lördag 6 april 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 14

Lördagskväll, måste ju kolla vad som varit lite sådär extra gott i veckan!


Godisbit nr 1
Bestående blommor! Titta så fin orkidén fortfarande är, den har stått där i nästan två månader nu och bara är. En gång i veckan dränker jag krukan i filtrerat vatten en stund, låter vattnet rinna av och sedan ställer jag tillbaka den på köksbordet. Det är allt.

Fortfarande magnifik! Tack mamma!


Godisbit nr 2
Bekväm ljudnivå! Vi köpte en väckarklocka när vi flyttade hit men lägsta nivå är superhög! Det har liksom gått så långt så jag vaknar innan klockan ringer, ligger där med fingret på knappen och är beredd på att när det slår om till 07:00 så måste jag trycka för att inte hela huset ska vakna med ett ryck. Inte så hälsosamt.

Sedan började knapparna fladdra runt åt alla håll och kanter. Mannen min tog sig en titt på väckarklockan och monterade dit ett motstånd så ljudnivån är mer mänsklig. Knapparna fladdrade fortfarande, vi köpte en ny väckarklocka men den var lika jävlig så mannen min tog sig en till titt igen och nu är den så behaglig och funktionell som helst! Den fick nog skrämselhicka när den insåg att den skulle bli ersatt.

Vilken märklig skugga det är där i nederkanten! Vad i hela friden är det?
Svaret kanske kommer i morgon på Skyltsöndag.

Godisbit nr 3
När allt bara funkar! Jag hade samlat på mig en massa ärenden och till sist måste de ju avklaras. Så i torsdag hade jag gjort upp en rutt: Plaza Mayor för att lämna tillbaka den nyinköpta väckarklockan sedan till Correos och lämna in paketet med kastruller. Därefter choping (spansk stavning) av mat och behövligheter på stora Carrefour, till Repsol och byta bombona (gastank för varmvatten), tanka bilen och köpa ny glödlampa till bilen. Slutligen en sväng förbi apoteket.

Tre timmar tog det, ganska exakt. Effektivt!

Fasen! Jag skulle ha åkt till IKEA och köpt lösgodis till påsk och mer hårt bröd när jag ändå var i faggorna ...

Godisbit nr 4
Provperiod! Just nu är det mängder med prov i skolan, ska återkomma om det. Sonen har varit superduktigt med pluggandet även om det kanske inte alla gånger räcker hela vägen fram och visst har det tjafsats mycket. Mängder! Men han är duktig! Så klart är det sonen som är godisbiten (alltid min godisbit!), inte proven.


Godisbit nr 5
Ego! Kanske en inte helt klockren godisbit men ibland måste man få vara lite ego. Sonen var i förra veckan hemma för han var så himla förkyld, snorig och hostig. Mannen min tog därefter vid och han måste ju så klart ta det till nästa nivå och lägga till feber. Så jag har ju liksom bara gått och väntat på att säcka ihop och ställa till det för alla i familjen. Men jag är modig och utropar att jag har klarat mig!

14 kommentarer:

 1. Så vacker din orkidé är! Dessa är mina favoritblpmmor. Hemma på Söder har jag ett 10-tal och oftast blommar fem i taget och länge. Orkidéerna är de enda blommorna, förutom en påskkaktus som klarar av att blomvattnarna dränker dem en gång i veckan.
  Att få ordning på väckarklockan låter som en rejäl godisbit. Verkligen!
  Bra jobbat här av maken.
  Skönt att få gjort alla ärenden och ta dem på en och samma dag. Men lite påskgodis kanske kommer från IKEA i veckan.

  Provperioderna kommer ju och det vill ju till att plugga. Men sonen kan ju bara göra sitt bästa och bli uppmuntrad för det- Vet att vi i skolår 8 förklarade för döttrarna att det inte var vi som gick i skolan och att något tjat om skolarbetet inte längre skulle förekomma. Men ville de ha hjälp så fanns vi föräldrar alltid till hands.( Och det gick bra. Båda lämnade nian med höga betyg och kom in på de gymnasieskolor de ville och där det krävdes riktigt höga betyg.)

  Skönt att du klarat dig från förkylning och hoppas du fortsätter att vara pigg.
  Tack för veckans fina godisbitar.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, orkidéer är verkligen makalösa är de sätter den sidan till! När vi förlovade oss köpte mamma oss en vanda i en gigantisk glasskål. Blomman finns tyvärr inte kvar men skålen är magasinerad.

   Ja, mannen min är duktig med att fixa till saker. När han väl gör det :D

   Det är svårt det där med att tjata och heja på skolarbetet. Vi har också sagt det där med att vi har gjort vår skolgpng, be om hjälp, vi finns här, vi kan och är inte ointelligenta osv men det är inte alltid det hjälper. Ibland är det tyvärr tvång och "hot" (dvs plugga eller ingen dator) som är det enda. Vet ju hur slapp man kan vara också. Det är f-n inte lätt att vara tonårsförälder.

   Det skulle vara intressant att höra hur det är att ha två i samma ålder som går igenom samma sak. Peppade de varandra, var den ena lat, åkte snålskjuts osv. Du får gärna maila mig om du känner att det inte passar i bloggen osv.

   Ha en underbar helg, Ditte!

   Radera
  2. Våra döttrar var och är olika. En behövde viss blåslampa från start i skolan och den andra inte alls.Men vi bestämde oss när de började klass 8 för att skolan och läxorna det var deras ansvar.Svårt i början var det. Vi intresserade oss, frågade om läxor och prov och fanns till hands. Men inget tjat. Betygen talade ju sitt språk och utvecklingssamtalen också. Vi ville att de skulle förstå att det inte var för vår skull de gick i skolan och gjorde sina hemuppgifter utan för att ha möjlighet att välja den linje/det program de ville i gymnasiet och senare få en framtid där de kunde komma in på den utbildning de önskade.
   Inte är det enkelt att vara tonårsförälder, det vet jag och
   jag minns. Men vi hade det nog ganska lättsamt ändå.
   Döttrarna gick i olika klasser hela sin skoltid och hade olika fritidsintressen, läste olika språk osv. Visst peppade de varandra mellan varven och gladdes åt bra resultat. Och vi var noga med att alltid påpeka att om man gjort sitt bästa kan man inte göra mer-
   En av döttrarna var helt klart mer självgående så vi fick stålsätta oss att inte "tjata" på den andra. Och vi lyckades, men det var att ha bestämt sig.För enkelt var det inte.
   (Båda lämnade sedan klass 9 med 4.3/5 i snitt respektive 4.9/5 . Glada barn och glada föräldrar. Inte bara för betygen utan för att de hade förstått att de gick i skolan för sin egen skull och att kunskapen och betygen kunde ta dem vidare. De kunde välja.
   Vad tror du skulle hända om du/ni lät sonen ta sitt ansvar för skolan.För det är ju en process i sig. Vet att det är jättesvårt.

   Radera
  3. Hej Ditte, ledsen jag inte svarat tidigare på detta!

   Bra att det funkade så för er! Jag håller med, skolgången är ju inte till för föräldrarna (även om man faktiskt lär sig mycket om igen och nytt!). Vi provade ju det, att låta honom sköta det helt själv men vi kände att det funkade inte riktigt, för mycket stod på spel och vi vill ju helst att han inte ska behöva gå om en klass. Och jodå, vi har haft många samtal med sonen om att skolgången är för hans framtid och hans möjligheter till val. Han har dock lite svårt att ta till sig det, han är lite för tonårig just nu!

   Radera
 2. 1: Är du säker på att din fina orkidé inte är i plast? ;-)

  2: Ljudet från en väckarklocka är aldrig angenämt, hur "snällt" det än är. Men dom vänliga tonerna som inte väcker hela grannskapet är ändå något bättre :-)

  3: När allt bara funkar och det flyter på - yeeyee på det! (Jääjee? Ursäkta stavningen, vet inte riktigt hur det glädjeropet stavas)

  4: Himla kul att det går så bra för sonen!

  5: Hoppas att ditt hejarop på dig själv håller! Själv har jag mött "några" bakslag...

  Till sist vill jag klaga lite. När man börjar skriva kommentarer på din sida så "hoppar" sidan till efter en stund och det man har skrivit försvinner. Det är inte bara hos dig som det förekommer, men det är väldigt irriterande. En hämnd mot WP-bloggar, kanske? ;-)
  Nåväl, jag har lärt mig till slut. Väntar, tills det slutar "snurra" längst upp i fliken, men jag kommer inte alltid ihåg vad jag "lärt mig".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmmm... Har inte dubbelkolla men jag tror inte den är i plast. Konstiga plastknoppar som slår ut i så fall. Eller tekniska framsteg.

   Stavningar är inte alltid så enkla, särskilt inte när det kommer till utrop och känslor. Tjohoooo! Typ ...

   Undrade just ... Har märkt att det varit mer arkiv än vanligt. Hur underbart det än är så gillar jag inte orsaken. Jag får ta ett allvarligt snack med syster Anders tror jag bestämt.

   Vet du, jag undrar också vad Blogger håller på med! När jag ska svara på kommentarer så tar det typ två minuter för sidan att registrera det. Något är knas. Dags att ta en backup ...

   Radera
 3. 1. Grattis till den duktiga orkidén, eller den duktiga skötaren med gröna fingrar!

  2. Säger bara Philips;-)

  3. Väldigt effektivt, men jag har en känsla att effektivitet är ditt mellannamn;-)

  4. Grattis till duktiga sonen, duktiga mamman som tjatar och att du klarade dig från att bli smittad av två sjuklingar. Bra jobbat där!

  Läste Amas kommentar om eländet med att din sida försvinner. Japp, har råkat ut för samma sak hos dig, men det var för några veckor sedan. Å jag har ju samma plattform som du. Å det var bara hos dig som min kommentar försvann. Saker SKA bara fungera!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får sådan där ryck och då är jag effektiv! Ibland.

   Jag fattar inte vad som är problemet. Jag har ju inte gjort något så det är säkert någon uppdatering någonstans som inte riktigt nådde hela vägen hem. Finns så många parametrar nu så det är hopplöst att peka finger! Men händer det igen, säg till.

   Radera
 4. Många goda saker där! Orkidéer är verkligen snälla, blommar länge och blommar om. Mina får en liten slurk kranvatten i veckan och det funkar jättebra. Hoppas du hinner till Ikea för lösgodis, hur ska du annars klara en hel påskhelg - du är ju ändå svensk ... Tack för "choping" förresten, där utökade du mitt spanska ordförråd :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, orkidéer är tacksamma! Här skulle jag inte våga ge dem vatten direkt från kran, det är så mycket kalk och klor i så jag misstänker att blommorna skulle tackla av rätt fort. Det blir alltid slurkar kvar i vattenflaskorna så den slurken häller jag i en kanna jag sedan vattnar blommorna med. Har inte så många inomhus längre så det funkar bra.

   Vi får väl se om det blir en godissväng åt ena eller andra hållet. Vi har ju svenskbutiken i Fuengirola också.Får se om det är något jag behöver därifrån. Mitt rågmjöl börjar ta slut ...

   Radera
 5. Fyra fina godisbitar. Att du kan få orkidén att blomma så lääänge, du är ta mig sjuttsingen bra på allt.

  Skönt att du slapp förkylningen också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä gu nej! Vet mycket jag är urusel på! Men orkidéer är ju inte så svårt, gäller ju bara att komma ihåg det. Satt och funderade på om det just nu inte är ganska gynnsamt väder för dem för det är väldigt fuktigt både inne och ute, numer är det heller inte så ruggigt kallt inne.

   Min mamma är en hejare på orkidéer, pysslar om dem och de blommar så fint i mitt gamla rum där hemma.

   Radera
 6. Hurra för alla som klarar sig undan förkylningar!
  Skuggan ser ut som om det kommer en berättelse om hur Jättekrabborna Attackerar! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja! Och jag hör Twilight Zone i skallen. Det ska tydligen komma igen apropå ingenting och allt.

   Radera