lördag 27 april 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 17

Dags att rota runt i veckan och hitta höjdpunkterna!


Godisbit nr 1
Solsken! Värme! I dag var första gången på väldigt länge som vi vaknade till solsken och att det har hållit i sig hela dagen! Jag tycker april annars mest har sett ut så här, framför allt på förmiddagen:


Kyckling ligger i marinad, snart är det dags att dra igång grillen.

Godisbit nr 2
Överraskande bra funktioner på mobilen! Jag håller på att rensa ett infernaliskt ogräs från gräsmattan, ett ogräs från helvetet, rent ut sagt. Eftersom jag tänkt skriva om det så fotade jag det. Hur det nu kom sig så råkade trycka in en annan ikon på mobilens kamerafunktion och vips så hade Google känt av vad jag hade på i målsökaren och upp ploppade det namn på vad ogräsfanskapet hette! WOW! Coooolt!

Sedan ägnade jag fem minuter åt att gå runt i trädgården och skanna växter och kolla vad Google ansåg att det var. Inte 100 %-igt men fortfarande väldigt bra. Så himla häftigt!

(Jaja, säkert en hur gammal funktion som helst och jag har ju läst om det. Men visste inte att min kameraapp hade denna funktionen och för mig blev det plötsligt en praktiskt användning! Nu kan jag ju kolla upp vilket blomma eller träd som helst!)

Godisbit nr 3
Oväntade positiva konsekvenser! Jag vet, jag har ju sedan februari tjatat om bakmaskinen. Men faktum är att den har lett till en annan positiv aspekt. Det spanska brödet torkar rätt fort (eller inte alls och då blir man ju lite brydd) vilket gör att man springer till affären och köper färskt nästan dagligen. När man ändå är i affären så lockas man ju till andra inköp också. I och med brödmaskinen vaknar vi till nybakat ungefär varannan dag och jag behöver inte ta mig till affären. Mindre pengar läggs på de där spontaninköpen och jag har snart roterat det som blivit liggande i skafferierna. För hur ofta blir man inte stående där med en förpackning av något som man glömt bort och som gick ut för ett bra tag sedan?


Godisbit nr 4
Roliga assistenter! Jag vet inte om jag har nämnt det förut, att sonen har lite skolios. I tisdags var vi hos en läkare och då skulle sköterskan/assistenten mäta sonen. Det första hon sa när hon såg sonen var "Muy alto!" och hon lutade huvudet lååångt bakåt för att se honom i ansiktet. Så skulle hon mäta honom. Sonen fick ställa sig där mot väggen vid mätmojängen och hon skulle läsa av. Hon klev upp på pallen men nådde inte upp att läsa av utan fick dra en stol och ställa sig på! Alltså, hon gjorde en en show av det hela! Så jag fnissade!

Resultatet? 187 cm ... 14 år och har inte riktigt vuxit klart än. Tittade just på den där så kallade tillväxtkurvan och där ligger han på den översta. Håller han den så kommer han att växa om sin pappa och morfar, nästan tangera min kusin.

14 kommentarer:

  1. Skönt att det fina vädret återkommit. Även här har det varit fint hela veckan. Bara att njuta. Den här funktionen på mobilen snubblade jag också över. Vi har ingen gräsmatta så ogräs behöver inte rensas men toppenbra att du nu vet vad du rensar. Rabatter har vi men där finns marktäckande växter och passionsblomman så ogräs göre sig ej besvär. Men jag ville veta vad de marktäckande växterna hette och fram kom svaret. Och det stämde. Har dubbelkollat. Verkligen en bra funktion.
    Vi bakar ofta övernattsjästa grova bullar till frukost så bröd köper vi sällan. Men Lidl hos oss har ett bar urval. Men vi går dit på 10 minuter så det blir det vi tänkt att köpa och inget annat. Kull att du fortfarande är så nöjd med bakmaskinen. Och att den är i användning så ofta. Du behöver ju då inte ta dig till butiken för brödets skull.
    Önskar dig en fin kväll. Njuter här på terrassen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du också har upptäckt funktionen.

      Lidl har bra och ligger på bara någon minuts avstånd men jag är rätt trött på det utbudet med nu.

