar! Jag har lite svårt för att kasta vissa glasburkar när de tömts på sitt ursprungliga innehåll. Särskilt om de har en annorlunda form eller bara är vackra. Som den här marmeladburken, med dess mjukt rundade form. Kanske inget speciellt egentligen men jag gillar den.

 

Det braiga med att spara några burkar är att då kan man fylla dem med hemmagjort äppelmos!

Det där var i går, i förmiddags var det 7 grader ute.

Godisbit nr 3
Solsken i kylan! I går rasade temperaturen nedanför 10-gradersstrecket. Ingen höjdare. Dessutom satte det igång att blåsa och det har det gjort fram till eftermiddagen i dag.

Men solen sken och det gick att sitta ute en stund och läsa. Sedan kunde jag gå in i värmen vid brasan och lägga på lite nyinköpt ved.

Godisbit nr 4
Rakare rygg! I veckan var sonen på årlig kontroll för sin rygg (han har hyperkyphosis, ryggraden böjer sig vid skulderbladen så han "slokar" lite). Till vår glädje har han blivit lite rakare även om han fortfarande är lika stel när det gäller att med fingrarna nå golvet. Och så blev han mätt av den lilla sköterskan igen. Den här gången drog hon fram en stol på en gång och efter lite plirande på mätmojängen som fortfarande satt lite högt avkunnade hon att sonen nu mäter 189 cm. Skönt att han inte längre rusar lika fort i höjden som tidigare.

6 kommentarer:

 1. Skrattade gott åt "positionen" av den bajsande gubben. Mitt emellan de röda blockljusen ser han rätt så klen ut;-)
  Glad med roliga former spar jag faktiskt också. För många år sedan köpte min man faktiskt två glas med Gevalia kaffe, inte för kaffets, utan för glasens skull. Vi ha kvar dom än i dag och de är fyllda med torkad karljohan svam och trattisar.
  Jag vet ju hur kallt det känns i Spanien när temperaturen sjunker under tio grader. Ungefär som nollgradig här. Burrrr! Vi hade sju grader här idag, så jag klagar inte, inte ens att det är grått och mörkt;-)
  1,89 m är väl två centimeter längre än ifjol. Nu är han 15 år. Japp, han lär nog kommer nära två meter strecket. Min man som är 1,95 m har aldrig nått ned med händerna till golvet. Vet inte, men jag tror att långa personer som lever i länder med korta människor automatiskt slokar en aning, för att "komma närmare" den man umgås med. Det trodde åtminstone min svengelska man, som slutade sloka när han kom till Sverige där alla var minst 1,80 m lång.

  SvaraRadera
 2. Trevliga godisbitar! Oj! Du är ute i god tid vad gäller julpyntet! Vet att många är det.
  Visst kan man spara glasburkar och återanvända dem. Vi gör det också. Så fint att sonens rygg är bättre och mindre stel. Men knepigt att få ryggen att mjukna när man växer så mycket och snabbt. Kan tänka mig att judon varit bra men nu lär ju inte den under pandemitider vara aktuell utan det blir mer av egenträning hemma i stället.

  SvaraRadera
 3. Så klart den hukande gubben kom från Ama ... hon har öga för såna gubbar :)
  Jag gör som du - vackra glasburkar sparas - i alla fall om de har en etikett som går att avlägsna utan alltför mycket jobb - och de är bra att ha som sagt! :)

  SvaraRadera
 4. Vilken hedersplats han har fått, bajsande gubben :-) Här har han också fått komma fram och sitter framför TV-n så han har nåt att göra medan han sitter och uträttar sina behov :-D

  I och för sig är jag glasfetischist, men just glasburkar åker direkt i glasåtervinningen. Ja, när dom är tömda på originalinnehållet alltså ;-)

  Här är det också svinkallt nu, 9,9 i skrivandes stund. Men i lä i solen på terrassen är det rätt skönt ändå.

  Så bra att sonen har blivit rakare i ryggen!

  Ha en fin andra advent :-)

  SvaraRadera
 5. Klart man sparar glasburkar för återanvändning - men de ska vara av lättdiskad modell! Använde ett gäng när jag gjorde citronmarmelad häromsistens. Blev det nån marmelad för dig?

  SvaraRadera
 6. Visst är det roligt att plocka fram lite julpynt. Jag började igår.
  Fin present från Ama.
  Jag har också svårt för att slänga fina glasburkar, alltid kan man ha användning för dem till något, tänker jag och har alltför många.
  Hämtade Alan på Heathrow i lördags!!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera