söndag 7 april 2019

Skyltsöndag nr 112: Plaza Mayor

I torsdags var jag vid köpcentrumet Plaza Mayor och lämnade tillbaka den nya väckarklockan (eftersom mannen min opererat på den gamla och fått den att fungera bättre än innan). Köpcentrumet ligger i utkanten av Málaga, alldeles intill IKEA och flygplatsen. Har man tur med trafiken tar det cirka 10 minuter att köra hit hemifrån oss.


När man kommer dit så möts man av denna passande skylt. För när kommer bussen? Jo, det är en busstation. Tror jag. Folk brukar stå där och vänta i alla fall. Vill man inte vänta på bussen eller ta bilen så finns det en tågstation också på andra sidan byggnaden.


Inne i centrumet kan man hitta allt möjlig roligt att köpa. Bland annat visar den stora informationsskylten att det finns det stora ätmöjligheter, 24 olika serveringsställen lockar med sina kulinariska upplevelser!


Som sagt, det finns många serveringar. De klassiska hamburgerkedjorna finns här men också andra alternativ. Den här är väl snygg! Inte för att jag på en gång fattade vad jag såg men sedan insåg jag att det är ju så klart ett kebabspett!


Känner man sig mer sugen på kyckling så fick man nog komma tillbaka en annan gång.


Tycker det är ett så himla fyndigt namn!

Tror de bestämt har lånat Disneys font ...

Yelmo Cines, en stor spansk biografkedja, finns här på Plaza Mayor. Och som alla vet, ska man titta på en biofilm så måste man numer ha mängder med godis med sig. Och läsk. Och popcorn.


Dricka vatten är ju också viktigt. Den lilla skylten på väggen säger att det är agua no potable, ej drickbart vatten, men det verkar inte hästen bry sig om. Fast den lär väl knappast bli dålig i magen.


Och håll koll på var du har dina småttingar. Har man småttingar med två ben finns det ett stort lekland vid området med restauranger. Det finns ett litet tåg man kan åka också. Vet man inte exakt vart man ska ta vägen kan man göra som Mamma Ko och titta på informationstavlan över området.

Men hur var det nu då? Den där skuggan som kastades över gårdagens Lördagsgodis (samma bild som överst i detta inlägget)? Vad i hela friden kan skapa detta? Jo ...


Detta. Inte för att jag kan påstå att det förklarar så mycket. Detta kloförsedda äpple (!) har tidigare haft sällskap av andra konstiga saker på pelarna kring parkeringen: appendixförsedda fiskar, äpplen, citroner ... Tyvärr håller de på att göra om hela parkeringsfadderullan - det var totalkaos förut, det är det nu med och jag räknar med att det kommer vara det även när de anser det vara färdigt - så kanske kan jag sedan få visa er hur de andra pelarna ser ut. Om de dyker upp igen. Jag hoppas på det för de är ganska ... befriade.

Oavsett utsmyckningen, det är ett fint köpcentrum! Gillar man choping så är det väl värt ett besök. Det är som att gå i en liten stad där det mesta finns några steg bort.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

18 kommentarer:

 1. Kul skyltning och trevligt att komma tillbaka hit till Plaza Mayor. Var ett bra tag sedan jag var där och då per tåg. Fungerade utmärkt från Malaga. Plaza Mayor påminner lite om La Zenia Boulevard,, det gigantiska shoppingcentrat en mil söderut från Torrevieja.
  Har dock inget som helst minne av dessa pelare utanför. Och ett kloförsett äpple kanske innebär en korsning av äpple och hummer.Intressant att se om fler av dem kommer tillbaka.
  Fina skyltar att vila ögonen på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att det liknar varandra särskilt med tanke på butiksutbudet (enl deras hemsidor), jag tycker också att det påminner lite om Barkarby Outlet.

   Radera
 2. Kul med din sightseeing-tur på Plaza Major! Vi är på väg ner nu och har även planerat en trip till köpcentrat. Sist vi var där (i höstas) då höll de på att bygga ut, var de möjligtvis färdiga 🧐 nu? Det skulle bli nåt i stil med en outlet som ligger utanför London...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nix, det är inte klart än. Visste faktiskt inte vad de höll på att bygga så tack för informationen. Det ska vara klart till hösten, klantigt att det inte är klart till turistinvasionen. Men det har tydligen varit ett svårt bygge och dessutom vill man förbättra åtkomsten från M20. Det brukar bli långa köer in till köpcentrumet emellanåt.
   Här är en video om McArthur Designer Outlet, det som håller på att byggas: https://vimeo.com/245923244
   Ser ut som att det kommer var i samma stil som resten av Plaza Mayor.

   Radera
 3. Vilken kulinarisk Skyltsöndag. Här har du lyckats perfekt måste jag säga. Sedan lite inslag av häst och kossor också. Ja, de kan ju också bli mat om man säger så;-) Kossorna påminner om Ale-Hop kedjan som ju skyltar med kossor:-)

  Takoway var verkligen ett riktigt fyndigt namn för restaurangen. Bra där. Åsså gillar jag "hummeräpplet", vilken rolig grej. Hoppas du får chans att fota även de andra utsmyckningarna när de väl kommer på plats igen. Sådan kreativitet älskar jag.

  På tal om kreativitet - att låta ett frågetecken markera en busshållplats utan annan skylt är höjden av nytänkande - i Spanien alltså:-)

  Du borde åka till Plaza Mayor lite oftare, inte nödvändigtvis för att returnera väckarklockor kanske, men ändå;-)

  Vilken toppen skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att den uppskattas, det finns en hel del där att titta på. Jag är inte helt säker på att det är en busshållplats men som sagt, folk står där och jag har sett bussen stanna där i närheten i alla fall.

   Jag tror jag har några dåliga foton på någon av de andra pelarna så i värsta fall får jag väl leta upp dem!

   Radera
 4. Håller med Ditte - det påminner lite om "vårt" Zenia B, fast på Plaza Mayor har jag aldrig varit (inte på shoppingcentret, alltså, har varit på flera andra Plaza Mayor, finns ju i många städer).

  Gillade hästen, kossorna och det kloförsedda äpplet. Hoppas dom andra grejerna också kommer tillbaks, dom lät intressanta dom med :-)

  Härlig skyltning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varje stad med självaktning har väl ett stortorg oavsett land!

   Ja, hoppas de ställer tillbaka de andra pelarna, de som de tagit bort för den kommande designer outlet.

   Radera
 5. Det där stora frågetecknet borde väl SJ eller nåt annat tågföretag ta över ... våra bussar har man ju numera bra koll på via en pålitlig app! Det där stället bör man alltså besöka hungrig, med tanke på alla matställen. Eller så vänder man på steken och ser till att gå dit när man är mätt för att inte inledas i frestelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, men det var ju ett trålande förslag! Vet just inte om SJ skulle hålla med ...

   Det är lite som att åka och handla hungrig - värdelöst! Det brukar bli väldigt dyrt.

   Radera
 6. "Oavsett utsmyckningen, det är ett fint köpcentrum! Gillar man choping så är det väl värt ett besök."

  åhh hjälp! fattar vad du menar, men... hahahaha ;)

  https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Choping

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öh ... OK ... Kan lätt säga att det är inte riktigt vad jag ägnar mig åt på Plaza Mayor! Inte någon annanstans heller, bör jag nog tillägga.

   Hehe, man lär sig förhoppningsvis något varje dag.

   Radera
  2. haha, jag var inte säker på vad du menade så jag googlade fram det.
   men jag hoppas du menar shopping!?! :) :) :)

   Radera
  3. Ja, alltså jag menar det. Och jag antar att spanjorerna menar det också när de skriver så i tidningen!

   Radera
  4. jahaaa, är det spanska?!? jag trodde du bara slirat lite på tangenterna. :)

   Radera
  5. Det är alltså spanjorerna skriver shopping. Lite som de skriver wassap i st f WhatsApp eller som vi svenskar skriver e-mejl.

   Tänk så mycket bryderier ett ord kan sätta igång!

   Radera
 7. Svar: Hahaha! Tack för länken. Höll på att skratta ihjäl mig. Antar att det är INTE det du håller på med på Plaza Mayor. Olika språk(-förbistringar) här helt underbara. Ungefär som koko på finska för ryggstöd;-)

  Japp du rekommenderade mig att köpa ett ryggstöd för ett tag sedan. Du nämnde Lidl. Där hade dom inga. Det här stödet är aningen "komplicerat". Har haft "eländet" på mig hela kvällen, å det verkar faktiskt fungera mot "ryggeländet". Åtminstone just nu;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä, inget jag någonsin har ägnat mig åt!

   Vet att de där gördlarna kan vara nog så svåra att förstå hur man ska spänna åt rätt.

   Radera