      Radera
  2. 1. Det verkar som om vi har bytt väder med dig. Inte mig emot alls. Bästa april på många år och inte ett dugg vanligt aprilväder med regn, sol, snö och hagel. Mest sol faktiskt och mycket varmt för årstiden.

    2. Du som är så vetgirig måste ha blivit överlycklig när du såg den appen. Verkligen häftigt!

    3. Nybakat bröd är alltid bäst. Mums! Bara doften!

    4. Ja, din son lär nog ändå bli basketbollspelare till slut;-) Har alltid älskat långa killar och är ju gift men en sådan. Undrar om sonen din kommer att hitta jeans/byxor i rätt benlängd i Spanien, där killar ju sällan är sååååå långväxta. Min man som har extremt långa ben får ofta specialbeställa jeans. Men enligt senaste mätning har han krympt 1,5 centimeter, så det finns ett visst hopp;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vetgirig, ja det var en bra beskrivning!

      Mannen min har inte så svårt att hitta varken kläder eller skor, faktiskt. Vi trodde det skulle bli ett problem men som tur är inte.

      Radera
  3. Haha! Hade jag bara väntat två minuter till så hade jag fått mitt lördagsgodis på rätt dag. Men det går lika bra med godis på en söndag :-)

    Visst har vädret skärpt till sig på sistone - äntligen!

    Jag fick en sån där aha-upplevelse för några år sen när det visade sig att man kan hålla upp mobilen mot en högtalare där det strömmar ut musik och få veta vad det är för låt. Fantastiskt! Har försökt sjunga för den, men då fattar den inte. Undrar varför? ;-)

    Bakmaskin? Har du en bakmaskin?? Varför har du inte berättat det förut??? ;-) (Kul med många frågetecken också, undrar om ordet "frågetecknat" finns? Jäpp. Det gör det :-D )

    Han kommer att bli en reslig ung man. Det är bra. Det är lätt att hålla koll på såna i folksamlingar, speciellt när folksamlingarna består av kortväxta spanjorer ;-)
    Kom att tänka på en NBA-spelare som kom från Nigeria. I passet stod det att han var typ 1,75 trots att han var 2,20 (eller nåt sånt). Det visade sig att när han mättes inför passet så fick han sitta på en stol för att dom skulle nå upp. Haha! Betydligt smartare av mätaren att själv kliva upp på stolen :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har en app, SoundHound, den kan också identifiera låtar. Den visar även texten i rätt takt, som karaoke. Kul!

      Stolen! Haha, så dumt!

      Radera
  4. Det verkar helt klart som om vi har stulit det vackra aprilvädret! Här har vi haft en april som troligen går till historien, och jag klagar inte!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä men jag klagar! Eller gjorde, helgen har varit jättefin.

      Radera
  5. Din son blir en lång stilig man, det är jag övertygad om. Som Ama skriver är det bra med långa män, de är lätta att hitta i folksamlingar. Min make mäter 191 cm så honom ser man lätt, värre är det då med mig och mina 161,5 cm ( halvan har varit ytterst viktig genom åren) ��

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, han är verkligen på god väg till att bli huvudet längre än de flesta. Mannen min är lika lång som din.

      Haha, ibland är det viktigt med det lilla! Men det är ju faktiskt det som är lite meningen med mitt Lördagsgodis också. Även en halv centimeter kan vara jätteviktig och god!

      Radera
  6. Kan det vara så att nutidens ungar nästan alltid blir längre än sina föräldrar? Båda mina är det. Jag brukar säga att det är för att de är uppfödda på avokado.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ligger nog något i det för sonen älskar avokado! Jag tror att det sägs så, att barnen brukar bli längre än föräldrarna.

      Radera
  7. Värmen verkar ha kommit tillbaka hos dig.
    Din underbare som är verkligen lång för sin ålder, i Spanien i alla fall. Han är så fin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu är det väldigt skönt! Men man sitter inte i t-shirt på kvällen än, poolen är fortfarande i svalaste laget. Men det närmar sig!

      Sonen är en riktigt godisbit även om han sa inte så mycket. Men han tog i alla fall inte upp mobilen och vi hade inget sagt om det innan. Men han vet vad vi hade sagt/gjort om han hade gjort det utan lov! :D

      Radera